How to Make Movies

USA, 1918, 16 min

Charles Chaplin

Hrají:

Charles Chaplin

Charlie se ve svých necelých třiceti letech vzmohl na vlastní studio. Tímto dílkem nás nechává zlehka nakouknout do své kuchyňky. Nejlepší je scéna, ve které ukazuje, jak správně škrtit malého herce :-)(11.5.2009)

Krátký film o tom jak Chaplin vybudoval svoje studio a běžný den v něm.. nejprv v roce 1918 uveden němý.. později Chaplin film ozvučil a přidal svůj komentář..(23.12.2006)

Zajímavé nahlédnutí do tehdejší filmové kuchyně Charlieho Chaplina.(29.10.2009)

Těžký to život umělce. Lehký to život umělce. Na co Chaplin sáhl, to se proměnilo ve zlato. The million dollar boty, the million dollar knír, the million dollar hůlka, the million dollar buřinka a k tomu sám Chaplin k nezaplacení. Výroba filmu od A do Z za jeden den - vše vlastníma rukama. Smála jsem se. Prvotní je jen to, co prvně začíná, vše následující již jen opisuje a odvozuje objevené. Homer Simpson škrtící Barta je jen kopie.(27.4.2012)

video můžete zhlédnout zde: http://www.youtube.com/watch?v=alMlkcDg5CU(13.9.2009)