Reklama

Reklama

Sladká Laura

(seriál)
  • Česko Miriam a Robert (více)
Telenovela / Romantický
Německo, 2005, 3419x50 min

Scénář:

Peter Süß, Annette Neeb, Brigite Drodtloff, Günter Overmann (více)

Hudba:

Axel Kroell

Hrají:

Dirk Galuba, Antje Hagen, Sepp Schauer, Mona Seefried, Joachim Lätsch, Florian Stadler, Erich Altenkopf, Melanie Wiegmann, Dietrich Adam, Christin Balogh (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Sladká Laura je moderní pohádka, která sleduje křehkou, romantickou a mladou Lauru Mahler v období, kdy se rozhodne najít si v životě svou vlastní cestu. Jako mnoho mladých dívek touží mít výnosnou, naplňující práci, a jak všechny mladé dívky touží najít skutečnou lásku. Je přesvědčena že jí našla v Alexandru Saalfeldovi, atraktivním mladém potomku hotelové dynastie. Ale je doopravdy ten, kterého jí přichystal osud? Na pozadí rozkošné, romantické přírody v Alpínských horách, tato telenovela má všechny části, které uchopí divákovo srdce: krásné, rozervané hrdiny, moudré a složité postavy, fascinující designery, rozkošné sety a nekonečnou spleť citových vzletů a pádů. Připravte se na rozmanité rozbouřené bouřky lásky – a pamatujte, že slunce vychází po každé bouřce… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Aeven 

všechny recenze uživatele

Občas mám to "štěstí", že zrovna nemám co dělat a tak si zapnu televizi. ...Právě teď běží série "Pauline a Leonard". A tak jsem si říkala co bych nezabila čas a nepodívala se. Čekala jsem, že to bude něco úplně stejně zoufalého jako třeba Marina, ano sice hlavní hrdinka působí opravdu zoufale a hlavní hrdina na tom není, připadá mi moc líp. Moc inteligence asi oba nepobrali a jejich údělem je být hlavně nešťastní a brečet až téměř do úplného dlouho natahovaného happyendu. Prostě telenovela! Avšak mám ten seriál ráda. A víte proč? Jen jediný důvod! Ty záběry na krajinu a přírodu jsou nádherné! Třeba se mi líbil díl kdy Pauline a Leonard byli ve Vídni. Moc krásné záběry!:) Jinak je to kravina. :) ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Na tohle si moc dobře pamatuju. Jako malé píslele mě to hodně bavilo se na to dívat s dědou, pamatuji si jak sem ho nutil aby to zapnul, protože sem to dost žral. Ale jak šel čas dál a já prozdřel tal sem poznal a pochopil tu kýčovitost a zmatečnost. Neviděl sem všechny díli a taky je doufám nikdy neuvidím. - 2/10 - ()

Reklama

mnx 

všechny recenze uživatele

V noci, když ostatní stanice měly pauzu, shlédnul jsem pár dílů na jediné běžící soukromé televizi. Na rozdíl od českých telesraček mi to nepřijde tak šíleně trapné a znechucující. Je tam vidět určitý prvek uvolněnosti, který těm českým "skvostům" dost zoufale chybí. Dávám tedy jednu hvězdu za německou krásně infantilní kóču Sabrinu :) ()

#47 odpad!

všechny recenze uživatele

Přesně tento seriál je pro mne jakýmsi symbolem těžké deziluze z TV Barrandov. V době, kdy se tehnhle skvost u nás začal vysílat jsem viděl nedobrovolně sem tam kousek dílu a mohu naprosoto zodpovědně říct, že jde o pekelnou kombinaci jihoamerické telenovely s německými romantickými limonádami typu Rosamunde...tedy naprosto profláklá a nijak invenční hlavní dějová linie o dívence z chudé rodiny, která najednou zjistí, že je ve skutečnosti dcerou bohatého (sem si nyní můžete doplnit - bankéře, knížete, naftaře, advokáta...v našem případě hoteliéra) a která se na první pohled zamiluje do švarného mladého a samozřejmě také velmi dobře zajištěného (teď bych skoro napsal prince :-)). Princ nicméně má snoubenku (kupodivu ale ne "zlou", což je specialita právě "Rosamundefilmen", kde je ale potřeba původní vztah snadno a během hodiny a půl filmu rozbít, což zde scénaristé nemohou potřebovat) a mezi dvěma dívkami se tedy rozhoduje...toť ke mnou viděnému začátku (přibližně někde mezi 1-8 dílem)...............nyní uběhlo pár měsíců, náhodou jsem v TV záhledl díl asi tal 116. (!!!)...a princ se stále "rozhoduje"...myslím, že další komentář již není potřeba :-) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Dá se na to dívat. Sice je to natočeno ve stylu jihoamerické telenovely, ale gesta a emoce jsou díky bohu téměř normální. Jinými slovy... Když už nebude v televizi nic lepšího, můžu si pustit "Sladkou Lauru" alespoň jako zvukovou kulisu bez toho, aniž bych se musela nějak vážněji strachovat o své zdraví.;-) ()

Galerie (467)

Zajímavosti (11)

  • Původně se mělo jednat o seriál o 100 epizodách, nicméně po velkém úspěchu se seriál několikrát prodloužil. K roku 2018 bylo odvysíláno více než 3 000 epizod ve 14. sériích. Jedná se tak o jeden z nejdelších německých seriálů co do počtu epizod. (peeteno78)
  • Pro každou sérii je natočena nová znělka, ve které se objevují ústřední postavy dané série. (peeteno78)
  • V průběhu seriálu bylo odvysíláno několik speciálních epizod, například při oslavách 1 000. epizody. Odvysílán byl také jeden speciální muzikálový díl. (peeteno78)

Reklama

Reklama