Reklama

Reklama

Útěk z vězení

(seriál)
  • USA Prison Break (více)
Trailer 1
USA, (2005–2017), 63 h 43 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Paul Scheuring

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robert Knepper, Amaury Nolasco, Sarah Wayne Callies, William Fichtner, Wade Williams, Peter Stormare, Rockmond Dunbar (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Proč Michael Scofield, mladý, vzdělaný, vysoce inteligentní a finančně zajištěný muž, přepadne banku? Proč při soudním jednání přistoupí na všechny podmínky a bez odvolání přijímá pětiletý trest ve vězení Fox River? Protože v tomto vězení čeká na popravu jeho bratr Lincoln Burrows. Michael věří v jeho nevinu a tak s dokonale promyšleným plánem útěku přichází, aby jej zachránil. Ve vězení se však věci nemají úplně tak, jak si představoval a tak musí krom všudypřítomnosti bachařů věnovat pozornost i zvídavému postoji některých spoluvězňů, kteří by rádi utekli též. Navíc se v nebezpečí ocitá i Lincolnova rodina, protože někdo vysoce postavený tahá za nitky a jeho poprava je pro něj velmi důležitá. (Isherwood)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 456)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Možná nejde o nejdokonalejší seriál, bohužel pár much na své kráse má, ale jde o nejdynamičtější útěk z věznice, který si svých 5* za první sezonu ukousl bez zbytečných řečí. Všechna intenzita, dynamika a provázanost mizí začátkem druhé sezony, kdy tvůrci nezvládnou přechod do světa nekonečných možností, ale stále dokáží diváka držet v napětí a v jakém takém příběhu. Třetí sezona je už jen smutnou snahou o vzpomínky na první, kterou nelze zopakovat. Logika i příběh jdou do horoucích pekel a scenáristé asi po nocích při psaní spíše popíjejí a na výsledku je to znát. Vše se převalí do sezony čtvrté, aby zde nelogický příběh a bizarně vymyšlená zápletka, která již s původní první sérií nemá krom postav nic společného, gradovala do nejnudnější sezony a rozesmutněla všechny fanoušky. Final break jako film ukončující seriál na tom bohužel příliš nezměnil. Jak to vše shrnout? První série má neskutečný tah na branku a měla šanci se stát legendou. Druhá série měla stále slušný směr a živila se z dozvuků útěku Michaela a jeho družiny, ale o dalších dvou sezonách se raději nezmiňuji (samotná zmínka by fungovala jako nadávka:)). Smutné a nestálé 4* pro seriál, který jsem měl radost sledovat, ale který zabili nejen scenáristé, ale taky komerční nutkání těžit ze seriálu dokud to jde... PS: pokud to dokážete, podívejte se na první sezonu a pak si spokojeně vylepte pokoj plakáty Michaela a Sáry... ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Prison Break je jistě solidní seriál, který je pln napětí, atd. atd., ale je tu jedno velké ale, které je společné mnoha americkým seriálům poslední doby (ty předtím mají navíc i jiná ale). Je moc dlouhý, což jeho příběh příliš rozmnělňuje. Proč jsme např. nuceni sledovat vyvražďovačku všech uprchnuvších vězňů, když leckteří z nich jsou pro seriál vcelku nepodstatní? Natahování. Proč do některých dílů vstoupí postavy v nějaké situaci a po čase v jiném se nacházejí téměř přesně v té stejné? Natahování. Jistě já chápu, že TV se snaží vydělat, ale stejně se mi to nelíbí. A plánovaných 6 řad mě vážně děsí. Uznávám ale, že "plnivo" je tu vymyšleno rafinovaněji než v seriálech jiných. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Málokdy člověk dojde takového zklamání jako u tohoto seriálu. Například u Lost mě vysloveně zklamal až poslední díl, celou dobu jsem dokázal sledovat seriál s nadšením a pln dychtivosti po dalším a dalším dobrodružství. U Prison Breaku to šlo do zadku již od druhé sezony. Přísahám, že čtvrtou jsem už ani nedokoukal, jak jsem byl zhnusen. Vysvětlí mi někdo, co vedlo tvůrce k této sebevraždě? ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Typický príklad seriálového produktu, ktorý už počnúc koncom prvej série neprináša nič, co by sme nevideli inde, umelo navršované zvraty vyvolávajú skôr úsmev na tvári a logika čoraz častejšie ustupuje snahe vytvoriť čo najefektnejšie pozlátko. Bezpochyby jeden z najdynamickejších seriálov súčasnosti ale dynamika nerovná sa automaticky aj kvalita. Súčasný Prison Break je asi najnázornejšou ukážkou toho, čo sa stane, keď producenti odmietnu ukončiť rýchlo vyčerpaný námet a degradujú tak kedysi prekvapivý hit na úroveň jednoduchej akčnej zábavy. Lenže to už je davové šialenstvo na takej úrovni, že je to väčšine fanúšikov jedno a odklon od pôvodného konceptu akceptujú bez problémov. Stačí že sa na scéne zjaví Wentworth Miller a objektivita je razom preč. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Skutečně adrenalinová záležitost. Každý díl má strhující tempo vyprávění a hezky dusnou atmosféru věznice, která je obydlená všemožnými sociopaty. Pedofil T-Bag v excelentním podaní Roberta Kneppera, ulízlej mafián Abruzzi s drsnou tváří Petera Stormara, parchant-dozorce Bellick v přesném podaní Wadea Williamse a spousta dalších menších i větších hajzlů, kteří mnohdy nevědomky kazí Michaelovi plány na útěk. Jako anděl mezi těmito individui působí krásná a vynikající Sarah Wayne Callies, coby vězeňský doktor. Celý seriál ale hlavně stojí na vyrovnaném a přesvědčivém výkonu Wentwortha Millera, který na sebe pokaždé bezpečně upoutá pozornost. Trochu mu to kazí nesympatický a otravný Dominic Purcell jako jeho bratr Lincoln, několik logických přehmatů a zvratů, kdy už tvůrci kolikrát pletou bábu s dědkem dohromady. Přesto je pořád Prison Break to nejkvalitnější, co lze na televizní obrazovce vidět. Ostatní série: Docela o ničem a určitě zklamání! Za skvělou první řadu, ale hodnocení snižovat nebudu. ()

Galerie (675)

Zajímavosti (118)

  • V Maroku 30. mája 2017 utrpel behom natáčania Dominic Purcell (Lincoln Burrows) zranenie. Po tom, čo mu počas scény spadla na hlavu oceľová tyč, musel byť okamžite hospitalizovaný. Výsledkom zranenia bolo 20 stehov na ľavom lakti, zlomený nos a početné rezné rany na ruke, ktoré si vyžiadali ďalšie zašívanie. Purcell podľa vlastných slov ucítil bolesť takého rázu, že mal pocit ako by mu explodovala hlava. Dezorientovaný padol na kolená a jeho kaskadérsky dublér si vraj všimol kúsok poodhalenej lebky a takmer rozpolený nos. Podľa slov plastického chirurga, ktorý herca operoval, mu zachránilo život to, že má v oblasti hlavy tlstejšiu vrstvu kože. (Martin12500)
  • William Fichtner (agent Mahone) a Peter Stormare (John Abruzzi) se setkali již při natáčení filmu Armageddon (1998). Fichtner hrál pilota jedné z raket Williama Sharpa a Stormare hrál Lva Andropova (astronauta na ruské stanici). (Bugiii)

Související novinky

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

05.08.2007

Přesněji řečeno, on to poslední slovo napsal a taky k tomu něco nakreslil. Jeho poznámky a storyboardy k nikdy nenatočenému dobrodružnému filmu Yucatan byly nalezeny už před nějakým časem a ve studiu… (více)

Edward Norton bude naštvaný a zelený

Edward Norton bude naštvaný a zelený

19.04.2007

Edward Norton a comics? Zní vám to jako nesmysl? Inu, filmová branže občas přináší opravdová překvapení, nejen remaky starých hororů a adaptace dětských fantasy bestsellerů. Když se studio Universal… (více)

Reklama

Reklama