Reklama

Reklama

Útěk z vězení

(seriál)
  • USA Prison Break (více)
Trailer 1
USA, (2005–2017), 63 h 43 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Paul Scheuring

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robert Knepper, Amaury Nolasco, Sarah Wayne Callies, William Fichtner, Wade Williams, Peter Stormare, Rockmond Dunbar (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Proč Michael Scofield, mladý, vzdělaný, vysoce inteligentní a finančně zajištěný muž, přepadne banku? Proč při soudním jednání přistoupí na všechny podmínky a bez odvolání přijímá pětiletý trest ve vězení Fox River? Protože v tomto vězení čeká na popravu jeho bratr Lincoln Burrows. Michael věří v jeho nevinu a tak s dokonale promyšleným plánem útěku přichází, aby jej zachránil. Ve vězení se však věci nemají úplně tak, jak si představoval a tak musí krom všudypřítomnosti bachařů věnovat pozornost i zvídavému postoji některých spoluvězňů, kteří by rádi utekli též. Navíc se v nebezpečí ocitá i Lincolnova rodina, protože někdo vysoce postavený tahá za nitky a jeho poprava je pro něj velmi důležitá. (Isherwood)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 455)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Často porovnávaný seriál s LOSTem....už jen pro svoje kvality a opravdu výborný příběh. Že mi to chvilkami přišlo nemožné, fantaskní a prakticky k neuvěření?...No a co, vždyť je to seriál. Trošičku mi sice vadilo stálé nabalování dalších lidí tudíž přehršel informací a opravdu hodně hlavních rolí, kterých se autoři v posledních pár dílech první série pekelně zbavili a nakonec jich zbylo jen pár i když tamti mohou v dalších dílech určitě překvapit a to spíše nemile než s pocitem soucitu a nadšení z opětovného shledání. Hlavní herci ať už jsou svině nebo lidi, kteří opravdu za nic nemůžou jsou vcelku sympatičtí a většinou se divím jak dokážou vybruslit ze situací, které se zdají být bezvýchodné. A jestli je to lepší než Lost...těžko soudit...možná až na uplném konci jak se sami autoři poperou s koncem. Momentálně rozhodně jeden z nejlepších seriálů, který jsem měl tu možnost vidět (94 %) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mám nakoukáno docela dost vězeňských filmů, takže mám s čím srovnávat a "Prison Break" asi šel udělat i lépe. To nic nemění na tom, že je to fakt giganti seriál s megacool hlavnim hrdinou co má hrozně vykůlovaný tetování. Wentworth Miller je prostě fakt hustej herec. Dějová linie sice nejsou kvalitativně vyrovnané a vždycky se těšim na vězení (něco jako když vás otravuje minulost v "Lostech" a těšíte se na dění na ostrově). Po "Prison Breaku" si myslím že všechny agenty FBI už by měl hrát jen a jen William Fichtner, protože pro tenhle typ rolí byl zrozen. Prostě je to dobrý, koukejte na to. A navíc T-bag v megaperverzním podání Roberta Kneppera je můj idol (ano stydím se za to, ale je to tak). P.S. PRVNÍ SÉRIE - dokonalá, DRUHÁ SÉRIE: - chvílemi velice debilní ale šlo to, TŘETÍ SÉRIE- béčkově zábavná, ale už naprosto out of zdravý rozum. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

První série byla NEUVĚŘITELNĚ napínavá, tak jako se to málokdy vidí a až do konce jsem byl napjatej. Jasnejch 5 *****. Druhou jsem nesledoval..nějak mě to prostě nechytlo. Na třetí koukám, ale už je to férový vyvařování z původního námětu. (Kterej mimochodem není až tak originální, přecejen dobrejch filmů o útěcích z vězení už taky bylo docela dost.) ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Poté, co v druhé sezóně Prison Break vyměnil napětí za clifhangery a příběh za nehorázně protahovanou břečku jsem jeho sledování vzdala. Jaké však bylo mé překvapení, když jsem teď viděla několik dílů čtvrté řady a ukázalo se, že PB tak úplně ztracený není. Svou trapnost dotáhl na mez, kde už dá nazývat vtipností. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Možná nejde o nejdokonalejší seriál, bohužel pár much na své kráse má, ale jde o nejdynamičtější útěk z věznice, který si svých 5* za první sezonu ukousl bez zbytečných řečí. Všechna intenzita, dynamika a provázanost mizí začátkem druhé sezony, kdy tvůrci nezvládnou přechod do světa nekonečných možností, ale stále dokáží diváka držet v napětí a v jakém takém příběhu. Třetí sezona je už jen smutnou snahou o vzpomínky na první, kterou nelze zopakovat. Logika i příběh jdou do horoucích pekel a scenáristé asi po nocích při psaní spíše popíjejí a na výsledku je to znát. Vše se převalí do sezony čtvrté, aby zde nelogický příběh a bizarně vymyšlená zápletka, která již s původní první sérií nemá krom postav nic společného, gradovala do nejnudnější sezony a rozesmutněla všechny fanoušky. Final break jako film ukončující seriál na tom bohužel příliš nezměnil. Jak to vše shrnout? První série má neskutečný tah na branku a měla šanci se stát legendou. Druhá série měla stále slušný směr a živila se z dozvuků útěku Michaela a jeho družiny, ale o dalších dvou sezonách se raději nezmiňuji (samotná zmínka by fungovala jako nadávka:)). Smutné a nestálé 4* pro seriál, který jsem měl radost sledovat, ale který zabili nejen scenáristé, ale taky komerční nutkání těžit ze seriálu dokud to jde... PS: pokud to dokážete, podívejte se na první sezonu a pak si spokojeně vylepte pokoj plakáty Michaela a Sáry... ()

Galerie (675)

Zajímavosti (119)

  • Keď Michael Scofield (Wentworth Miller) čaká v rade na vodu, nalievač mu naleje na dno pohára, no v nasledujúcej scéne má pohár plný do polovice. (evolutionn)

Související novinky

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

05.08.2007

Přesněji řečeno, on to poslední slovo napsal a taky k tomu něco nakreslil. Jeho poznámky a storyboardy k nikdy nenatočenému dobrodružnému filmu Yucatan byly nalezeny už před nějakým časem a ve studiu… (více)

Edward Norton bude naštvaný a zelený

Edward Norton bude naštvaný a zelený

19.04.2007

Edward Norton a comics? Zní vám to jako nesmysl? Inu, filmová branže občas přináší opravdová překvapení, nejen remaky starých hororů a adaptace dětských fantasy bestsellerů. Když se studio Universal… (více)

Reklama

Reklama