Reklama

Reklama

Útěk z vězení

(seriál)
  • USA Prison Break (více)
Trailer 2
USA, (2005–2017), 63 h 43 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Paul Scheuring

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robert Knepper, Amaury Nolasco, Sarah Wayne Callies, William Fichtner, Wade Williams, Peter Stormare, Rockmond Dunbar (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Proč Michael Scofield, mladý, vzdělaný, vysoce inteligentní a finančně zajištěný muž, přepadne banku? Proč při soudním jednání přistoupí na všechny podmínky a bez odvolání přijímá pětiletý trest ve vězení Fox River? Protože v tomto vězení čeká na popravu jeho bratr Lincoln Burrows. Michael věří v jeho nevinu a tak s dokonale promyšleným plánem útěku přichází, aby jej zachránil. Ve vězení se však věci nemají úplně tak, jak si představoval a tak musí krom všudypřítomnosti bachařů věnovat pozornost i zvídavému postoji některých spoluvězňů, kteří by rádi utekli též. Navíc se v nebezpečí ocitá i Lincolnova rodina, protože někdo vysoce postavený tahá za nitky a jeho poprava je pro něj velmi důležitá. (Isherwood)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 456)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nejprve k první sérii - přestože všichni víme, jak obvykle útěky hezkých a nevinných, nespravedlivě odsouzených vězňů vefilmech dopadnou, je Prison Break překvapivě originální a napínavý. Hrdinové v čele s velmi charismatickým Wentworthem Millerem alias Michaelem Scofieldem narážejí na nesčetné překážky, nevyhýbá se jim tuna selhání lidského faktoru a některé části útěku jsou opravdu pekelně napínavé. Narozdíl od takových Lost jsou ale postavy skoro od začátku rozděleny na hodné a špatné, a jejich vývoj je tak trochu víc než předvídatelný, což v první sérii ani tolik nevadí, ale problémem se to stane v sérii druhé. Z podkopávání se ven z vězení se stal útěk ve volné krajině, osmička z Fox River dostala k dispozici půdu celých Spojených států a taky hromadu novýhch pronásledovatelů. Čím déle se některým z uprchlých vězňu daří utíkat, tím víc do jejich života zasahují "šťastné" náhody, jejichž množství už začíná být ke konci dost nereálné. Navíc je tu stále ten problém se scénáristickou plochostí postav, prostě víte, co od nich můžete čekat. Drobná překvapení přichystá možná tak celkem zajímavá postava agenta FBI Mahoneho, to, kdo z nových postav je zase členem spiknutí a slušné napětí udržuje hlavně to, že nevíte, kdo z uprchlíků to nakonec schytá a kdo uteče nadobro, nebo aspoň vydrží do konce řady. Třetí série zase trochu navrátila schéma do původních kolejí, ale v naprosto jiném prostředí. Získala na exotice, ztratila na napínavosti a taky se zde objevila jedna z nejprotivnějších postav vůbec. Konečně série čtvrtá měla výborný rozjezd, hledání Scylly bylo napínavé a v seriálu se zase objevilo spousta zajímavých nápadů a vychytávek, nicméně od jednoho okamžiku, který nemůžu zmiňovat, protože by to byl spoiler jak blázen (myslím někdy ve 14. díle) to začlo jít všechno absolutně do kytek. tvůrci zřejmě opravdu nevěděli jak dál, tápali a vymíšleli si naprosté hovadiny a rádoby šokující zvraty. Nakonec jsem přetrpěla poslední díly až do konce, kde konečně scénáristé našli odvahu, všechno to nakonec rozlouskli a ještě jakž takž se z toho dostali s posledními zbytky cti. Nicméně mohli si odpustit ten dovětek "po pěti letech" a vůbec, obhajovat něco strašného průměrným koncem nejde. Takže shrnutí: První série za 90%, druhá 60%, třetí 60%, prvních cca 12 dílů čtvrté za 80%, zbytek odpad! ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

přátelé, tento seriál je pro mě o chlup lepší než odložené případy a o maličko horší než ztraceni.. takže tak.. kdyby byl na nově v odpoledních hodinách, zkoukla bych asi víc dílů, ale čekat na to do půl desátý a ještě tím ztrácet čas, když jde na čt2 liga mistrů, tak to fakt ne.. jooo a ještě vzkaz pro chytráky, kteří mají patent na to, po kolikátém díle se má seriál hodnotit: hodnotim po druhém a půl díle a seru na vás!!:o) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hrabě Monte Scofield z tetovacího salónu.. Prison Break mi připomíná T-Bagovu obrácenou kapsu na vězeňských kalhotách. Vy jste vyjukaný bažant, co neví, jak to tu chodí a naivně se jí chytnete. Z počátku jste nadšen, vše vám přijde fantastické a držíte se jí, jako klíště. Po čase však na vás příběh několikrát zkusí ve sprše trochu něhy se spadlým mýdlem a vám to vzhledem k předchozím zážitkům přijde docela líto. Ale co, řeknete si.. Jednou se té kapsy držím, tak to dotáhnu do konce, ať to bolí sebevíc.. Hodnoceno po II.sérii a v hlubokém přesvědčení, že kvalitativní zlepšení již nenastane.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Čtyři série byly poměrně dlouhé, ale ve finále to i přes některá drobná zaváhání stálo za to. Vyjmečný seriál, vyjmečné herecké výkony. Pokud se dokonalá mysl Michaela Scofielda (bez problémů během pár dní vymyslí plán jak dobít jakékoliv vězení) bere s rezervou, pak se jedná o dynamickou a velmi koukatelnou záležitost. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Skutečně adrenalinová záležitost. Každý díl má strhující tempo vyprávění a hezky dusnou atmosféru věznice, která je obydlená všemožnými sociopaty. Pedofil T-Bag v excelentním podaní Roberta Kneppera, ulízlej mafián Abruzzi s drsnou tváří Petera Stormara, parchant-dozorce Bellick v přesném podaní Wadea Williamse a spousta dalších menších i větších hajzlů, kteří mnohdy nevědomky kazí Michaelovi plány na útěk. Jako anděl mezi těmito individui působí krásná a vynikající Sarah Wayne Callies, coby vězeňský doktor. Celý seriál ale hlavně stojí na vyrovnaném a přesvědčivém výkonu Wentwortha Millera, který na sebe pokaždé bezpečně upoutá pozornost. Trochu mu to kazí nesympatický a otravný Dominic Purcell jako jeho bratr Lincoln, několik logických přehmatů a zvratů, kdy už tvůrci kolikrát pletou bábu s dědkem dohromady. Přesto je pořád Prison Break to nejkvalitnější, co lze na televizní obrazovce vidět. Ostatní série: Docela o ničem a určitě zklamání! Za skvělou první řadu, ale hodnocení snižovat nebudu. ()

Galerie (675)

Zajímavosti (118)

  • Návrh tetování, které má Michael Scofield (Wentworth Miller), vytvořil světoznámý tatér s dlouholetou praxí Tom Berg. (Roland Sands)

Související novinky

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

05.08.2007

Přesněji řečeno, on to poslední slovo napsal a taky k tomu něco nakreslil. Jeho poznámky a storyboardy k nikdy nenatočenému dobrodružnému filmu Yucatan byly nalezeny už před nějakým časem a ve studiu… (více)

Edward Norton bude naštvaný a zelený

Edward Norton bude naštvaný a zelený

19.04.2007

Edward Norton a comics? Zní vám to jako nesmysl? Inu, filmová branže občas přináší opravdová překvapení, nejen remaky starých hororů a adaptace dětských fantasy bestsellerů. Když se studio Universal… (více)

Reklama

Reklama