Reklama

Reklama

Útěk z vězení

(seriál)
  • USA Prison Break (více)
Trailer 1
USA, (2005–2017), 63 h 43 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Paul Scheuring

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robert Knepper, Amaury Nolasco, Sarah Wayne Callies, William Fichtner, Wade Williams, Peter Stormare, Rockmond Dunbar (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Proč Michael Scofield, mladý, vzdělaný, vysoce inteligentní a finančně zajištěný muž, přepadne banku? Proč při soudním jednání přistoupí na všechny podmínky a bez odvolání přijímá pětiletý trest ve vězení Fox River? Protože v tomto vězení čeká na popravu jeho bratr Lincoln Burrows. Michael věří v jeho nevinu a tak s dokonale promyšleným plánem útěku přichází, aby jej zachránil. Ve vězení se však věci nemají úplně tak, jak si představoval a tak musí krom všudypřítomnosti bachařů věnovat pozornost i zvídavému postoji některých spoluvězňů, kteří by rádi utekli též. Navíc se v nebezpečí ocitá i Lincolnova rodina, protože někdo vysoce postavený tahá za nitky a jeho poprava je pro něj velmi důležitá. (Isherwood)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 455)

T2 

všechny recenze uživatele

__Prison Break: 1.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $8,316,399 //počet predaných kusov 224,361║ __Prison Break: 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $9,342,767 //počet predaných kusov 245,927║ __Prison Break: 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $3,797,981 //počet predaných kusov 118,724 ║ __Prison Break: 4.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,198,236 //počet predaných kusov 130,637║ __Nič zázračné som na tomto seriály neobjavil a asi aj preto som horko ťažko dopozeral dva fádne diely pri mojom náhodnom zakotvený pri TV obrazovke. Možno že som pristúpil k seriálu v nesprávny čas(3.seria?), lebo pozerám že uživateľ novoten ju ohodnotil asi tak ako som to vnímal pri pozeraní aj ja. Dosť ma prekvapuje úspešnosť týchto nových seriálov čo nič preborné neprinášajú. _________ V roku 2017 som sa pustil do tohto seriálu na novo a 1.séria dosť dobrá, má to dobré tempo, napätie, vypäté situácia, dravosť a aj drsnosť, možno tých náhod je až pres príliš ale dobre beriem to tak že aby reč nestála./85%/ ____2.séria už ale na tých až prílišných náhodách padá, lebo aby sa väzni takmer z ničoho nič stretávali na tých istých miestach? Tak to už je trošku iná káva. O veľkej naivite už ani nehovoriac. Občas ale nejaké tie nápady na dejové zauzlenie sú dobré, samozrejme dávka dobrého napätia nechýba./75%/ ____ 3.séria je už dosť statická. Nemá to tu už to správne miesto, také dosť na silu kuchtené. A oproti prvej je tam rapídny pokles už to nemá tie potrebné grády./60%/ ____4.sériu som začal pozerať ale asi zostanem len pri prvom diely, lebo už tam to naznačilo, že to je dosť na silu zbúchané a hlavne také dosť bezhlavé, škoda, domrvili to. /70%/ ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Prison Break je jistě solidní seriál, který je pln napětí, atd. atd., ale je tu jedno velké ale, které je společné mnoha americkým seriálům poslední doby (ty předtím mají navíc i jiná ale). Je moc dlouhý, což jeho příběh příliš rozmnělňuje. Proč jsme např. nuceni sledovat vyvražďovačku všech uprchnuvších vězňů, když leckteří z nich jsou pro seriál vcelku nepodstatní? Natahování. Proč do některých dílů vstoupí postavy v nějaké situaci a po čase v jiném se nacházejí téměř přesně v té stejné? Natahování. Jistě já chápu, že TV se snaží vydělat, ale stejně se mi to nelíbí. A plánovaných 6 řad mě vážně děsí. Uznávám ale, že "plnivo" je tu vymyšleno rafinovaněji než v seriálech jiných. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Seriál začíná amatérským přepadením banky. Poté je banka obklíčena policii a Michael Scofield je zatčen a následně odsouzen na 5 let do státní věznice Fox River, kde na svoji popravu čeká Lincoln Burnows.... jeho bratr (odsouzený za zabití bratra viceprezidentky.). Takže je ve vězení, s čerstvým tetováním, vzděláním ve stavebnictví, technickým myšlením a především má informace. Ví o každém důležitém vězni. A nastupuje cestu vzájemných úsluh a zkoušek důvěry. S jediným cílem, dostat svého bratra, o jehož nevinně je přesvědčen, z vězení. Naplánoval každý krok, všechny eventuality „Všechny možnosti? Možná máš plány tady toho místa, ale něco ty plány neukazují ..... lidi.“ Ano, lidi jsou velká, nevyzpytatelná neznámá vždycky! A nejenom ti ve vězení i mimo něj se hraje vysoká hra. Napínavé, chytré, strhující. V rozhodování mezi 4-5* mně pomohl okouzlující kukuč a chlapecký úsměv Wentwortha Millera. Ten kluk by mě utáhnul na vařený nudli :-). ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

1. sezóna - Výborné obsazení dokonale budí zájem o veškeré postavy, z celé té plejády bych rád vypíchl především Wentwortha Millera v hlavní roli (sympaťák každým coulem) a Roberta Kneppera coby zvrhlíka T-Baga (ten podává výkon „pacinovských“ rozměrů). "Shawshankovsky" promyšlený útěk se mi líbil, některé vychytávky jen tak z hlavy nedostanu, ale proč se proboha v posledním dílu najednou muselo objevit tolik opravdu ZBYTEČNÝCH problémů (7 chlapů nepohne s dodávkou, cože?) - můstek k další sezóně snad mohl jít i schůdnější cestou. Silné 4 hvězdy, bojím se dalších dílů... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

1. séria - 4*. , 2.séria - 13 častí - 2*. Zo začiatku výborné rozvrhnuté napätie, gradácia a pre diváka zaujímavé budovanie postáv s inteligentným plánom sa po (pre mňa) vrcholnej 13. časti začína síce pomaly, ale nezadržateľne topiť v prílišnom navršovaní vedľajších postáv. K tomu sa pridavá čoraz intenzívnejšie uzurpovanie priestoru pre pararelnú linku vyšetrovania mimo väzenie, ktorá už od počiatku na mňa pôsobila ako viac-menej vyplňovacia vata. ()

Galerie (675)

Zajímavosti (119)

  • Natáčanie sa začalo 7. apríla 2016 a skončilo 11. júla 2016. (Martin12500)
  • V epizóde zaznie skladba "Hush" od Deep Purple. (ash99)

Související novinky

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

05.08.2007

Přesněji řečeno, on to poslední slovo napsal a taky k tomu něco nakreslil. Jeho poznámky a storyboardy k nikdy nenatočenému dobrodružnému filmu Yucatan byly nalezeny už před nějakým časem a ve studiu… (více)

Edward Norton bude naštvaný a zelený

Edward Norton bude naštvaný a zelený

19.04.2007

Edward Norton a comics? Zní vám to jako nesmysl? Inu, filmová branže občas přináší opravdová překvapení, nejen remaky starých hororů a adaptace dětských fantasy bestsellerů. Když se studio Universal… (více)

Reklama

Reklama