Reklama

Reklama

Vetřelci z hlubin

(seriál)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní
USA, (2005–2006), 10 h 34 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Jonas Pate, Josh Pate

Hrají:

Lake Bell, Jay R. Ferguson, Carter Jenkins, Leighton Meester, Ian Anthony Dale, Lou Anne Cooper, Ric Reitz, Eddie Hassell, Michael Harding, Bobby Coleman (více)
(další profese)

Epizody(15)

Obsahy(1)

Čo majú spoločné námorní dôstojníci pri Severnom ľadovom oceáne, vedci z Inštitútu pre oceánológiu v Monterey, rodina vo Wlmingtone a skupina rybárov v Mexickom zálive? Títo všetci boli jedni z prvých, ktorí sa stetli s novou formou života. A je vôbec možné, aby sa nová forma života vyskytla súčasne na celej Zemi? Toto sú príbehy štyroch rôznych ľudí, ktorých nový objav zaviedol na štyri rôzne a predsa tie isté cesty. Oceanologička Lara Daughtery, ktorá objaví tajomstvo. Vládny vedec Dr. Aleksander Cirko, ktorý by všetko najradšej udržal pod pokličkou Poisťovací agent Richard Connelly z Louisianny, ktorý stratil za záhadných okolností v mori svojho brata. A Miles Bennett, ktorý priviedol nový druh k brehu. Na prvý pohľad nádhený druh, ktorý musí byť najmä deťmi zbožňovaný. Lenže na začiatku nikto netušil, že svet stojí pred katastrofou, na konci ktorej bude veľký otáznik... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší mysteriózny seriál, ktorý sa snažil zviesť na vlne úspechu Lostu, ale tentokrát sa to vôbec nepodarilo a seriál právom zrušili. Zápletka o nejakej záhade v oceáne dvakrát zaujímavá nebola. Postavy boli nevýrazné a kasting nesympatický. Triková stránka príliš neoslnila. Vyzeralo to dosť lacno. Po nejakých štyroch dieloch som to vzdal. 3/10. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Taková milá pohádka o jedné ještěrce jménem Nim, co má tak trochu drápek v blížící se apokalypse. Teď, ale vážně. Dva protínající se příběhy jsou docela zajímavé, jeden odhaluje obrovskou konspirační teorii, během které jde Richovi a Lauře každou chvíli o krk. A druhej, během kterého se Miles snaží vychovat Nima. Některé části mi přijdou docela slabší a ani gradace v závěru neni nikterak oslňující. Což znamená, že to pro mě nemá až takovej drive a hodnitm to jen lehce nadprůměrně. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Průměr po všech stránkách a je docela otázka proč tomu vůbec v době Invasion, Prison Breaku či Lostu věnovat čas. Děj je těžce předvídatelný, postavy nedobře napsané a ještě hůře zahrané. Postavy jsou vůbec velký kámen úrazu, naprosto zde chybí nějaký tahoun, který by to podržel i ve slabších dílech (a že jich je!). Zajímavá dějová linka ohledně tvorů z vody, jenže ta je často zcela odsunuta do pozadí a prostor zabírají strasti klučiny a jeho "příšeřího" kamaráda či nějaké podobně "záživné" dějové peripetie. To vše dohromady dává seriál, který papírově a premisou potenciál má, ale utápí ho v "rodinném" přístupu k ději. Sice se to kolem osmé epizody výrazně zlepší, ale stále je to jen v mezích průměrnosti, a tak se vlastně ani není co divit, že to bylo patnácti dílech zrušeno. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušný seriál, který postupem času sílý a 14tým dílem dokazuje jasné 4*. Od nebezpečí zatajování celosvětové hrozby Americkou armádou se dostaneme k Firmě, která má neomezené prostředky a prakticky může vládnout světu. Sledujeme příběh tří lidí. Mladého Milese, který s kamarádem nalezne vajíčko neznámého původu a to se mu doma v akváriu vylýhne. Nový přírustek do rodiny se stane jeho mazlíčkem a přítelem. Avšak, že jeho kamarád není tak normální jak ostatní zvířáta je patrné, když elektrickým proudem zabije rybku, kterou poté sní ... Další postavou je Dr. Daughterty, která se jako bioložka snaží rozluštit tajemství nového obratlovce, který se objevil v moři. Její snaha je kazena tajnou službou, která se s vědcem Alexandrem Cirkem snaží celému novému druhu přijít v tajnosti na kloub. Třetí postavou je Rich Connelly, jehož bratr je při společném potápění odtáhnut jednou z těchto potvor do hlubin oceánu. Jednoho dne se Richi, který od této události trpí halucinacemi a sny o díře, která pohltila jeho bratra. setkává s doktorkou Daughtery a společnými silami se snaží rozluštit nový druh tvora, který se začíná nebezpečně množit v oceánu i mimo něj. Obrovským rozmnožováním je silně narušen ekosystém moře a potravinový řětězec jaký jsme znali dosud se rozpadá, protože tyto obrovské potvory pojídají opravdu všechno... Postupem času se dovídáme stále nové a nové poznatky o novém druhu a všechny dějové linie jsou velmi rychle sunuty dopředu. Pár nečekaných zvratů ještě přidá na otáčkách a jen škoda, že je na neurčito tento velmi dobrý seriál přerušen. Možná, že kdyby NBC tento seriál dala na lepší vysílací čas brzy by se dostavil větší divácký úspěch. Jinak film získal Young Artist Award za nejlepší rodiný televizní seriál (Drama) a nejlepší roli mladého herce hrajícího Milese. Pokud máte rádí trochu scifi strčené do dnešního světa, který je viděn z úhlu vědy a ekologie určitě se na tuto slušnou jízdu podívejte. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- 1. SÉRIE --- Seriál, který bych asi nejvíc ze všeho přirovnal ke kultovní Invazi.Má to hodně podobný námět, takřka stejnou stavbu příběhu a rodinný feeling. Zpočátku jsem trochu váhal, hlavní postavy mi byly ne zcela sympatické. Naštěstí se jednalo pouze o první dojem a já si je po několika málo epizodách dokázal oblíbit. Líbilo se mi pomalé rozvíjení zápletky a postupná gradace děje. Sledujeme dvě linie - osudy expertky na oceány Lary Daughtery a jednoho mladíka, který nevědomky objeví to, po čem Lara pátrá. Obě linie jsou zcela samostatné, avšak postupně se začnou splétat dohromady a vyvrcholí ve výborném finále, které je na jednu stranu totálním cliffhangerem, ale na druhou působí až neskutečně uzavřeně. Přirovnal bych to k citátu: "Něco končí a něco začíná". Já tyhle konspiračně dobrodružné seriály strašně rád! Hodnocení seriálu: 5/5 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Originální název NBC pro tuto serii byl Fathom. Všechny propagační materiály a upoutávky uváděly tento název. Později se seriál přejmenoval na Surface. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama