Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Lucy je jedním z nejsilnějších příslušníků rasy „diclonius“, skupinky mutantů, jež se od lidí liší pouze růžovou barvou vlasů a očí a dvěma rohovitými výběžky na hlavě. Ty představují zdroj telekinetické síly dicloniů: vektorů, neviditelných a nadlidsky silných rukou, díky nimž jsou mutanti prakticky nepřemožitelní. Dicloniové chovají nepřekonatelnou nenávist k lidem a neváhají užít svých schopnosti k zabíjení, z toho důvodu je vláda drží ve speciálním vězeňském ústavu, kde jsou zkoumáni a postupně eliminováni. A právě odsud Lucy jedné noci unikne.

Bratranec Kouta a sestřenice Yuka se setkávají poprvé po osmi letech a jejich setkání je okamžitě pokřtěno neobvyklou událostí: na pláži nacházejí nahou dívku s růžovými vlasy, dvěma rohy a vážným zraněním hlavy, které způsobilo její ztrátu paměti, řeči a, řekněme, mírně infantilní chování. Kouta a Yuka se bezbranné Nyu, jak si dívku pracovně pojmenovali podle jediného zvuku, který vydává, ujmou, ovšem brzy zjišťují, že minulost Nyu je velice černá. Nebo by se slušelo říci spíše krvavá?

Japonský animovaný seriál „ELFEN LIED“, který obsahem pokrývá šedesát ze sto sedmi epizod stejnojmenné mangy, je znám a puritány kritizován hlavně pro velké množství nahoty, krve a extrémního fyzického i psychického násilí. Ovšem určitě to nejsou jediné důvody, proč bylo toto dílko, důsledně vyvracející názor, že anime je záležitostí určenou primárně dětskému publiku, svým americkým distributorem označeno za jeden z nejúspěšnějších titulů roku 2005. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to především romantický příběh, i když jeho kořeny jsou velmi tragické. Celým příběhem se vleče Koutovo trauma z toho, že přišel o sestru a otce. Jedná se o stříbrnou nit, která má velký význam a je plně objasněna až v posledním dílu, který bych se nebál nazvat jako velké finále. Velmi emotivní díl, kterému skoro chybí humor, ale to je proto, že skutečně dokáže zamávat s vašimi emocemi. Takhle by měly vypadat závěry. Skvělé rozloučení se seriálem, který přišel se zajímavými nápady, seriálem, který je originální a vytváří neskutečné kombinace, o nichž byste si mysleli, že nikdy nemohou fungovat. Jenže ony fungovat mohou a fungují. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/05/elfen-lied-2004-80.html ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Zamiloval som sa... Zamiloval som sa do Lucy, do tej dokonale prekreslenej smutnej a tragickej postavy, do všetkých jej vražedných sklonov, nejasnej povahy, do jej nehy, lásky a utrpenia, ktoré sú skryté niekde hlboko v jej duši. Zamiloval som sa do prenádhernej hudby, ktorá celý seriál sprevádza, hlavne do ústrednej piesne Lilium, ktorú počúvam už niekoľko dní prakticky v jednom kuse, a v ktorej je presne vrytá esencia atmosféry celého seriálu. Zamiloval som sa do príbehu, do toho hlbokého a vrstevnatého príbehu, kde si každý môže nájsť tú svoju postavu (moja je Lucy...), a ktorý je nám dávkovaný dokonalým spôsobom, nedá sa ho nechápať, nedá sa v ňom stratiť, nedá sa ho neprecítiť. Nepamätám sa, kedy ma animovaný film takýmto spôsobom emocionálne prevalcoval, a či sa to vôbec niekedy stalo. Zamiloval som sa... do Elfen Lied. 10/10 ()

Reklama

animaxis 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mi přinesl neskutečně velkou nálož emocí.Příběh byl dokonalý.Seriál má třináct epizod a žádná z nich vám nepřijde zbytečná,nebo že by seriálu spíše škodila.Hlavní postavy jsou dost zajímavé už jen pro to,že všude okolo se lidé brutálně vraždí jak na jatkách,zatímco hlavní postavy(snad s vyjímkou Nana) nepřijdou ani o jednu končetinu.Smutné osudy hlavních postav,které to měli celý život těžké,vynahradí fyzické utrpení a nahradí ho psychickým utrpením.Ještě k mé oblíbené postavě Lucy(Nyuu).Lucy byla především krásně nakreslená a tentokrát ne jen oči,což je v anime běžné,ale každá část jejího těla(což bylo v tomto anime doopravdy nádherně poznat).Toto anime také vyprávý poselství,že lidé se bojí toho,co je jiné než oni,nebo se bojí neznáma.Mimochodem se mi dost líbili scény tipu:,,Jsem voják,mám super kvér a jsem prostě neporazitelnej borec!" a vzápětí tam příjde Lucy a každého takového rozseká(ne,že by nezabíjela i nevinné).Vojáky moc rád nemám kvůli skoro mafiánským pravidlům,že jim generál řekne Zabij! a oni zabijí.Tady se jim to docela nevyplatilo. Prvních pět minut seriálu jsou krutá jatka bez pocitů,ale pak tam bude mnohem více emocí(ale bude to ještě brutálnější).Doporučuji všem fanouškům anime a romantiky se silnou povahou. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem už o dost nechutnější věci (nejen z Asijské produkce) a ani si nemyslím, že by se jednalo o nejkrvavější anime (v Berserkovi je tý krve dle mýho daleko víc, vlastně i tý nahoty). Nebo je snad takové množství lidí pohoršeno tím, že se hlavní hrdinka v jedné scéně počůrala? Tady je spíš problém v tom, že je to na těhle nechutnostech postavený a je to jakože "pro dospělý", přitom příběh a je celkem obyčejnej a sám o sobě zas takový terno není. Podobně je to u postav. ----- Nebudu kecat, na první zhlédnutí mě to chytlo a měla jsem tu pětihvězdu. Ale zpětně si uvědomuju, že mě to chytlo hlavně proto, že těch šokujících a brutálních scén je tam přehršel, který to do člověka hustí a člověk si je chce užít, takže nad ničím víc nepřemýšlí. Ty klidnější scény, co mě nebavily, jsem většinou překousla a ten erotickej humor mě nechával celkem chladnou. A kromě toho i tady se tvůrci snažili pořád šokovat. Je fakt, že postavy mi už tehdy přišly takový podivný, ne moc sympatický, snad až na jednu. Teď po letech si vybavím akorát jména a to, že každej měl nějaký trauma nebo byl magor. A taky si pamatuju, že mě celkem naštval konec. Úplně bez připomínek zůstává jen animace, to prostředí nakreslili fakt nádherně.  6/10 ()

Elementál 

všechny recenze uživatele

Něco mezi telenovelou, akčním filmem a soutěží o nejbrutálnějši anime všech dob. Jako většině negativně komentujících uživatelů, ani mě Lucy k srdci moc nepřirostla. Ostatní postavy už jsou celkem fajn - Kouta je pohodář, který nic nechápe, ale každému se snaží pomoct, Yuuki nic nedělá, jenom bulí, Nana je oddaná, milá a bez končetin a Mayu je tam do počtu. :-)_______Nevyvážené anime, které obshuje prvky, bez kterých by se myslím bylo bývalo obešlo (různé podivnosti a ignoranství v jednání postav - jejich rychlé zapomínání na určité věci, střídání rodinného a dramatického prvku...). Mimochodem to mi na tom přijde asi nejpodivnější - v jednu chvíli se dívám na průměrné anime o soužití různých traumatizovaných jedinců a v další chvíli najednou na výborné mysterické sci-fi o dicloniích. Do toho parádní flashbacky z návštěvy zoo a v závěru ještě supermutant. _____Celkově to není ani nic úžasného ani propadák (rozuměj 3*), ale posledních cca 3-5 epizod seriál pozvedá přece jen trošku víc - konec seriálu, Kuramův plán (až v posledním díle jsem si vzpomněl, že to Kurama vlastně pustil Lucy...)... Po skončení mě až mrazilo. Pár dobrých epizod, na konec pár výborných - krev, erotika, sci-fi, láska - to už přece za skouknutí stojí... ()

Galerie (572)

Zajímavosti (13)

  • Latinská píseň – nebo spíše modlitba – nazvaná „Lilium“ pojednává o květině cudnosti. (Shley)
  • V roce 1974 nalezli paleontologové téměř kompletní fosilii australopitéka afarského – předchůdce člověka, kterého pojmenovali jako Lucy, jež žila asi před 3 200 000 lety. Kaede/Lucy, které propůjčila hlas Sanae Kobayashi, představuje začátek nového lidského druhu nazvaného Diclonius. (Hromino)
  • V epizodě drží Lucy samopal v levé ruce, stejně je tomu i v komiksové předloze. Levorukost byla přitom v Japonsku tradičně vnímána negativně, stejně jako v mnoha jiných zemích. (Mates2106)

Reklama

Reklama