Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Nástrahy zubařského křesla (S04E03)

(epizoda)
  • Česko Jedna, dva, má bota (více)

Obsahy(1)

Bankéř Allister Blunt a Hercule Poirot se potkali v čekárně u zubaře. Toho dne byli objednáni také pan Amberiotis a nervózní mladík Frank Carter. Mabelle Sealová, poslední pacientka, ovšem čekala už zbytečně: lékař byl nalezen v ordinaci mrtvý. Nabízí se verze, že spáchal sebevraždu, slavný detektiv tomu však odmítá uvěřit. Jeho podezření zakrátko potvrdí další tragická událost - pan Amberiotis podlehne předávkování novokainem. A ještě ke všemu záhadně zmizí Mabelle, která by zřejmě mohla poskytnout důležité svědectví. Co ty tři lidi spojovalo? Jaké tajemství odhalí Poirot v životech obětí a bankéře Blunta? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V čekárně u zubaře jsem nikdy nespřádala vražedné myšlenky, zato sebevražedné mnohokrát. Taky jsem měla víckrát pocit, že z toho Prokrustova křesla živá už nevstanu. Je potěšující vědět, že ani člověk tak dokonalý jako Poirot, který i v soukromí domova chodí v obleku, není vůči přízemním životním aspektům (třeba plombám) imunní. V příběhu jsem se ale trochu ztrácela, snad tím, že mou pozornost příliš zaměstnávalo libé vrnění vrtačky. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato delší epizoda z roku 1992 je trochu slabší Poirotovka. Dlouho se vůbec nic neděje, a i když pak se stanou 3 vraždy, úplně chybí napětí a alespoň něco originálního. Navíc celá pointa je tentokrát hodně těžkotonážní a horko těžko drží dohromady. Přesto závěrečné Poirotovo rokování u kulatého stolu stojí zato. Mírný nadprůměr. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na detektivku jsem ve včerejším programu narazil prakticky náhodou, ale řekl jsem si, že si jí musím pustit. Malý kousek mi sice utekl, ale i tak jsem bavil. Asi to mohlo být i mojí únavou, ale z vraždy jsem měl hlavu slušně zamotanou. Zápletka se mi tak vyloženě líbila. Samozřejmě po odhalení vraha se zdá být všechno samozřejmé, nicméně ta cesta k odhalení jednoduchá nebyla. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S04E03. [spoilery!] Navsteva u zubare muze byt vase smrt. Bez metafor :) Standardne dobry dil, ktery ma ovsem tu malou vadu, ze je zde jako v nekterych jinych pribezich nekdo prevlecen (zamaskovan), coz muze bystry divak mozna odhalit a pak pro nej zapletka nebude az tak zajimava. Zapletka ma koreny v minulosti, podivame se letmo i do Indie s nekolika dobovymi zabery a uvidime Poirota hezky nervozniho pri navsteve asi nejmene oblibeneho doktora, cili zubare. Priznam se ale, ze jsem vubec nepochopil tu nahodu, ze vrah ke svemu stesti zjisti, ze jeho vyderac se objednal ke stejnemu zubari. V chronologii scen totiz nebylo mozne, aby to vedel a podle me je to vina scenaristy. Amberiotis se objednaval k zubari az pote, co u nej byl Blunt. Protoze az tehdy mu o zubari rekla slecna Sealova. Jak tedy mohl Blunt z knihy navstev vedet, kdy tam Amberiotis prijde? Z toho, co je divakovi ukazano vyplyva, ze to proste neni mozne. Proto davam za tento obri fail nakonec tri hvezdy. Co se tyce angl. rikanky, ktera se line celym filmem, je jasne ze se vztahuje ke stope, ktera Poirota "trkne" jako prvni - spony na bote. Proc jsou ale holcicky na chodniku pokazde, kdyz jde nekdo k zubari, to je trochu divne. Kazdopadne je to jeden z tech dilu, kdy nam Hercule odhali na konci trochu ze sve motivace a postoje, za coz si u me ziskava vzdy respekt. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá detektivka, příjemně lidský Hercule Poirot míří k zubaři na křeslo a o pár hodin později je zubař nalezen mrtvý se zbraní v ruce.. Za několik dalších hodin umírá i poslední pacient zmíněného zubaře a už je jasné, že jde o vraždy.. Ovšem kdo a proč spáchal zločin, to nám Agatha Christie pořádně zamotá, ostatně jako obvykle.. U mě filmová spokojenost.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Ve 22. minutě čte Poirot (David Suchet) knihu „Classic Myth And Legend“ od autora A. R. Hope Moncrieffa. (JenYu)

Reklama

Reklama