Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Nástrahy zubařského křesla (S04E03)

(epizoda)
  • Česko Jedna, dva, má bota (více)

Obsahy(1)

Bankéř Allister Blunt a Hercule Poirot se potkali v čekárně u zubaře. Toho dne byli objednáni také pan Amberiotis a nervózní mladík Frank Carter. Mabelle Sealová, poslední pacientka, ovšem čekala už zbytečně: lékař byl nalezen v ordinaci mrtvý. Nabízí se verze, že spáchal sebevraždu, slavný detektiv tomu však odmítá uvěřit. Jeho podezření zakrátko potvrdí další tragická událost - pan Amberiotis podlehne předávkování novokainem. A ještě ke všemu záhadně zmizí Mabelle, která by zřejmě mohla poskytnout důležité svědectví. Co ty tři lidi spojovalo? Jaké tajemství odhalí Poirot v životech obětí a bankéře Blunta? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď niekoho navštívi Hercule Poirot, tak náhoda zariadi, že mu to môže byť osudné. Ani zubár sa tomu nevyhol a samovražda nepripadá do úvahy. Vraždy sa hromadia a vzniká z toho taký spletenec so zložitými menami, že ani v závere som nikomu nevedel prísť na meno. Trochu prehľadnosti by prospelo a tiež sa mohol nájsť rozumnejší motív na vraždy. ()

rekurseman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších případů, který Hercule vyšetřuje. Zprvu se zdá vše jasné a zřetelné, a jen málokdo pozná, že není všechno zlato co se třpytí. Příběh je brilantní, samotný jsem podezříval zprvu zahradního pomocníka (Franka Cartera), který byl ve fašistické brigádě a připisoval jsem vraždy politickému motivu. Navíc když Allister Blunt řekl, že je poslední ze staré gardy, který drží mír a prosperitu Anglie, a proto je plno lidí, kteří by ho chtěli zabít. Velké překvapení bylo pro mě to, když Hercule jako vždy v místnosti rozplétá před všemi zapeklitý případ a ukáže jak jsem se šeredně mýlil. Každou setinu sekundy jsem hltal tento napínavý příběh, zkoušel jsem namáhat šedé buňky mozkové, ale na tohoto brilantního skvělého detektiva z Belgie jsem nestačil. Díky za krásně strávené brzké ráno Lady Christie. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na detektivku jsem ve včerejším programu narazil prakticky náhodou, ale řekl jsem si, že si jí musím pustit. Malý kousek mi sice utekl, ale i tak jsem bavil. Asi to mohlo být i mojí únavou, ale z vraždy jsem měl hlavu slušně zamotanou. Zápletka se mi tak vyloženě líbila. Samozřejmě po odhalení vraha se zdá být všechno samozřejmé, nicméně ta cesta k odhalení jednoduchá nebyla. ()

chlievik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z tých lepších Poirotovských epizód (horných 30%). Záhada, ktorá nie je nevylúštiteľná, nemusí mať človek mega IQ aby pospájal nasúkané a pozakrývané fakty, stačí, ak je dostatočne pozorným na ľudské tváre... ale nebudem prezrádzať tým, čo tento úlet detektíva Poirota ešte nevideli. Klasický Japp s (pre Poirota) hnusným lacným anglickým čiernym čajom s mliekom, klasické posedeníčko s rozhovormi s podozrivými a so svedkami, spletité časové slučky, typické hodenie zločinu na nevinného mladého anglického fašistu, dvojitá zámena úloh, malé detaily, ktoré bežnému pozorovateľovi uniknú, spona na topánke a predovšetkým geniálne Poirotove myšlienky. Ale stačí sa dívať, ak máte dobré oko, riešenie vám neujde. Mne ušlo, samozrejme :) keďže furt analyzujem, a obvykle nájdem dve-tri možné kombinácie, možnosti, riešenia, z ktorých jedno častokrát aspoň čiastočne sadne, len neviem ktorá možnosť to bude, no tentoraz mi to žiaľ nestačilo, lebo mi ušla tá dvojitá zámena, a tiež aj mám problém si zapamätať mená protagonistov, takže mi to ušlo, najmä kvôli tým menám som niekedy kúsoček pomalší :( :)) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá detektivka, příjemně lidský Hercule Poirot míří k zubaři na křeslo a o pár hodin později je zubař nalezen mrtvý se zbraní v ruce.. Za několik dalších hodin umírá i poslední pacient zmíněného zubaře a už je jasné, že jde o vraždy.. Ovšem kdo a proč spáchal zločin, to nám Agatha Christie pořádně zamotá, ostatně jako obvykle.. U mě filmová spokojenost.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Ve 22. minutě čte Poirot (David Suchet) knihu „Classic Myth And Legend“ od autora A. R. Hope Moncrieffa. (JenYu)

Reklama

Reklama