Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Nástrahy zubařského křesla (S04E03)

(epizoda)
  • Česko Jedna, dva, má bota (více)

Obsahy(1)

Bankéř Allister Blunt a Hercule Poirot se potkali v čekárně u zubaře. Toho dne byli objednáni také pan Amberiotis a nervózní mladík Frank Carter. Mabelle Sealová, poslední pacientka, ovšem čekala už zbytečně: lékař byl nalezen v ordinaci mrtvý. Nabízí se verze, že spáchal sebevraždu, slavný detektiv tomu však odmítá uvěřit. Jeho podezření zakrátko potvrdí další tragická událost - pan Amberiotis podlehne předávkování novokainem. A ještě ke všemu záhadně zmizí Mabelle, která by zřejmě mohla poskytnout důležité svědectví. Co ty tři lidi spojovalo? Jaké tajemství odhalí Poirot v životech obětí a bankéře Blunta? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V čekárně u zubaře jsem nikdy nespřádala vražedné myšlenky, zato sebevražedné mnohokrát. Taky jsem měla víckrát pocit, že z toho Prokrustova křesla živá už nevstanu. Je potěšující vědět, že ani člověk tak dokonalý jako Poirot, který i v soukromí domova chodí v obleku, není vůči přízemním životním aspektům (třeba plombám) imunní. V příběhu jsem se ale trochu ztrácela, snad tím, že mou pozornost příliš zaměstnávalo libé vrnění vrtačky. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlast obrýleného šprta práv přezdívaného Gándhí je dějištěm úvodních minut - v Novém Dillí se ve VIP divadle scházejí všichni účastníci budoucích excesů. Jako malý jsem rád skákal panáka a přitom prozpěvoval přisprostlé básničky, AVŠAK neustálý pohled na dívčiny skákající a zpívající jakýsi otřesný popěvek ve stylu "mám sladké lízátko" (nezaměňovat s přisprostlým popěvkem od rapera, jež dělal OST k Step Up 2!) mne odradil od dalšího bedlivého sledování. Naštěstí přišly na řadu vraždy, během niž se divákovi poštěstil pohled na Beefeatera, kterak nešťastně vyráží dveře z futer. Hercule je bohužel monstr šovinisticko-narcistická primadona - závěrečná ONE MAN SHOW je ohraná jako přehrávání videa na youtube, kde kočka žere pozorujícímu psovi žrádlo z misky! 82% ()

Reklama

chlievik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z tých lepších Poirotovských epizód (horných 30%). Záhada, ktorá nie je nevylúštiteľná, nemusí mať človek mega IQ aby pospájal nasúkané a pozakrývané fakty, stačí, ak je dostatočne pozorným na ľudské tváre... ale nebudem prezrádzať tým, čo tento úlet detektíva Poirota ešte nevideli. Klasický Japp s (pre Poirota) hnusným lacným anglickým čiernym čajom s mliekom, klasické posedeníčko s rozhovormi s podozrivými a so svedkami, spletité časové slučky, typické hodenie zločinu na nevinného mladého anglického fašistu, dvojitá zámena úloh, malé detaily, ktoré bežnému pozorovateľovi uniknú, spona na topánke a predovšetkým geniálne Poirotove myšlienky. Ale stačí sa dívať, ak máte dobré oko, riešenie vám neujde. Mne ušlo, samozrejme :) keďže furt analyzujem, a obvykle nájdem dve-tri možné kombinácie, možnosti, riešenia, z ktorých jedno častokrát aspoň čiastočne sadne, len neviem ktorá možnosť to bude, no tentoraz mi to žiaľ nestačilo, lebo mi ušla tá dvojitá zámena, a tiež aj mám problém si zapamätať mená protagonistov, takže mi to ušlo, najmä kvôli tým menám som niekedy kúsoček pomalší :( :)) ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S04E03. [spoilery!] Navsteva u zubare muze byt vase smrt. Bez metafor :) Standardne dobry dil, ktery ma ovsem tu malou vadu, ze je zde jako v nekterych jinych pribezich nekdo prevlecen (zamaskovan), coz muze bystry divak mozna odhalit a pak pro nej zapletka nebude az tak zajimava. Zapletka ma koreny v minulosti, podivame se letmo i do Indie s nekolika dobovymi zabery a uvidime Poirota hezky nervozniho pri navsteve asi nejmene oblibeneho doktora, cili zubare. Priznam se ale, ze jsem vubec nepochopil tu nahodu, ze vrah ke svemu stesti zjisti, ze jeho vyderac se objednal ke stejnemu zubari. V chronologii scen totiz nebylo mozne, aby to vedel a podle me je to vina scenaristy. Amberiotis se objednaval k zubari az pote, co u nej byl Blunt. Protoze az tehdy mu o zubari rekla slecna Sealova. Jak tedy mohl Blunt z knihy navstev vedet, kdy tam Amberiotis prijde? Z toho, co je divakovi ukazano vyplyva, ze to proste neni mozne. Proto davam za tento obri fail nakonec tri hvezdy. Co se tyce angl. rikanky, ktera se line celym filmem, je jasne ze se vztahuje ke stope, ktera Poirota "trkne" jako prvni - spony na bote. Proc jsou ale holcicky na chodniku pokazde, kdyz jde nekdo k zubari, to je trochu divne. Kazdopadne je to jeden z tech dilu, kdy nam Hercule odhali na konci trochu ze sve motivace a postoje, za coz si u me ziskava vzdy respekt. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám naprosto přesně stejné pocity, když vcházím do zubařské ordinace jako tento slovutný detektiv. Takže i on je pouze člověk. Nicméně, zubaře považuji za nutné zlo, které musíme všichni chtě nechtě podstupovat. Tento příběh je velice zamotaný a komplikovaný, ovšem chyřte vymyšlený. Ale žádný zločin není dokonalý. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Ve 22. minutě čte Poirot (David Suchet) knihu „Classic Myth And Legend“ od autora A. R. Hope Moncrieffa. (JenYu)

Reklama

Reklama