Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mnozí lidé věří, že proroctví z knihy Zjevení je předzvěstí děsivé budoucnosti, která náš svět čeká. nebo že sestává ze střípků historie, které v naší době ožily. Znamení vidíme všude kolem: teroristické útoky, extrémní projevy počasí. jejich výčet je dlouhý. Tato pasáž Bible pojednává konkrétně o příchodu Antikrista, který na svém těle nese numerickou sekvenci 666: znamení Bestie. Svou sílu bude čerpat přímo od Satana, který mu tak pomůže vytvořit falešné království, což bude signál počátku Armagedonu. Robert Thorn o podobných temných proroctvích nic neví - jako zkušený americký diplomat má jiné starosti. Jeho žena Kathryn právě prodělala komplikovaný porod a zatím ještě neví, že během něj dítě zemřelo. Thorn, který je nenadálou ztrátou zdrcen, o ni má velké obavy - v minulosti potratila již dvakrát a tato zpráva jí jistě vezme poslední zbytky naděje.

Nemocniční kněz, otec Spiletto, Thornovi ukáže jiné dítě, které se narodilo té noci a jehož matka zemřela při porodu. Přemluví jej, aby si nemluvně vzal - Kathryn se nikdy nedozví pravdu a syn, kterému dali jméno Damien, bude vyrůstat jako jejich vlastní. Po přestěhování celé rodiny do Velké Británie se začínají okolo nyní již pětiletého Damiena objevovat silně znepokojivé věci: Na oslavě jeho narozenin se oběsí chůva, Thorn je důrazně varován záhadným knězem, výlet dětí do zoo vyvrcholí šíleným chaosem, Damien během návštěvy kostela propadá hysterii a rozmazané pohyby na sérii fotografií jsou předzvěstí šokujících úmrtí. Pak ale tragédie udeří ještě blíže a Thorna čeká odhalení děsivé pravdy: Damien není obyčejné dítě, ale ztělesněný Antikrist, jehož příchod byl již dlouho očekáván. Aby dokázal zabránit nevýslovnému teroru, který svět v případě dokonání Satanova díla čeká, musí Thorn učinit hrůznou oběť. Film je založený na dnes již klasickém hororu Richarda Donnera Přichází Satan! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (299)

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Už to tu sice bylo několikrát, ale i tak ten malej spratek pořád dokáže vyděsit. Film rutinního Johna Moora sice nepřináší nic nového, v záplavě tupých amerických béček je přesto příjemným osvěžením. Po audio-vizuální stránce samozřejmě není co vytknout, herci jsou dobří a kvůli českým lokacím filmu odpustíte i nějaké ty nelogičnosti a nedostatek invence. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Zbytočnosť tohto remaku vám vyjde krásne na povrch v porovnaní s pôvodným filmom. Hollywoodu stačí 30 rokov, aby sa vytratila atmosféra a nahradil ju lacný efekt, ľakačky a tam, kde pôvodne bol solídny scenár, tu sa zmenilo pár vecí a ako zázrakom je zrazu scenár mdlý a naplnený klasickými hororovými klišé. Ide práve o tie posuny voči originálu, ktoré môžu dať remaku potenciálny zmysel - a tu boli všetky posuny mimo misu, na úkor atmosféry, krorá bola v Donnerovom Omenovi dusná, osudová, eskalujúca a intenzívna. Tu ani kvalitné herecké obsadenie a 30ročný posun vo vývoji vizuálnych efektov a trikov nedokázali svoj predobraz kvalitatívne nie to prekročiť, ale ani len dobehnúť. pár odkazov na záver: to tron: asi som nepochopil SPOILERovú poznámku, pretože aj v originálnom filme je Thornovi od začiatku podsunutý Damien ako náhrada za smrť vlastného syna pri pôrode, a teda vie, že jeho syn je podhodený; to lebowski: tento film JE remakeom pôvodného filmu z roku 1976, okrem opakovania záberovania, kopírovania či "prevzatia" niektorých konkrétnych záberov a mizanscén sa tu pracuje aj s vyslovene vizuálnymi prvkami pôvodného filmu: rasa psa, vizuálna podobnosť hercov s hercami hrajúcimi v pôvodnom filme, vizuál efektu na fotografiách a pod. ()

Reklama

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Asi nejzbytečnější remake poslední doby. Scénář naprosto přesně kopíruje vynikající atmosférický původní snímek, takže nepřináší vůbec nic nového. Tedy, dovolil si pár velmi malých změn, ale naprosto všechny jsou k horšímu. Kašle na nějaké budování napětí (kterým je původní Omen proslulý) a straší tím, že na nás něco bafne. Herci nemají co hrát, režisér pár záběrů zcela kopíruje podle originálu. Je to skoro tak špatné jako remake Psycha. Dvě hvězdy pro ty, kteří neviděli první Omen... a pokud ne, raději si ho pujčte na DVD než chodit do kina na tenhle film. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kvalitne spracovaný remake. Ale strašidelný a napínavý bude len pre toho, kto nevidel pôvodnú verziu. Inak na disku sa nachádzajú zaujímavé dokumenty/otitulkované/ a hlavne kvalitná zvuková stopa. Režisér J. Moore už niečo o kvalitnom ozvučení vie- viď jeho, podľa môjho názoru najlepší film Za nepriateľskou líniou. L. Schreiber bol dobrou voľbou. Napriek tomu si myslím,že pôvodná verzia bola lepšia, mala strašidelnejšiu atmosféru. Film si však zaslúži pozornosť, pretože režisér dokázal príbeh zaujímavo prerozprávať a zasadiť ho do dnešnej doby plnej chaosu a celosvetových konfliktov. 70%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pán Thorn. Jeho matkou bol šakal." A prečo nie, dočerta? Mne sa to páčilo! Iste, remake klasického satanského hororu Richarda Donnera zo 70. rokov je úplne zbytočný, ale keď už vznikol, je podľa mňa taký dobrý, ako mohol byť. Audiovizuálne zaujímavá réžia, výborný scenár (je fuk, že je plus mínus kópiou originálu, jedna dôležitá zmena tu ale je SPOILER Thorn od začiatku vie, že chlapec je "podhodený" SPOILER) a perfektné herecké obsadenie (nielen prekvapivo sympatický pár Julie Stiles a Liev Schreiber, ale i Thewlis, Gambon, Postlethwaite či Rosemary Farrow) vyháňajú tento „zbytočný“ a „doslovný“ remake na poctivé 4*. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu se měla původně objevit Rachel Weisz, účinkování však odmítla kvůli pokročilému stádiu těhotenství. (imro)
  • Premiéra filmu bola 6.6.2006. Dátum obsahuje tri šestky, čo je odkaz na číslo 666 považované za diabolské číslo. (ČSFD)
  • Filmová klášterní knihovna je ve skutečnosti Strahovská knihovna. (pornogrind)

Související novinky

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

09.12.2019

Že je Praha lákadlem pro filmové štáby, již dlouho není tajemstvím. Nehledě na krásu města, jsou to ale také šikovné týmy, na které se přijíždějící producenti mohou spolehnout. Díky českému… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Mezi námi kluky

Mezi námi kluky

17.07.2007

U sledování traileru na fantasy Kronika rodu Spiderwicků, v níž Freddie Highmore opět objeví na zahradě úžasný svět kouzel (nedávno něco podobného zažíval v Athurovi a Minimojích) se člověk ptá, kde… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama