Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mnozí lidé věří, že proroctví z knihy Zjevení je předzvěstí děsivé budoucnosti, která náš svět čeká. nebo že sestává ze střípků historie, které v naší době ožily. Znamení vidíme všude kolem: teroristické útoky, extrémní projevy počasí. jejich výčet je dlouhý. Tato pasáž Bible pojednává konkrétně o příchodu Antikrista, který na svém těle nese numerickou sekvenci 666: znamení Bestie. Svou sílu bude čerpat přímo od Satana, který mu tak pomůže vytvořit falešné království, což bude signál počátku Armagedonu. Robert Thorn o podobných temných proroctvích nic neví - jako zkušený americký diplomat má jiné starosti. Jeho žena Kathryn právě prodělala komplikovaný porod a zatím ještě neví, že během něj dítě zemřelo. Thorn, který je nenadálou ztrátou zdrcen, o ni má velké obavy - v minulosti potratila již dvakrát a tato zpráva jí jistě vezme poslední zbytky naděje.

Nemocniční kněz, otec Spiletto, Thornovi ukáže jiné dítě, které se narodilo té noci a jehož matka zemřela při porodu. Přemluví jej, aby si nemluvně vzal - Kathryn se nikdy nedozví pravdu a syn, kterému dali jméno Damien, bude vyrůstat jako jejich vlastní. Po přestěhování celé rodiny do Velké Británie se začínají okolo nyní již pětiletého Damiena objevovat silně znepokojivé věci: Na oslavě jeho narozenin se oběsí chůva, Thorn je důrazně varován záhadným knězem, výlet dětí do zoo vyvrcholí šíleným chaosem, Damien během návštěvy kostela propadá hysterii a rozmazané pohyby na sérii fotografií jsou předzvěstí šokujících úmrtí. Pak ale tragédie udeří ještě blíže a Thorna čeká odhalení děsivé pravdy: Damien není obyčejné dítě, ale ztělesněný Antikrist, jehož příchod byl již dlouho očekáván. Aby dokázal zabránit nevýslovnému teroru, který svět v případě dokonání Satanova díla čeká, musí Thorn učinit hrůznou oběť. Film je založený na dnes již klasickém hororu Richarda Donnera Přichází Satan! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (299)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kvalitne spracovaný remake. Ale strašidelný a napínavý bude len pre toho, kto nevidel pôvodnú verziu. Inak na disku sa nachádzajú zaujímavé dokumenty/otitulkované/ a hlavne kvalitná zvuková stopa. Režisér J. Moore už niečo o kvalitnom ozvučení vie- viď jeho, podľa môjho názoru najlepší film Za nepriateľskou líniou. L. Schreiber bol dobrou voľbou. Napriek tomu si myslím,že pôvodná verzia bola lepšia, mala strašidelnejšiu atmosféru. Film si však zaslúži pozornosť, pretože režisér dokázal príbeh zaujímavo prerozprávať a zasadiť ho do dnešnej doby plnej chaosu a celosvetových konfliktov. 70%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pekelně napínavá jízda od začátku až do konce. Manželům Robertu a Katherine Thornovým zemře při porodu jejich toužebně očekávané dítě. Shodou okolností je v porodnici k mání osiřelé novorozeně, kterému pro změnu zemřela matka. Zoufalý Robert se chlapečka ujme a před svou nic netušící manželkou ho bude vydávat za jejich dítě. Nastrčený syn jménem Damien je ve skutečnosti Satan ztělesňující to největší zlo na Zemi. A jak chlapeček roste, začnou se kolem rodiny Thornových dít podivné věci a množit se bizarní úmrtí, klučina se bude urputně bránit návštěvě kostela, rodiče najmou novou a velmi podivnou chůvu, a pojmou podezření, že jejich syn se přece jen od ostatních dětí dost odlišuje. Negativní události naberou spád a Robert začne spolu s novinářem odkrývat děsivé tajemství o původu dítěte a začnou se potvrzovat slova kněze, která zpočátku zněla jako čistý blábol. Myslím, že ve výhodě je ten divák, který původní film neviděl, a to je i můj případ. Byl jsem totiž překvapen v mnoha ohledech. Marco Beltrami opatřil příběh zlověstně hřímající hororovou hudbou a vynikající kameraman Jonathan Sela nasnímal zlověstně i svíčku na stole a z vrčícího psa, který strážil Damiena, šel větší strach než z malého Antikrista. John Moore to celé efektně zrežíroval a každá scéna byla něčím zajímavá a napínavá. Hvězdná dvojka Julia Stiles a Liev Schreiber v rolích rodičů odehrála své party vzorně a řada známých hereckých tváří ve vedlejších rolích také měla co nabídnout (Farrow, Thewlis nebo Postlethwaite). I bez znalosti originálu se podle mě jedná o velmi zdařilý remake, který měl všechno, co má správný horor obsahovat. ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

Film má hvězdné obsazení (Schreiber - Mr. Thorn, Stiles - Mrs. Thornová, Thewlis - pan fotograf), které je v takové sestavě silné a mě sympatické. Hudba je dost dobrá, ale nedosahuje takových kvalit jako Goldmisthova hudba v původní verzi. Atmosféru to mělo a s dějem se to dorazilo na lepší průměr. Film možná ještě časem přehodnotím. Každopádně film není zatracení hodný. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slaboučký remake točený "pro blbé" (každá událost je jasná 5 minut dopředu a pokud možno co nejvíce vysvětlená). Žádné rafinované budování atmosféry, jen laciné lekačky (leč nutno uznat, ta na hřbitově je výborná). S původním filmem to má, co se atmosféry týče, minimum společného... spíš to vypadá, jak nepovedený další díl Nezvratného osudu, mixnutý Kruhem a perverznější verzí Harryho Pottera. Přesto ten film má jednu hlášku, která se pro mě stává kultovní (a vyřkne jí nejlepší herec filmu David Thewlis): "Když teče do bot, nikdo není atheista."... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Úplné zatracení si to nezaslouží, ale jako remake je to tak zbytečné a nevýrazné, až je to k pláči. Dějově z 95 % totožné s originálem (a to těch vlastních 5 % je spíš ke škodě), s horšími hereckými výkony (díky charakternímu herectví Gregoryho Pecka jsem ochoten původní verzi odpustit skoro všechny hypotetické nedostatky), rutinní videoklipovou režií a bez nesmrtelné Goldsmithovy hudby. Štvalo mě, že snad všechny scény úmrtí, které jsou v Donnerově klasice lahůdkově gradované a kulervoucí, jsou zde neodpustitelně odfláklé a ke strachu tudíž nedonutí pravděpodobně (a zaslouženě) nikoho (obdobně je na tom třeba i pasáž v zoo). Jinak přirovnávání ke KRUHU a zejména k NEZVRATNÉMU OSUDU jsou opravdu trefná... Bez znalosti originálu za 3*, ale zapomenutelné a fádní to bude připadat zřejmě všem. 40 - 50 % ()

Galerie (68)

Zajímavosti (20)

  • Při automobilové honičce v závěru filmu je na fasádě domu zřetelný nápis "Městská část Praha 2", ačkoli se děj filmu odehrává v Londýně. Ve scéně, kdy jede celá rodina do kostela, je zase z auta vidět na jednom z obchodů na ulici nápis „Ovoce – zelenina“. (Akumulátor)
  • Filmová klášterní knihovna je ve skutečnosti Strahovská knihovna. (pornogrind)
  • Seamovi Davey-Fitzpatrickovi během natáčení neřekli, že ztvárňuje satanova syna, tvůrci si mysleli, že je příliš mladý na to, aby to pochopil. (imro)

Související novinky

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

09.12.2019

Že je Praha lákadlem pro filmové štáby, již dlouho není tajemstvím. Nehledě na krásu města, jsou to ale také šikovné týmy, na které se přijíždějící producenti mohou spolehnout. Díky českému… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Mezi námi kluky

Mezi námi kluky

17.07.2007

U sledování traileru na fantasy Kronika rodu Spiderwicků, v níž Freddie Highmore opět objeví na zahradě úžasný svět kouzel (nedávno něco podobného zažíval v Athurovi a Minimojích) se člověk ptá, kde… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama