Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mnozí lidé věří, že proroctví z knihy Zjevení je předzvěstí děsivé budoucnosti, která náš svět čeká. nebo že sestává ze střípků historie, které v naší době ožily. Znamení vidíme všude kolem: teroristické útoky, extrémní projevy počasí. jejich výčet je dlouhý. Tato pasáž Bible pojednává konkrétně o příchodu Antikrista, který na svém těle nese numerickou sekvenci 666: znamení Bestie. Svou sílu bude čerpat přímo od Satana, který mu tak pomůže vytvořit falešné království, což bude signál počátku Armagedonu. Robert Thorn o podobných temných proroctvích nic neví - jako zkušený americký diplomat má jiné starosti. Jeho žena Kathryn právě prodělala komplikovaný porod a zatím ještě neví, že během něj dítě zemřelo. Thorn, který je nenadálou ztrátou zdrcen, o ni má velké obavy - v minulosti potratila již dvakrát a tato zpráva jí jistě vezme poslední zbytky naděje.

Nemocniční kněz, otec Spiletto, Thornovi ukáže jiné dítě, které se narodilo té noci a jehož matka zemřela při porodu. Přemluví jej, aby si nemluvně vzal - Kathryn se nikdy nedozví pravdu a syn, kterému dali jméno Damien, bude vyrůstat jako jejich vlastní. Po přestěhování celé rodiny do Velké Británie se začínají okolo nyní již pětiletého Damiena objevovat silně znepokojivé věci: Na oslavě jeho narozenin se oběsí chůva, Thorn je důrazně varován záhadným knězem, výlet dětí do zoo vyvrcholí šíleným chaosem, Damien během návštěvy kostela propadá hysterii a rozmazané pohyby na sérii fotografií jsou předzvěstí šokujících úmrtí. Pak ale tragédie udeří ještě blíže a Thorna čeká odhalení děsivé pravdy: Damien není obyčejné dítě, ale ztělesněný Antikrist, jehož příchod byl již dlouho očekáván. Aby dokázal zabránit nevýslovnému teroru, který svět v případě dokonání Satanova díla čeká, musí Thorn učinit hrůznou oběť. Film je založený na dnes již klasickém hororu Richarda Donnera Přichází Satan! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (299)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $54,607,383Tržby Celosvetovo $119,496,523Tržby za predaj DVD v USA $14,247,049 //počet predaných kusov 690,404║ Vidieť v dobre ozvučenom kine a poriadne sa polakať, tak tento efekt si to u mňa splnilo, režia od Johna Moore dosiahla straviteľný štandart, herecké obsadenie Schreiber-Stiles-Farrow-Thewlis-Postlethwaite splnilo svoj účel, tým že spestrilo známy dej a ja som si len musel od nadšenia, že raz za čas ma v kine niečo dobre aj vysraší, kúpiť ešte raz lístok aby som mohol nasytiť svoje chúťky. "Jeden z vydarenejších remakov" /videl v kine: 85%/ ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Spíš než o remake jde o cover verzi, irský režisér John Moore totiž původní kousek Richarda Donnera dokonale okopíroval. Originál je ale tak pekelně dobrý, že se tímto postupem při troše opatrnosti nedalo mnohé zkazit, ale nic víc získat. Sledujete tak „jen“ původní příběh velmi umně aktualizovaný do reálií současného světa. Každá kopie už je ale jenom kopie, a i když tahle je povedená a má napětí a atmosféru, zůstává právě proto ve všem o krůček za originálem. S určitostí se dá říct, že film si maximálně užijí ti diváci, kteří originál s Gregorym Peckem neznají. Pro znalé to je také dobrá podívaná, i když v hlavě jim paralelně poběží originální verze s o chlup satanštějším chlapečkem Harveym Stephensem. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Může obsahovat SPOILERy. Zběsilá snaha Mii Farrow zachránit malého satánka mě minimálně udivovala. Nutno říci, že jsem rozhodně neplánovala koukat na novou verzi. Ze začátku se mi tento nápad docela zamlouval třeba už kvůli tomu, že tam hrají Liev a Julia. Jenže ani v takovémto žánru se neobejdete bez zklamání. Lekla jsem se pořádně pouze jednou a to je na takový horor docela málo. Zdá se mi, že většinou remake je od původní verze na míle vzdálený. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Mám takový nápad za pár měsíců k nám příjde datum 6.6. 2006, co kdybychom vytvořili nějakej remake, kterej přiláká davy lidí do kin? Co takhle třeba Omen, ten je docela dobrej ne? A navíc ho ještě nikdo nepředělal? Seženeme nějaký náznámý herce a když tak přidáme Davida Thewlise a Michaela Gambona, aby se neřeklo. 25 melounů stačí, lidi to vlastně ve výsledku ani nepoznaj... Co takhle nechat ten úplně stejnej scénář z roku 76 ,aspoň nás kritici nesetřou za to, že jsme zničili originál a vložili do něj úplně nesmyslné dějové zvraty. Zkusíme to natočit v.. no...jak se jmenuje ta malá zem... Česká republika, ty prej nemaj moc nároky..... ---tak asi tak nějak podle mě přemejšlel producent, když si chtěl nahamonit kapsu prachama. No a vyšlo mu to , lidi do kina přišli a nechali tam docela velký prachy. Tak co vyrobíme přístě, pánové??? Co takhle remake Forresta Gumpa ve které hlavní roli bude hrát Eddie Murphy...... ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Jestli něco vyloženě nesnáším, tak hororové remaky. Je to zlozvyk hlavně posledních let. Nikdy v nich nejde o nic jiného, než o finanční zisk. Nepamatuji se, že by mě někdy nějaký překopaný film výrazněji zaujal a už vůbec ne, že by se aspoň přiblížil kvalitě originálu, at' už ten byl sebehorší. Pirátství na filmech je trestné a takto rýžovat na starých klasických uměleckých dílech není? Rozmazlená mládež, pro kterou se tyto stupidity točí, at' se radši nudí někde na sociálních sítích, ale klasiku nám neprzněte. Ti inteligentnější si vždycky najdou cestu k originálu. Do pekla s týmem filmařů, který se neumí realizovat na svém vlastním díle. Jinak, abych tomuto filmu tak úplně nekřivdil, dá se na něj celkem v pohodě dívat, ale s originálem to nejde ani srovnat, oproti němu je to jen falešný brak. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (20)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 82. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Premiéra filmu bola 6.6.2006. Dátum obsahuje tri šestky, čo je odkaz na číslo 666 považované za diabolské číslo. (ČSFD)
  • Filmová klášterní knihovna je ve skutečnosti Strahovská knihovna. (pornogrind)

Související novinky

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

09.12.2019

Že je Praha lákadlem pro filmové štáby, již dlouho není tajemstvím. Nehledě na krásu města, jsou to ale také šikovné týmy, na které se přijíždějící producenti mohou spolehnout. Díky českému… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Mezi námi kluky

Mezi námi kluky

17.07.2007

U sledování traileru na fantasy Kronika rodu Spiderwicků, v níž Freddie Highmore opět objeví na zahradě úžasný svět kouzel (nedávno něco podobného zažíval v Athurovi a Minimojích) se člověk ptá, kde… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama