Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

Ak vyhráte stotisíc dolárov a stratíte tiket, máte zlú karmu! Ako ju napraviť? Nič nie je stratené, musíte len rýchle odčiniť všetky svoje životné hriechy, spáchané do dnešného dna. To je teória, ktorou sa riadi aj nešťastník Jason Lee ako Earl Hickey, ktorý kamsi zapatrošil vzácny výherný tiket na sumu, ktorá by ho zaručene vytrhla z biedy. Podarí sa mu udobriť s vlastným osudom tak, aby mu osvietil cestu k ukrytému tiketu ešte do uzávierky vyplácania výhier súťaže? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (760)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak ještě jednou - karma ohřívá vodu, nepohání komediální seriály. Ano, je to tak dementní, že se občas nevyhnu tomu, že se musím zasmát - jak jinak než cizímu (Earlovu) neštěstí - ale pro kristovy rány, lidi, čtyři sezóny pořád toho samého? To nezvládne ani Jason Lee, kterému postava úlisného pablba, který se rozhodl polepšit, sedí jako ulitá. Sice to pořád nemaže jeho zločin proti lidskosti jménem Alvin A Chipmunkové (kde mu navíc přitěžuje speciální recidiva), ale jde to. Bohužel všechno a především všichni tu jdou tak za hranu toho, čím jsem ochoten trávit část svého času vyhrazenou zábavě, že mi z toho bylo až na blití, protože tu máme nepřetržitý záměrný "idiot plot", korunovaný silikonovo-kolagenovou blbkou Jesse Jane, pardon, Jaime Pressly. Rekvizita v podobě retardovaného bratra Ethana Supleeho je pro mě už jen klinická smrt humoru - a to přitom je, jak nás poučil doktor Reiniš v Choking Hazardu, humor na účet hendikepovaných vtipný skoro vždycky. Co na tom, že obdobného, ale podstatně nebezpečnějšího, dementa hrál už v American History X, takže podobně jako Jason Lee herecky opravdu boduje, cu fíl je cu fíl, a tomuhle seriálu se já prostě klanět nedovedu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Roztomilé buranství hlavního hrdiny, potažmo celého seriálu, by se lehko mohlo zvrtnout ve festival vtipů o pádech, prdění a postižených (jiným způsobem než hlavní hrdina). Jenže on je to ve skutečnosti docela vkusný, díky roztříštěné struktuře (neustálé flashbacky) velmi svižný seriál, který bych se v jeho nejsvětlejších chvilkách nebál označit za podvratnou satiru amerického způsobu života a myšlení. (Hodnocení první série.) 80% Zajímavé komentáře: Gemini, ScarPoul ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-TEĎ UŽ VÍM, JAK JIM ZAPLATÍM! -OTŘEŠ SI TY PRACHY O VLÁDNÍHO PTÁKA? Dlouho jsem tento seriál ignoroval, jaká to chyba, naprosto přímý tah na branku co se týče komediálnosti a nekorektních fórů a na straně druhé originální dějové kličky, které se týkají Earlova záměru (až na výjímky) a ve stejném gardu dovednost vykřesat pozitivní konce z řady negativních událostí. 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů za poslední dobu, který mě opět donutil usednout k televizi, pravidelně, každý večír. A to pozor, i přesto, že koukám na dabovanou verzi. Takže si nechte ty kecy, že dabing je strašnej, zase tak hroznej není. I přes něj mám totiž rád uplně všecky postavy, které se v seriálu objeví a ten nápad, ten je radost sledovat. (9/10) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Na prvý pohľad praštené ale všetko tu tak pekne trefne zapadá a účelovo zabáva, má to v konečnom dobrú myšlienku. Dobre napísané postavy, dokonca aj Joy, ktorá pôsobí v prvom dojme otravno ako vred tu má svoje miesto a robí dobrú kulisu pre tú zvrhlú srandu. Banda podesov čo baví vo veľkom. /90%/ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Earl setřel los s výhrou 100 000 dolarů a srazilo ho auto, 10 vteřin štěstí bylo pryč, stejně jako výherní los. V nemocnici mu manželka podstrčila k podpisu rozvodové papíry a krátce na to si vyslechne v TV radu od Carsona Dalyho „Věřím, že co se má stát, to se stane. A tak se taky snažím žít. Děláš dobré věci a dobré věci se stanou i tobě. Děláš špatné věci a ty se ti pak vrátí. Karma.“ A v tu chvíli mu to dojde, sepíše seznam co kdy komu provedl a v okamžiku, kdy začne napravovat první špatnost, mu jeho šťastný los přistane u nohou. Potvrzení, že zvolená cesta dobra je ta správná. Karma. Není to sice humor přesně podle mého gusta, ale zvykla jsem si velmi rychle. A to jakým způsobem Earl řeší zjevně nenapravitelné záležitosti, to vážně nemá chybu např. „Vzal jsem vám syna na dva roky a jediný způsob, jak vám ten čas vrátit je dát vám další dva roky na tomhle světě.“ nebo „Vzal jsem ti jedinou příležitost dát touchdown. Musím ti ji vrátit“ Zdá se Vám to nemožné? Tak Earl a jeho karma vás přesvědčí, že to není problém. A mimochodem, tahle karma a k ní seznam osobních svinstev, které je potřeba napravit, to není vůbec špatný nápad a nejenom pro seriál. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po delší době sitcom, který se nesnaží zavděčit všem. V hlavní úloze ztělesněného pojmu "white trash" exceluje Jason Lee a nejen díky němu, ale i stylem humoru to připomíná díla Kevina Smithe. Humor, který se nebojí navést do čehokoliv a kohokoliv a přitom nespadá k fekálním vtipům. Navíc zaběhlé schéma tvůrci tu a tam okoření nějakou "specialitkou"; vznikají tak památné epizody typu parodie na COPS z druhé série. Prostě takřka ideál komediálního seriálu, který si i na počátku třetí série udržuje stále stejně výtečnou úroveň kvality. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice příjemnej seriál s "kevinosmithovským" obsazením a SKVĚLOU hudbou. Fakt se u toho nasměju a je to prostě pohoda, Earl, Randy, Catalina, Joy a Darnell "Krabák" mi prostě fakt přirostli k srdci. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Sitcom s nezvykle pokřivenými ústředními charaktery, jinak však naprosto tradiční (vizuální humor, absurdní zápletky). Osvěžující pojetí vykreslení postav (všichni veskrze záporní) je moc dobrým nápadem, přesto se i Earl začne občas zvrhávat v klasickou moralitku (a občas až tak moc, že to hraničí s Krok za krokem, fakt!). To se naštěstí nestává moc často, navíc se to týká hlavně Earla s Randym, moje oblíbenkyně Joy tak většinou ze všeho vychází morálkou netknuta. Mno, seriál se ale hodně opakuje, a zápletky jsou čím dál průhlednější. Ale pořád to pobaví. P.S. máte rádi Earla? Zkuste Samanthu Who?. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

"Earle, myslíš, že když zapnu topení a otevřu okno, tak se venku oteplí ?!" - "Nevím, Randy" - "Tak doubrou noc" - "Dobrou noc, Randy" ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si vtipnejsi hranej americkej serial za poslednich par let. Zatim jsem videl komplet dve serie a diky bohu, ze vznikaj dalsi dily, potoze tohle je zkratka narez. Jason Lee snad v zivotni roli, k tomu jeho partak bratr Randy v podani Ethana Supleeho a spousta vedlejsich uchylnejch a vtipnejch postav, jako treba uchylnej Timothy Stack. Earl je takovej ten mega flakac ve stylu Lebowskiho, ale jeho postava pritom neni looser, coz je dobre a Randy jako skoro retardovanej bratr ho skvele doplnuje. Jinak kazdej dil ma nakej mega for a ty nejlepsi dily jsou mega vtipny cely a to je vetsina dilu. Navic humor pripomina Kevina Smithe a toho fakt muzu, takze se serial s nicim moc nesere, vetsinou vzdy vidime co Earl proved, kdyz byl jeste zlej a takovy uchylarny, co vyvadel, ty jen tak nevymyslite. Akorat skutecne vyjimecne se stane, ze to sem tam sklouzne k moc moralizovani, ale neni to nic strasnyho. Proste nejoriginalnejsi a nejvtipnejsi komedialni serial za hodne dlouhou dobu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výborný komediální seriál s hned třemi megavtipnými charaktery (Joy, Darnell, Randy) a charismatickým Jasonem Lee v hlavní roli. Zásadní je prostředí, kde se to výhradně odehrává, tedy klasický americký maloměsto/předměstí a tím pádem jeden vidlácký average Joe za druhým. První, druhá a čtvrtá sezóna je super, jen ta třetí nic moc. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ten, kdo říká, že smích je nejlepší lék, nikdy neměl kapavku." Organizované páchání dobra ze strany nijak přehnaně inteligentního lumpa Earla, za pomoci bystrostí zcela ignorovaného bratra Randyho, mne dokáže spolehlivě pobavit v kteroukoli denní i noční dobu. Takže hurá do Krabí boudy za nápravou nekonečného množství Earlových hříchů mládí. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

"Znáte takovej ten typ chlápka, co snad nikdy neudělal nic dobrýho a pak se diví, proč jeho život stojí za hovno?" Tak to je Earl. Kdysi pouliční zlodějíček, příživník a lenoch, ovšem nyní, po své autonehodě, uvědomělý občan, věřící v karmu, snažící se napravit všechny svoje hříchy. Earl Hickey, velmi dobře ztělesněn Jasonem Lee, nás díl od dílů seznamuje se svými bývalými, většinou dosti vtipnými vylomeninami a prohřešky a ukazuje nám, jak se je snaží napravit... My Name Is Earl je docela originální, ale hlavně velice sympatický, pohodový a vtipný seriál, celou ústřední partičku si určitě oblíbíte, speciálně Darnell se svým panem želvou nemá chybu :) Vytknul bych snad jedinou věc a to, že některé díly mají až příliš nucený happy end a morální ponaučení za každou cenu. 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Docela pěkný seriál na zabitá dlouhé chvíle a nepravidelné sledování, ale děj je vystavěn na moc banální zápletce a po druhé sérii už celek začíná udit a "trapčit". Proto přestávám sledovat, abych mohl zachovat čtyři hvězdy. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Soundtrack s písničkama ze všech dílů (kvanta klasických rockových hitů 60. až 80.let) by mohl být hodně fajn. Za něj a za Erlovy hudební oblíbence (AC/DC, Lynyrd Skynyrd) půl imaginární hvězdičky navíc. Jinak: Chytrý základní nápad, pár vcelku povedených vtípků v každé epizodě, často se hraje na city (což by nevadilo), ale občas se vkrádá nuda (což vadí). Bohužel, až příliš často seriál připomíná, jak moc je současná Amerika v prdeli. A to není zrovna příjemná součást jeho sledování. (A ta protikuřácká agitka... Hvězda dolů! Nj, jenže dvě jsou zas nějak málo... Tak tedy místo půl imaginární hvězdy navíc za muziku, tam šoupneme jednu celou za totéž a necháme to být. Nebudem do toho rýpat, Randy.) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších komediálních seriálů vůbec. Každej druhej díl je naprosto geniální a ty ostatní jsou přinejmenším děsně vtipný.. Anií nevim kdy sem se u nějakýho seriálu tak skvěle bavil a už vůbec nevim co by tomuhle seriálu šlo vytknout, Earl je fakt týpek k pohledání a Randyho proslovy prostě nemaj chybu a každej díl je zajímavej a hlavně vtipnej. Ale zase na druhou stranu, se Earl asi nebude líbit všem, i když z mýho pohledu to je dokonalost sama ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Seriál plný paradoxů. Tím prvním je to, že největším hvězdou není hlavní postava, ale ženská od rány Joy, která neustále hláškuje a stírá ostatní. Earlův seznam a víra v karmu jsou zajímavými motivy, které minimálně na chvíli donutí diváka zamyslet se nad sebou samým. Aby seriál jen nemoralizoval, tak se pravidelně vrací do doby, kdy Earl ještě nežil podle karmy, takže o zábavu je postaráno. Filmový look dává zapomenout na studiové sitcomy z velkých amerických měst a ukazuje také vidláckou část USA. Právě prostředí zapadlého městečka Camdem je velkým tahákem. Dalším paradoxem je, že takový Randy s nediagnostikovanou demencí nebo geniální Darnell jsou ve svých partech zoufale málo vtipní, zatímco guest stars v podobě tupých obyvatel jsou famózní. U mě vede vylítý hovado Tim Stack a Ribisiho mačo Ralph. Randy je navíc nejvtipnější, právě když si hraje na inteligenta. Prostě paradox za paradoxem. Nejlepší epizody jsou v prvních dvou sériích. Třetí se mi od začátku zdála jako parodie na Prison Break a tvůrci mi to v jedné epizodě, která tento seriál okatě vykrádá od první minuty, také potvrdili. Trošku zklamáním bylo, že když konečně Earlovi příhráli ženskou, tak neměli koule na to změnit zaběhlý formát. Nejslabším článkem party je pak Catalina, na kterou se sice hezky kouká, ale kvůli hloupému vývoji postavy se po čase ukáže jako naprosto zbytečná. Největším úletem je cliffhanger na konci čtvrté série, po které seriál dostal stopku, to jsem nepobral. 1 - 2. série: 70%, 3. série: 60%, 4. série: 65%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Americké sitcomy sleduju jen velmi sporadicky a v podstatě se dá říct, že jen dva tituly z posledních let mě čas od času přimějí, abych si sedl k televizní obrazovce. Vedle Earla je to Teorie velkého třesku. Sitcom ukazuje život "bílé lůzy" a utahuje si z jejich duchovního obzoru a životního stylu. Je to s nadsázkou řečeno jakási hraná variace na kultovní animované Simpsonovy. Nemám buranský humor a buranské hrdiny amerických komedií nijak v lásce, ale tohle je vtipné a kupodivu i kultivované. Navíc originální a přestože základní schéma nápravy starých hříchů jednoho budižkničemy a zlodějíčka se nijak nemění, je to stále svěží s mnoha nápady, takže seriál neupadá do stereotypu. Protože nesleduju každou epizodu za sebou, nemá šanci se mi obehrát. Celkový dojem: 90 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Středoamerické buranství v přímém přenosu. Co zde nejvíce oceňuji, je ta dokonalá vykreslenost postav, která do jednoho není kladná, ani žádným americkým ideálem, jaké známé ze všech těch opulentních amerických sraček na pokračování. Navíc zde probleskuje taková ta srdečnost jednodušších lidí, čímž je mi to docela blízký. A humor, který je zde alfou a omegou, tak ten je na Oscara. Earl a Randy jako duo imbecilů v dokonale propracovaném seriálu o touze napravit své hříchy, je zkrátka vynikající nápad a skvělý tah na branku... teda, na bránici diváka a asi nejen z USA, ale i z Česka. Na druhou stranu mi trochu vadí, že se tak nějak drží furt při zdi a je stále více slušnější. Tak snad z toho nakonec nebude nějaká jehovistická agitace pro nerozhodné demokratické voliče. Jason Lee a první sezóna za těch pět hvězd ale stojí. ()

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama