Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

Ak vyhráte stotisíc dolárov a stratíte tiket, máte zlú karmu! Ako ju napraviť? Nič nie je stratené, musíte len rýchle odčiniť všetky svoje životné hriechy, spáchané do dnešného dna. To je teória, ktorou sa riadi aj nešťastník Jason Lee ako Earl Hickey, ktorý kamsi zapatrošil vzácny výherný tiket na sumu, ktorá by ho zaručene vytrhla z biedy. Podarí sa mu udobriť s vlastným osudom tak, aby mu osvietil cestu k ukrytému tiketu ešte do uzávierky vyplácania výhier súťaže? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (760)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Seriál plný paradoxů. Tím prvním je to, že největším hvězdou není hlavní postava, ale ženská od rány Joy, která neustále hláškuje a stírá ostatní. Earlův seznam a víra v karmu jsou zajímavými motivy, které minimálně na chvíli donutí diváka zamyslet se nad sebou samým. Aby seriál jen nemoralizoval, tak se pravidelně vrací do doby, kdy Earl ještě nežil podle karmy, takže o zábavu je postaráno. Filmový look dává zapomenout na studiové sitcomy z velkých amerických měst a ukazuje také vidláckou část USA. Právě prostředí zapadlého městečka Camdem je velkým tahákem. Dalším paradoxem je, že takový Randy s nediagnostikovanou demencí nebo geniální Darnell jsou ve svých partech zoufale málo vtipní, zatímco guest stars v podobě tupých obyvatel jsou famózní. U mě vede vylítý hovado Tim Stack a Ribisiho mačo Ralph. Randy je navíc nejvtipnější, právě když si hraje na inteligenta. Prostě paradox za paradoxem. Nejlepší epizody jsou v prvních dvou sériích. Třetí se mi od začátku zdála jako parodie na Prison Break a tvůrci mi to v jedné epizodě, která tento seriál okatě vykrádá od první minuty, také potvrdili. Trošku zklamáním bylo, že když konečně Earlovi příhráli ženskou, tak neměli koule na to změnit zaběhlý formát. Nejslabším článkem party je pak Catalina, na kterou se sice hezky kouká, ale kvůli hloupému vývoji postavy se po čase ukáže jako naprosto zbytečná. Největším úletem je cliffhanger na konci čtvrté série, po které seriál dostal stopku, to jsem nepobral. 1 - 2. série: 70%, 3. série: 60%, 4. série: 65%. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Přeci jen dám plný počet. A to proto, že po téměř shlédnutých dvou sériích si díly stále drží skvělý humor a skvělé zápletky. Sice už to není taková legrace, ale pořád jsou to dvě série nabité prčou a skvělými postavami. V každé dvacetiminutové epizodě se toho stane tolik, že má divák pocit jakoby sledoval celovečerák. Earl, Joy a Darnell nemají chybu. ()

Reklama

rawen 

všechny recenze uživatele

My Name Is Earl je dobrý seriál, postupem času se ale (rozuměj v řádu desítek dílů) kvůli své základní pointě začíná nepříjemně opakovat a to je velká škoda. Mě to postihlo v polovině druhé série, kdy jsem najednou přestal mít chuť na pokračování. Moc fajn je hlavní postava a hlavně tak trochu to "prostředí", ve kterém se všechno odehrává - nápad s podvodníčkem a defacto klasickým americkým balíkem (v této souvislosti mě napadá Alabama Man ze South Parku :)), který se tak trošku po buddhovsku snaží odčinit své hříchy je parádní, víc jak dvě série bych z toho ale už netěžil. Takže tak, fajn zábava, nic zvláštního... 7/10 PS: zpětně se dívám, že jsem byl docela přísný, Earl je skvělý seriál, na dnešní dobu seriálové komediální produkce USA je to malý zázrak, baví mě to i na podruhé a zvyšuju hodnocení na 8/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Na prvý pohľad praštené ale všetko tu tak pekne trefne zapadá a účelovo zabáva, má to v konečnom dobrú myšlienku. Dobre napísané postavy, dokonca aj Joy, ktorá pôsobí v prvom dojme otravno ako vred tu má svoje miesto a robí dobrú kulisu pre tú zvrhlú srandu. Banda podesov čo baví vo veľkom. /90%/ ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Earl je skvělý seriál. Už jen ten námět osloví - vyvrhel Earl objeví karmu, rozhodne se změnit svůj život a snaží se odčinit vše špatné, co kdy komu udělal. Všechna ta ponaučení plynoucí z jednotlivých přečinů jsou přitom sdílena přitažlivou formou, není to nějaká prvoplánová touha vychovávat (jen přikázání "nekuř" a "chovej se ekologicky" mi přišla moc podbízivá). I přes tento bohulibý tón zůstává Earl hlavně komediálním seriálem. V tomto ohledu bezesporu kraluje Randy skvěle zahraný Ethanem Supleem. Ten vás musí bavit, i kdybyste ten seriál z duše nenáviděli. Skvělí jsou též Darnell s Joy... Teprve ve třetí sérii Earl lehce ztrácí dech; vězení se povedlo, co už bylo horší, byla epizoda (resp. půl série) s komatem a Billie, kde to už trošku skřípalo. Čtvrtá série už byla hraniční co do kvality, takže je dobře, že se zatáhlo za záchrannou brzdu a seriál skončil. Nejhorší na (téměř) všech seriálech je, že nevědí, kdy skončit. Respektive tvůrci z nich dalšími pochybnými sériemi chtějí vytřískat poslední pětník. Ano, možná by přišly ještě tři čtyři úspěšné série. Spíše by však došlo k úpadku, kterého by nikdo z nás jistě nechtěl být svědkem. Jen se to mohlo scénáristům donést dříve, aby seriál ukončili lépe než odkazem na další sérii, která nikdy nepřišla... 90% (1. série - 100%, 2. série - 100%, 3. série - 90%, 4. série - 60%) ()

Galerie (401)

Zajímavosti (51)

  • Když Joy (Jaime Pressly) vyhazuje Darnellovy (Eddie Steeples) časopisy Playboy, ptá se kde je vydání z února 2004. Pak říká: „Darnelle, nevím, proč se vůbec chceš dívat na tu couru Miss Únor, když to máš všechno přímo tady?“ Ve zmíněném únorovém vydání pózovala její představitelka Jamie Pressly. (oates)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama