Reklama

Reklama

Tři časy

(festivalový název)
  • Tchaj-wan Zui hao de shi guang (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví tři příběhy ve třech různých dobách. Rok 1966 reprezentuje příběh nenaplněné lásky vojáka a barmanky. Následuje rok 1911, kdy se do rodiny vlastnící čajové plantáže dostane mladá kurtizána. V roce 2005 sledujeme zpěvačku Jing, která ztrácí zrak a žije s milenkou Micky. Do jejich života se však přimíchá Zhen a jeho přítelkyně Blue. Skoro až monumentální rozkročení nad třemi různými dobami je opět nekonvenční a fascinuje nejen vykreslením charakterů hlavních postav a dějinných epoch, ale i důrazem na popsání dynamických změn, které v posledních devadesáti letech absolutně změnily svět. (Filmasia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

JoudaCZ 

všechny recenze uživatele

Tři období, tři příběhy, vlastně třikrát totéž jinými prostředky... a přece jinak. Titíž herci v totožné výchozí situaci, jen s jiným vyústěním. Režisér přizpůsobuje výrazové prostředky době příběhu - dialogy formou mezititulků v příběhu z roku 1911, klidné vyprávění z roku 1966, klipovitý střih v roce 2005, stejně jako prostředí, hudbu či herecký výraz. Divácky nejpřístupnější i emocionálně nejsilnější je první část (1966), každá další vyžaduje od diváka více úsilí, dohromady však tvoří silný celek. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tri časy rezonujú. Asi najviac zo všetkých Chouových filmov. Umelecké vyjadrenie ide viac k západnému divákovi. Pričom ale príbeh zostáva stále režírovaný Taiwanským režisérom. Všetky tri časy odzrkadľujú jeho filmy a sumarizujú jeho motívy. S tým, že sprievodcami je krásna Qi Shu a pohodák Chen Chang. Či už sa jedná o Čas na Lásku zo 60 rokov, kedy mladí ľudia neboli popisný vo svojich emóciách, alebo Čas na slobodu, kde za sprievode krásnej hudby sledujeme nemý príspevok do Chouvej filmografie odkazujúci na jeho rovnako dobrý Domov kvetov ,alebo moderná historka o nevere Čas na mladosť z prostredia Taipei roku 2005. Atmosférou rozdielne, ale významovo bohaté. Naozaj sa mi to veľmi páčilo. Hoci sú to vlastne tri rôzne poviedky na rovnakú tému. ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

První příběh byl úžasný, 60. léta a k tomu skvělá hudba v kombinaci s přitažlivou Shu Qi to byla asi nejlepší část filmu. Druhá část, která nás zavádí do roku 1911, je navíc "dobově" zpracováná, takže se nedivím, že s doprovodnou hudbou a titulky místo rozhovorů, někteří u téhle části usínali:-). Třetí část je pro mě nejhorší, je hodně natahovaná a pro mě nezajímavá. Pomalé tempo tohoto snímku bylo pro mě velmi příjemné, jen škoda té třetí části, která byla nejslabší. Celkově 75 %. ()

fNdEsIECLE 

všechny recenze uživatele

100 let homo sapiens sapiens. (To je dlouhé. Proč je to tak dlouhé. To je pomalé. Proč je to tak pomalé. To je rozvláčné. Proč je to tak rozvláčné. Seru na to, jdu spát.) Čas. První, druhý, třetí. Pomalý s otazníkem. Pomalý s vykřičníkem. Překotný s otazníkem a vykřičníkem. 1966. 1911. 2005. Láska. Svoboda. Mládí. Každá vteřina má smysl. Dávám nekonečno z pěti. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tri príbehy na tému láska a vzťah v troch rôznych časových obdobiach s úplne diferencovanými generačnými prístupmi a štýlom života. Formálna stránka skvele dokresľuje vytvorený mikrosvet aj vďaka užitiu výrazových prosriedkov s ohľadom na na ich podriadenie časovým rovinám jednotlivých príbehov. Sekvenčnosť a pomalé tempo rozprávania evokujú podstatu myšlienok a krátkych spomienok, často nezatriedene uložených v našich pamätiach. ()

Galerie (13)

Související novinky

Seminář tchajwanských filmů (11.-13.3.2011)

Seminář tchajwanských filmů (11.-13.3.2011)

05.03.2011

Filmový klub ve Veselí nad Moravou ve spolupráci s Tchajpejskou ekonomickou a kulturní kanceláří v Praze pořádá ve dnech 11.-13.3. Seminář tchajwanských filmů. Program nabídne pouze jeden film,… (více)

Reklama

Reklama