Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou je tuctově vyhlížející studentka, která nedočkavě dychtí po prvním sexuálním zážitku. I když o ní projevují zájem zkušení muži, ona sama ještě neví, přesně, jak by měl vypadat její vyvolený. Je ovšem otázka, že šanci na úspěch má ostýchavý nekňuba, jenž nanejvýš vrhá nesmělé zamilované pohledy... Eroticky umírněná komedie, hodně popisná a zdlouhavě vyprávěná, nemá žádné výjimečné ambice, nezastírá občasné dvojsmysly, ale jinak sotva patří mezi ta díla, která na přelomu 70. a 80. let pomáhala české kinematografii vybřednout z nejhoršího marasmu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Slabý a vyloženě nudný film s lehce umírněním erotickým nábojem, ale jinak s velice podprůměrnými hereckými výkony. Krom pár opravdu málo známých herců nebo dokonce neherců, jsem tam z těch skutečně známějších zaregistroval jen B. Poloczka nebo Janu Březinovou a tetičku Miladu Ježkovou. Ivan Wiesner (Vojta), hrál pak ještě i hlavní roli v o rok starším filmu Matěji proč tě holky nechtějí? Jinak jak už tu bylo řečeno, s neherci to u nás uměl snad jen Miloš Forman ve svých filmech. A tento film jak už tu bylo ostatně také vysloveno, mu byl v některých scénách, skutečně více než podobný..Že by tedy inspirace autorů Muchny a Macourka? I když..? Jasně, od tohoto filmu na rozdíl od těch Formanových, jsme zase ale nemohli očekávat nějaké zázraky v podobě vyšších uměleckých ambic či nějakého výraznějšího uplatnění v oblasti přínosu pro film jako takový. Skoro se mi chce říct, že za bejvalého režimu slovo partner, nebo sex a to v jakékoliv formě jakoby ani neexistovalo. Sice to šlo v různých debatách jak v rádiu, nebo televize ale rodiče byli na pár vyjímek stejně nekompromisní. A to už se psali skoro osmdesátá léta ! Bronislav Poloczek však jako domácí vejpitka a fotbalový nadšenec s typicky socialistickými vlastnostmi a názory však neměl chybu. Jeden s dalších filmů na téma dospívání, první velké lásky a vztahy mladých, avšak více méně neúspěšný ostatně skoro jako všechny Muchnovi filmy vyjma snad Matěje... 15%. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Instruktážní film o tom, jak balit holky. 1) Film jistěže není dobrý, ale není ani špatný. Je vtipný; trošičku, protože tomu tak tvůrci chtěli, ale většinou jim navzdory. 2) Bylas někdy v NDR?, ptá se protřelý pražský světák nevinného děvčete z Mariánských Lázní, aby zdůraznil své světoběžnictví. 3) A hraje tu 40letý Bronislav Poloczek, který se pro role buranů doslova narodil. Jsou tu i neherci, kteří nehrají, ale docela jim to sluší, jako například příjemnému 16letému Ivanu Wiesnerovi (Vojta s velmi energickou matkou) nebo 19letému Antonínu Tršovi (hráč tenisu Pavel). 4) Shrňme si to: Jedna * je za dobové reálie - diskotéky, Katapult, pěkné šoty z pořadu Zpívá celá rodina a tak. Další * za pěkné kluky a konečně třetí * za Poloczka. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Celkem příšerná a zdůrazňuji neerotická záležitost se socialistickou hvezdičkou Jaromírou Mílovou. Film nenabízí nic ke koukání..kdo se těší na oblé křivky dívčích ňader a boků bude zklamán, kdo čekal humor, ten také... Film bych tedy doporučil asi jen milovníkům kapely Katapult, která film nejen provází ve scénách z diskoték (ten holohlavý DJ se zahradní hadicí za zády na zdi ve které blikají žárovky byl fakt pekelný !), ale dokonce se tam sami ,,hudebníci'' mihnou. Jelikož si však na tento v pravdě provinční band nepotrpím (resp. se mu snažím kdykoliv vyhnout), nezůstalo prakticky nic čím by film zaujal. Je to taková typická patlanina z dob normalizace, která cosi slibuje, ale je úplně o ničem... * ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že hodnocení je zde příliš přísné. Jak napsat o pubertě příběh, který není nudný a táhlý, když puberta je nudná a vleklá? Viděno samozřejmě pohledem nepuberťáka. Jinak je to ovšem drama. Netvrdím, že jde o zásadní dílo, není nadčasové a tudíž je třeba ho brát s rezervou. Ale odpad? To je snad škoda...50% ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Myši honí kočku, která honí myši. ___ Dnešní náctileté by tento film možná překvapil tím, že v oblasti získání sexuálních zkušeností se toho vlastně moc nezměnilo. Člověk pořád musí řešit dvě otázky - S kým? a Kde? Jo, a ještě rodiče - Kam s nimi? Docela nečekané a otevřené téma na puritánské období normalizace. Situační scénky a hra mladých nezkušených neherců se dají vnímat jako ztroskotání režisérské práce nebo jako vrchol autenticity formanovského stylu - záleží na tom, jaký přístup zvolí divák. Zajímavý je i pohled na socialistické reálie, způsob života a uvažování, který film nabízí. Nepřehlédnutelný je kratičký výstup legendy českého rocku skupiny Katapult. Bílá kombinéza jako módní výstřelek a pohybové kreace kytaristů tenkrát jistě trhaly na kusy srdce všech jejích fanynek. Vcelku jsem se pobavila. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Mariánských lázních. V několika záběrech se objevuje kolonáda, hlavní hrdinové také pijí z Ferdinandova pramene. (rakovnik)

Reklama

Reklama