Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou je tuctově vyhlížející studentka, která nedočkavě dychtí po prvním sexuálním zážitku. I když o ní projevují zájem zkušení muži, ona sama ještě neví, přesně, jak by měl vypadat její vyvolený. Je ovšem otázka, že šanci na úspěch má ostýchavý nekňuba, jenž nanejvýš vrhá nesmělé zamilované pohledy... Eroticky umírněná komedie, hodně popisná a zdlouhavě vyprávěná, nemá žádné výjimečné ambice, nezastírá občasné dvojsmysly, ale jinak sotva patří mezi ta díla, která na přelomu 70. a 80. let pomáhala české kinematografii vybřednout z nejhoršího marasmu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

argenson 

všechny recenze uživatele

"Pribináky ti nosím, kočky ti kupuju, tak na co potřebuješ ještě holku?!" Schválně jsem si vyjel přehled československých filmů za rok 1979 a... Hon na kočku spadá spíš do toho horšího průměru a na přehlídku v Cannes by to určitě nebylo. Ale na druhou stranu zas takovej průser to není a má to i pár úsměvných hlášek. Profi herci jsou dobří, konkrétně Bronislav Poloczek je naprosto perfektní, zatímco mladí neherci se jen lopotně snaží a moc jim to nejde. Krom toho Jaromíra Mílová to u mě projela už kdysi se seriálem Třetí patro a od tý doby ji nemám rád. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Prijde mi, ze to chtelo trosku napodobovat "neherecky" styl sedesatkovych filmu, coz se nepodarilo. Spis to lze vnimat jako usmevnou socialni studii dospivajici holky, a jejiho okoli. To vse zaobaleno do pestrobarevneho socialistickeho vizualu. P.S.: Havlik jako starnouci knihkupec (se slabosti pro mlady holky) vybornej! ()

Reklama

Aelita 

všechny recenze uživatele

Myši honí kočku, která honí myši. ___ Dnešní náctileté by tento film možná překvapil tím, že v oblasti získání sexuálních zkušeností se toho vlastně moc nezměnilo. Člověk pořád musí řešit dvě otázky - S kým? a Kde? Jo, a ještě rodiče - Kam s nimi? Docela nečekané a otevřené téma na puritánské období normalizace. Situační scénky a hra mladých nezkušených neherců se dají vnímat jako ztroskotání režisérské práce nebo jako vrchol autenticity formanovského stylu - záleží na tom, jaký přístup zvolí divák. Zajímavý je i pohled na socialistické reálie, způsob života a uvažování, který film nabízí. Nepřehlédnutelný je kratičký výstup legendy českého rocku skupiny Katapult. Bílá kombinéza jako módní výstřelek a pohybové kreace kytaristů tenkrát jistě trhaly na kusy srdce všech jejích fanynek. Vcelku jsem se pobavila. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že hodnocení je zde příliš přísné. Jak napsat o pubertě příběh, který není nudný a táhlý, když puberta je nudná a vleklá? Viděno samozřejmě pohledem nepuberťáka. Jinak je to ovšem drama. Netvrdím, že jde o zásadní dílo, není nadčasové a tudíž je třeba ho brát s rezervou. Ale odpad? To je snad škoda...50% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si užil. V podstatě jde o tehdejší variaci dnešník sraček jako Panic je nanic, ale tehdy vše bylo naruby (tedy alespoň ve filmovém světě), takže šlo o to, jak zůstat spokojenou zamilovanou pannou. Velice roztomilá představa. A taky zábavná. Místy záměrně vtipné, místy nechtěně - dohromady kopec legrace. Molaritky jak od Disneye. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Mariánských lázních. V několika záběrech se objevuje kolonáda, hlavní hrdinové také pijí z Ferdinandova pramene. (rakovnik)

Reklama

Reklama