Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou je tuctově vyhlížející studentka, která nedočkavě dychtí po prvním sexuálním zážitku. I když o ní projevují zájem zkušení muži, ona sama ještě neví, přesně, jak by měl vypadat její vyvolený. Je ovšem otázka, že šanci na úspěch má ostýchavý nekňuba, jenž nanejvýš vrhá nesmělé zamilované pohledy... Eroticky umírněná komedie, hodně popisná a zdlouhavě vyprávěná, nemá žádné výjimečné ambice, nezastírá občasné dvojsmysly, ale jinak sotva patří mezi ta díla, která na přelomu 70. a 80. let pomáhala české kinematografii vybřednout z nejhoršího marasmu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Oskar odpad!

všechny recenze uživatele

Prehistorický předek filmůá la Holky to chtěj taky. Spolu s expertemna trapné mládežnické romány Karlem Štorkánem má na scénáři podíl taky Miloš Macourek (za což se pak velmi styděl). Vážně nejásejte, je to trapná, upocená slátanina s ochotnickými "hereckými výkony" a diletantskou formální stránkou. 0% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Slabý a vyloženě nudný film s lehce umírněním erotickým nábojem, ale jinak s velice podprůměrnými hereckými výkony. Krom pár opravdu málo známých herců nebo dokonce neherců, jsem tam z těch skutečně známějších zaregistroval jen B. Poloczka nebo Janu Březinovou a tetičku Miladu Ježkovou. Ivan Wiesner (Vojta), hrál pak ještě i hlavní roli v o rok starším filmu Matěji proč tě holky nechtějí? Jinak jak už tu bylo řečeno, s neherci to u nás uměl snad jen Miloš Forman ve svých filmech. A tento film jak už tu bylo ostatně také vysloveno, mu byl v některých scénách, skutečně více než podobný..Že by tedy inspirace autorů Muchny a Macourka? I když..? Jasně, od tohoto filmu na rozdíl od těch Formanových, jsme zase ale nemohli očekávat nějaké zázraky v podobě vyšších uměleckých ambic či nějakého výraznějšího uplatnění v oblasti přínosu pro film jako takový. Skoro se mi chce říct, že za bejvalého režimu slovo partner, nebo sex a to v jakékoliv formě jakoby ani neexistovalo. Sice to šlo v různých debatách jak v rádiu, nebo televize ale rodiče byli na pár vyjímek stejně nekompromisní. A to už se psali skoro osmdesátá léta ! Bronislav Poloczek však jako domácí vejpitka a fotbalový nadšenec s typicky socialistickými vlastnostmi a názory však neměl chybu. Jeden s dalších filmů na téma dospívání, první velké lásky a vztahy mladých, avšak více méně neúspěšný ostatně skoro jako všechny Muchnovi filmy vyjma snad Matěje... 15%. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Tohle má přesně takovou pachuť, jakou od normalizačního filmu o dospívání chci. A je natolik mocná, že by se málem dalo přehlédnout, jaká je to jinak hovadina. Jen málem, protože ten konec (od Blážiny cesty z Prahy) je tupý až moc. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Celkem příšerná a zdůrazňuji neerotická záležitost se socialistickou hvezdičkou Jaromírou Mílovou. Film nenabízí nic ke koukání..kdo se těší na oblé křivky dívčích ňader a boků bude zklamán, kdo čekal humor, ten také... Film bych tedy doporučil asi jen milovníkům kapely Katapult, která film nejen provází ve scénách z diskoték (ten holohlavý DJ se zahradní hadicí za zády na zdi ve které blikají žárovky byl fakt pekelný !), ale dokonce se tam sami ,,hudebníci'' mihnou. Jelikož si však na tento v pravdě provinční band nepotrpím (resp. se mu snažím kdykoliv vyhnout), nezůstalo prakticky nic čím by film zaujal. Je to taková typická patlanina z dob normalizace, která cosi slibuje, ale je úplně o ničem... * ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si užil. V podstatě jde o tehdejší variaci dnešník sraček jako Panic je nanic, ale tehdy vše bylo naruby (tedy alespoň ve filmovém světě), takže šlo o to, jak zůstat spokojenou zamilovanou pannou. Velice roztomilá představa. A taky zábavná. Místy záměrně vtipné, místy nechtěně - dohromady kopec legrace. Molaritky jak od Disneye. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Mně tenhle televizní film zas tak strašný nepřišel.. Co napsat..Poloczek a většina dospělých herců hraje dobře, překvapilo mě, že ve filmu hraje (pro něj poprvé v životě) Karel Roden :D a vůbec to celé nebylo tak špatné..oddych na nedělní odpoledne. :) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"Pribináky ti nosím, kočky ti kupuju, tak na co potřebuješ ještě holku?!" Schválně jsem si vyjel přehled československých filmů za rok 1979 a... Hon na kočku spadá spíš do toho horšího průměru a na přehlídku v Cannes by to určitě nebylo. Ale na druhou stranu zas takovej průser to není a má to i pár úsměvných hlášek. Profi herci jsou dobří, konkrétně Bronislav Poloczek je naprosto perfektní, zatímco mladí neherci se jen lopotně snaží a moc jim to nejde. Krom toho Jaromíra Mílová to u mě projela už kdysi se seriálem Třetí patro a od tý doby ji nemám rád. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Tento film bych určitě nezařadil mezi drama, ale jedná se o příjemnou komedii. Mladá dívka láskou nepolíbená prochází mezi různými typy mužů, aby nakonec skončila v posteli s tím prvním, jak ona sama říkala, hodným nekňubou. Vynikající B.Poloczek. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Instruktážní film o tom, jak balit holky. 1) Film jistěže není dobrý, ale není ani špatný. Je vtipný; trošičku, protože tomu tak tvůrci chtěli, ale většinou jim navzdory. 2) Bylas někdy v NDR?, ptá se protřelý pražský světák nevinného děvčete z Mariánských Lázní, aby zdůraznil své světoběžnictví. 3) A hraje tu 40letý Bronislav Poloczek, který se pro role buranů doslova narodil. Jsou tu i neherci, kteří nehrají, ale docela jim to sluší, jako například příjemnému 16letému Ivanu Wiesnerovi (Vojta s velmi energickou matkou) nebo 19letému Antonínu Tršovi (hráč tenisu Pavel). 4) Shrňme si to: Jedna * je za dobové reálie - diskotéky, Katapult, pěkné šoty z pořadu Zpívá celá rodina a tak. Další * za pěkné kluky a konečně třetí * za Poloczka. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film je na jednu stranu poloamatérsky vypadající unylá pitominka. Na druhou stranu autentická syrově vypadající sonda do života tehdejších lidí. Neprofesionálové před kamerou ale někdy působí dost nevěrohodně, vřetně budoucího "Matěje", kterého zase holka chce. Jinak jsem jsem pobavil nad tím, jak si spokojeně žije úchylný stýc v župánku, lovící mladé holky na jazyk a jak jsou kluci vlezlí a trapní, když loudí. Karla Rodena jsem neobjevil, budu se muset někdy podívat znovu. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Myši honí kočku, která honí myši. ___ Dnešní náctileté by tento film možná překvapil tím, že v oblasti získání sexuálních zkušeností se toho vlastně moc nezměnilo. Člověk pořád musí řešit dvě otázky - S kým? a Kde? Jo, a ještě rodiče - Kam s nimi? Docela nečekané a otevřené téma na puritánské období normalizace. Situační scénky a hra mladých nezkušených neherců se dají vnímat jako ztroskotání režisérské práce nebo jako vrchol autenticity formanovského stylu - záleží na tom, jaký přístup zvolí divák. Zajímavý je i pohled na socialistické reálie, způsob života a uvažování, který film nabízí. Nepřehlédnutelný je kratičký výstup legendy českého rocku skupiny Katapult. Bílá kombinéza jako módní výstřelek a pohybové kreace kytaristů tenkrát jistě trhaly na kusy srdce všech jejích fanynek. Vcelku jsem se pobavila. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tato socialni sonda o dospivajici mladezi v dobe, kdy jsem se narodil me pozitivne prekvapila a bavila. Havlik bezchybny. Stejne tak Poloczek a cela rada dalsich, bavily me i dialogy. Za me dobry tematicky film.-). ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že hodnocení je zde příliš přísné. Jak napsat o pubertě příběh, který není nudný a táhlý, když puberta je nudná a vleklá? Viděno samozřejmě pohledem nepuberťáka. Jinak je to ovšem drama. Netvrdím, že jde o zásadní dílo, není nadčasové a tudíž je třeba ho brát s rezervou. Ale odpad? To je snad škoda...50% ()

Faramir 

všechny recenze uživatele

Pochváleno budiž CSFD, protože je schopno vyvolat dávno zapomenuté vzpomínky. Film jsem viděl jako puberťák a dávám 3*, jednu z nostalgie, jednu za J. Mílovou a jednu za dodnes zapamatovanou hlášku, že mladýmu ujedou nohy... :-) ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Krásně zakonzervovaná normalizační poetika. Velká škoda, že největší sexuální napětí je hned u úvodních titulků, kdy chlapci za plotem okukují holky při tělocviku. Pak už to je nudný příběh o dospívající Bláže, která kolem sebe má chásku tragických herců a pak tátu Bronislava Ploczka, který plodí jednu hlášku za druhou (Co očekáváš od života? Co to je za provokaci?? To je sloh. Aha, sloh, tak tedy boj za mír...). Hlavně díky němu je komediální poloha velmi dobrá a jen kvůli ní má smysl film vidět. Jo a taky kvůli knihovníkovi, díky němuž si divák nemrava užije aspoň vteřinový samoúčelný full frontal záběr. Závěr je ovšem tak nešťastný, že to snad ani nejde slovy popsat... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Prijde mi, ze to chtelo trosku napodobovat "neherecky" styl sedesatkovych filmu, coz se nepodarilo. Spis to lze vnimat jako usmevnou socialni studii dospivajici holky, a jejiho okoli. To vse zaobaleno do pestrobarevneho socialistickeho vizualu. P.S.: Havlik jako starnouci knihkupec (se slabosti pro mlady holky) vybornej! ()

Cuzan 

všechny recenze uživatele

"Teenagerska" komedie s milým odkazem na Formana. Drama rodičovského páru, který se snaží přiblížit své dceři, která se trápí první láskou, mi až připomněl moje oblíbené Taking Off. Ale mělo by se to jmenovat spíš "Hon na panenství". ()

Reklama

Reklama