Šamáda

Heartbeat

Drama / Romantický

Francie / Itálie, 1968, 103 min

Alain Cavalier

Hořkosladký melodram o ženě, jež dá po velkém boji přednost luxusu před láskou, a to proto, že nedostatek luxusu onu lásku zabil. Svým způsobem sociálně-kritické dílo zpracovává velmi silné témá inteligentně a citlivě. Ze začátku chybí filmu trochu citelnější náboj, to se však ke konci zlepšuje a závěrečná dvacetiminutovka je dost působivá. Celý snímek je koncertem Catherine Deneuve, která vytvořila velmi životnou, opravdovou, nepřikrášlenou postavu. Její Lucile může být jako bořička mýtů srovnávána i s Catherininou postavou z Krásky dne, i když se jedná vlastně o opačný případ. Zvláštní snímek, který bych nazval NEROMANTICKÝM filmem.(3.8.2006)

Viděno s českým dabingem a tudíž.... těžko říct. V původním znění zřejmě vážný snímek. S dabingem chvílema geniální komedie.(2.4.2011)

• blackrain

Catherine Deneuve byla jako vždy dokonalá. Chvíli bylo příjemné ji sledovat, ale pro mě byl tenhle snímek těžko stravitelným kouskem. Vydržela jsem u něho sedět hodinu. Pak jsem musela přepnout jinam. Zřejmě nejsem pro taková filmová díla ještě dost zralá.(5.2.2012)

Cavalier jako vždy: nuda, nuda, nuda, záblesk příběhu, příběh. S tímhle režisérem prostě nemůžu být kamarád, unudil by mě k smrti, než by mi začal servírovat pohyblivé obrázky tak, jak se mi to líbí.(28.12.2011)

Nevěděla jsem co od toho čekat... ale byla jsem příjemně překvapena... Stojí to za to shlédnout.(8.1.2011)

13. 01. 2011 (26.); Lucile je krásná žena, ale...(13.1.2011)

Citlivý a přitom uvnitř "drsný" film o krásce, která si nakonec vybrala tu snažší cestu, než aby se trochu snažila. Skvěle napsaný a zahraný vnitřní boj hlavní hrdinky. I když to byla vlastně hrozná kravka :)(6.2.2012)

• 4ward

Myšlenka promyšlené hry, která se zdá jako milostné vzplanutí je možná zajímavá, ale celkově (až na scénu noční projížďky v autě, která na mě dýchla jakousi magickou atmosférou) to není až tak revoluční.(20.1.2011)

• fragre

Film o slečně, která váhá mezi starším zazobaným a mladým chudým, a která se rozhodne ekonomicky. Tedy film vcelku realistický, neromantický, leč naneštěstí též značně nudný. Jediné, co pomáhá tu nudu překonat, je luzný zjev C. D.(18.3.2012)

Měla jsem chuť tu Lucile párkrát lisknout a několikrát nakoupnout... Takže to bylo dobře natočené, ale stejně to není můj šálek kávy. Uznávám, že děj je pravděpodobný a reálný, ale stejně mám radši jiné věci. Byť natočeno v roce 1968, nevím, proč by si měli partneři po třech letech společného života vykat. Zkusili jsme to realizovat doma a krom vedlejšího produktu (smíchu) jsme to po chvíli vzdali. U filmu jsem vydržela pouze jako masochistka, když jsem pozorovala dokonalé účesy Catherine Deneuve...(4.2.2012)

Dobrý film s hrdinkou, jenž si nemyslí, že práce šlechtí. Vždyť flákat se je tak svůdné.(8.1.2011)

Film má hutný začátek, zdá se, že bude zajímavé. Bohužel postupně se film vleče víc a víc, až je nudný. Pravda, Deneuve je fakt moc pěkná kočka a mimo to to i dobře hraje, ale jinak nic moc. 65%.(31.1.2011)