Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž je uväznený v uzavretom priestore, pripomínajúcom úzku šachtu a márne pátra v pamäti - ako a prečo sa tu ocitol. Priestorom sa ozývajú desivé zvuky, chvíľu ho dokonca akási neznáma sila vlečie po zemi a udiera do hlavy. Po čase objaví zmasakrované ľudské mŕtvoly a medzi nimi jediného živého človeka, neznámu ženu, ktorá je odhodlaná nájsť východ z tejto hrozivej pasce. Zdá sa, že cesta von vedie cez nádrž plnú krvavej vody s torzami ľudských tiel... (Nick Tow)

(více)

Recenze (39)

lillien odpad!

všechny recenze uživatele

Mít slušného kameramana, čerstvý dojezd po LSD, dva dobrovolníky a atomový kryt, natočíte takovou krávovinu taky. Bohužel jsem se jako obvykle netrefila, když jsem chtěla dát šanci asijskému hororu. Artová nuda s nepatrnou špetkou ohavnosti, ale poutavé asi jako oběd z řasy kombu (asijské, tváří se originálně, ale je to slizké a nechutné). Uspokojí jen velmi specifické publikum nebo zanícené uživatele halucinogenů. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síce mnohokrát krása no v tomto prípade to neplatí. Na mňa úzke tmavé priestory v ktorých sa chlapík vystrašený na smrť plazí nezapôsobili. Tvorca kultového Tetsuo ma týmto krátkym filmom sklamal. Má to síce potenciál, ako horrorový tak aj umelecký (scénka zo zubami prekvapila) ono to v podstate nie je ozaj nič iné iba o chlapíkovi ktorý sa plazí a stretne počas toho jednu ženskú a niekoľko umelých končatín. Malo to akú-takú atmosféru ale po pravde nič extra. 2*. ()

Reklama

pursulus 

všechny recenze uživatele

Haze a Tetsuo.¬         Kdyby zůstal pan Šin'ja Cukamoto u herectví a odskočil si natočiti Tetsua, byl by v mých očích pan Někdo. Tetsuo je ne pouze provokativní, ne pouze drsný a hrubý a krutý: je to svérázný a svébytný snímek bez umělé psychologie a téže filosofie, hovořící sám o sobě a svou řečí k divákovi, kterému, při jeho patřičném naladění a soustředěnosti, má co dáti — byť pro jeho nahodilé, prvoplánové a méněduché zpracování nelze hovořiti o výjimečně kvalitním počinu.¬                 Ne tak Haze; to už je pouhé blábolení někoho bez soudnosti, někoho, kdo chce oslniti za každou cenu, takyumělecké a takyintelektuálské chcanky pro různé pošahance vyžívající se v úchylkách nebo pro "hluboké" týpky, které bych rád poslal se sbíječkou na rok do dolů, aby viděli život také z jiné strany; zplod s právem na jestvuňk stejným jako deseti miliard kobylek požírajících poslední zbytky úrody. Dávám bez lítosti palec dolů pro tento výměšek, jehož odstraněním vznikne škoda jako při umytí pochcaného záchodu lyzolem.¬                 To je vlastně všechno. Víc jsem, jak s překvapením zjišťuju, říci nechtěl. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Moderní forma trýznivého inferna, vyznačující se nebývalou naturalističností, porcí napětí, utrpení a soucítění zároveň. Hlavní symptomy vyskytující se během sledování: zrychlené dýchání a vyšší tepová frekvence, kousání nehtů, nezvyklé obličejové grimasy a pocuchání už tak křehkých nervů. 85% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie je ľahké byť Cukamotových hrdinom. Hlavne ak tým hrdinom je sám Cukamoto. Haze je príbeh manželstva.. ktoré predstavuje " asi" emočné bludisko. Výrazná subjektivizácia konotácií nám síce môže poslúžiť k vlastnej interpretácií diela, ale na konci( kedy sa dostávame do realistickejšej roviny) sa to akosi významovo rozpadá. Je bludisko metaforou na vnútorný svet, ktorý je stiesnený a utláčaný práve vzťahom? Sú končatiny milenci, ktorých zničila nenávisť Cukamotovho bludiska? Je bodnutá žena v kuchyni dôsledok jeho vnútornej nenávisti? Sú spomienky pre vzťah dvojice relevantné? Je to hra s divákom a s formou. To ide Cukamotovi najlepšie. Ale aj tak to nie je vyslovene film z ktorého by som padal na zadok. Nie že by väčšina jeho filmov taká bola. Len osvedčené prvky vzbudzujúce nepríjemné pocity, sú pre mňa už akosi nezaujímavé. Tetsuo a Snake of June neprekonaný. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama