Reklama

Reklama

Velká kosmická cesta

  • Sovětský svaz Bolšoje kosmičeskoje putěšestvije (více)

Obsahy(1)

Sovětský film pro mládež, na cestu do kosmu se vydávají dva chlapci a jedna dívka. Film s podobnou tematikou jako sovětský film Moskva - Kasiopeia. (ilonaho)

Recenze (6)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Hodne podobne napr Moskva-Kassiopeia, ale jak se pise na imdb "...But the main ornament of this film is the young actress Mila Berlinskaya, which became then the well-known pianist. She was only 13 in 1974. Charming young girl, "Lolita" of Soviet cinema...". .....Aneb Мила Берлинская, "femme fatale" vsech dospivajicich pionyru nejen v SSSR, v ustredni roli paradni detske sci-fi, kterou si pamatuju dodnes. P.S.: a Нинель Мышкова vypadala i v padesati porad luxusne. No, vzdyt to byla taky jedna z nejkrasnejsich... :-) ()

Amina_ 

všechny recenze uživatele

To je dobrý film.. I přes pár věcí, které se mi nelíbily.. Pokaždé, když bylo slyšet slavnou píseň "Věříš mi nebo ne", skoro jsem plakala. Krásné scény trochu futuristické sovětské krajiny. Hra hlavní herečky a dvou herců mě velmi potěšila. Film však nenaplnil moje očekávání, doufala jsem, že to bude opravdu kosmické dobrodružství, nicméně hrdinové jen toulají se vesmírnou lodí, která (SPOILER) není vesmírnou lodí vůbec... Je to jen dětský naivní film sedmdesátých let. No a co se dá očekávat když film trvá jen hodinu :D První hvězda je za atmosféru, druha za nádhernou a moc talentovanou herečku Ludmilu Berlinskou a poslední dvě jsou za písně :) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako chápu nostalgii, jako malé děcko jsem taky poulil oči při všech těch "dobrodružstvích", ale ruku na srdce, dnes z toho ta agitka o moudrých a chytrých a vzdělaných sovětských dětech, které mohou i do vesmíru létat, čouhá na všechny strany. Ono se tam toho vlastně ani moc nestane - jednou někdo baští příděly jídla navíc, pak unikne plyn, potom je nutné zchladit raketu prolétající rojem meteoritů a nakonec se objeví cizí kosmická loď, na kterou děcka vlezou, aniž by to s kýmkoliv konzultovala... Mezitím se stihne pár muzikálových a hudebních čísel, jež mají za úkol jen natáhnout čas, aby ta velmi jalová historka přesáhla i s titulky 60 minut. Jo, a na konci promluví skutečný sovětský kosmonaut Leonov, který maluje obrazy a o dětech létajících v raketách vesmírem nepochybuje. Jako jo, tehdy jsme si všichni mysleli, že kolem roku 2000 budou kolonie na Měsíci a bude se postupně obydlovat Mars a některé rakety s posádkou budou operovat u Jupitera, bylo to takové hezké, naivní (jako tenhle film), a taky SPOILER SPOILER jen taková bouda na lidi. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ten film byl tak divný a schematický až tak moc, až to trochu smazalo jeho hloupost. A jeho naivita byla snad i jeho výhodou. Osobně jsem se jako malý kluk, samozřejmě (jako miliony dalších), zamiloval do Ljudmily Berlinské. Nějaká ta léta poté jsem si ovšem dost zkomplikoval život, když jsem na prahu dospělosti strávil přes čtyři roky s její dosti věrnou českou kopií :-) včetně toho zpěvu a piána. Vlastně mi to tehdy ani nedošlo. Inu, tohle nemohu relevantně hodnotit. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama