Reklama

Reklama

Království potoků

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Původní výpravná pohádka České televize oceněná na 37. dětském filmovém a televizním festivalu Oty Hofmana. O zkoušené lásce, záhadě medailonů, tajemné princezně a dvou čtverácích, kteří hodně pomohou i popletou. Vládce Království potoků (Ondřej Pavelka) se ve zralém věku hodlá oženit. Rozhoduje se mezi dvěma panovnicemi sousedních království a jak to bývá, netuší v tu chvíli, že jeho volba nadlouho předznamená budoucí děj. Narodí se mu syn (Jakub Prachař), který se později, už jako mladý muž, vydá na cestu za láskou. Nebyla by to ovšem pohádka, kdyby se o vše nemusel zasloužit a kdyby v tom všem, co prožije, nebylo nějaké osudové předurčení. Do děje podstatně zasahují patroni království Potok (Ota Jirák) a Potůček (Vladimír Javorský), kteří doprovázejí prince, radí mu a pomáhají. Někdy ale také věci spíš komplikují. Krásná a osudová je královna (Jana Krausová), půvabná a v žádném případě ne hloupá je princezna Anna (Kristýna Janáčková). A vtipným glosátorem a královým společníkem je šašek Rolnička (Radek Holub). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (101)

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Další pohádka, kterou nemůžu označit za odpad, ale spíš je mi u ní líto, že to dopadlo tak, jak to dopadlo. Poměrně solidní obsazení, krásné kostýmy a na TV pohádku poměrně velkorysá výprava (o.k., tak teda jen ten fakt, že se většina natáčela v exteriérech a interiérech skutečných zámků), ale celé se to změní v jakési rozblemclé cosi, kde se vlastně nic neděje, i když se to tváří, že se děje. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

po sérii papundeklových pohádek (mají své kouzlo!) zase jedna výpravná - a mě se líbila. Jsem celkem překvapená zdejším nízkým hodnocením. Děj to mělo, ne že ne, ale Troška to holt nebyl. Mě se tohle líbilo víc, než ty troškovy řachandy. Hodně se mi líbili Potok s Potůčkem a koně. Zlo nechybělo. Co je zlejšího, než uražená urozená domina? ;))) No, mohla řádit i víc, to je fakt, ale pokus o zabití je celkem dost, ne? Navíc nádherná klasická hudba, to byl balzám na uši. ()

Reklama

forsythia 

všechny recenze uživatele

To bude asi nějaká pohádka, říkám si, když jsem to zapnula. Hm, to nevypadá moc jako pohádka. Ale co to teda je? Hele, ti dva maníci se umí objevit a zase zmizet. Tak to asi přece jenom bude pohádka. No, možná by to chtělo nějakou zajímavější zápletku, když už je to ta pohádka. Na druhou stranu, kdyby ji to mělo, možná by to bylo ještě horší. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když už vznikne televizní pohádka, která po technické stránce vypadá alespoň trošku k světu, tak jí pohřbí naprostá nepřítomnost jakéhokoli děje. Jasné uvození do příběhu zde není a tam kde jinde stačí tři věty (takové to "Bylo nebylo zlé a dobré království...") na samém začátku, tak zde to samé zabere dobře třetinu stopáže. Průšvih je, že ani poté se neděje vůbec nic a celý scénář působí jako zaručený lék na nespavost. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Studio Ostrava natočilo pro Českou televizi tak trochu tradiční novodobou televizní pohádku - výprava, exteriéry, lokace výborné, herci slušní, zato příběhově takové .... slušně řečeno DIVNÉ. Osobně se mi to celkově líbilo vizuálně, ale příběhu jsem příliš nerozuměl nebo mi prostě nepřišel dobrý. Úkoly pro prince jsou vycucané z prstu, motivaci královny chápu, ale je výrazně nepravděpodobná, princ Václav sice vypadá jako vandrák, ale je aspoň milí, dva kamenní patroni Království potoků mi přirostli k srdci. Průměr, který není třeba vidět znovu. Natočeno na Státních zámcích Lednice a Lysice a na Státním hradu Bouzov. Původní hudba: Zbyněk Matějů ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo na zámcích Lednice, Lysice a na hradu Bouzov. (otík)
  • Ve filmu je použita kromě jiných i hudební suita francouzského skladatele Camilla Saint-Saëns – „Karneval zvířat“ (věta VII. Akvárium). Slyšet ji lze např. v čase 9.40, kdy se král (Ondřej Pavelka) rozhodne pro svou nevěstu, nebo v čase 26.15, kdy se královna (Jana Krausová) dívá z balkonu. Stejná skladba je použita také v seriálu Simpsonovi (od r. 1989), v epizodě Akvamanželka (2007), např. když Marge u promítání rodinného filmu vzpomíná na dovolené na ostrově Barnacle Bay. (Kexina)

Reklama

Reklama