Reklama

Reklama

Království potoků

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Původní výpravná pohádka České televize oceněná na 37. dětském filmovém a televizním festivalu Oty Hofmana. O zkoušené lásce, záhadě medailonů, tajemné princezně a dvou čtverácích, kteří hodně pomohou i popletou. Vládce Království potoků (Ondřej Pavelka) se ve zralém věku hodlá oženit. Rozhoduje se mezi dvěma panovnicemi sousedních království a jak to bývá, netuší v tu chvíli, že jeho volba nadlouho předznamená budoucí děj. Narodí se mu syn (Jakub Prachař), který se později, už jako mladý muž, vydá na cestu za láskou. Nebyla by to ovšem pohádka, kdyby se o vše nemusel zasloužit a kdyby v tom všem, co prožije, nebylo nějaké osudové předurčení. Do děje podstatně zasahují patroni království Potok (Ota Jirák) a Potůček (Vladimír Javorský), kteří doprovázejí prince, radí mu a pomáhají. Někdy ale také věci spíš komplikují. Krásná a osudová je královna (Jana Krausová), půvabná a v žádném případě ne hloupá je princezna Anna (Kristýna Janáčková). A vtipným glosátorem a královým společníkem je šašek Rolnička (Radek Holub). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (101)

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Další pohádka, kterou nemůžu označit za odpad, ale spíš je mi u ní líto, že to dopadlo tak, jak to dopadlo. Poměrně solidní obsazení, krásné kostýmy a na TV pohádku poměrně velkorysá výprava (o.k., tak teda jen ten fakt, že se většina natáčela v exteriérech a interiérech skutečných zámků), ale celé se to změní v jakési rozblemclé cosi, kde se vlastně nic neděje, i když se to tváří, že se děje. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Netradiční zaměření (princ získá princeznu "podvodem", i když se k němu přizná). Bohužel i Jakub Prachař i Kristýna Janáčková jsou ve svých rolích nevýrazní, a tak na sebe strhne pozornost zlá královna v dobrém podání Jany Krausové, pohádkovou čest zachraňují ještě nadpřirození Potok a Potůček. Na tři hvězdy to však nestačí, u pohádky podprůměr mrzí možná ještě víc. ()

Reklama

Madluska 

všechny recenze uživatele

Přemýšlela jsem, co mi na téhle pohádce tolik vadilo, když obsazení slibovalo mnohé. Po usilovném přemýšlení došla záhada svého vysvětlení: V téhle pohádce totiž člověk vlastně asi až do samého závěru dějovou linku aby pohledal! V důsledku toho jsem si pak ani nebyla jistá, komu že mám fandit - žádná postava mi nebyla kdovíjak sympatická - a to by se u pohádek stávat nemělo. A co hůř - nápad s úkoly zůstal trestuhodně nevyužit (Řešení úkolů divák mohl uhodnout už v průběhu jejich zadávání!) a neměl nijak zvláštní opodstatnění. Ne, tohle raději již nikdy více, snad jen kvůli kostýmům a Lednici bych o tom mohla zauvažovat. ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád filmové pohádky ,většinou mě nudí,krom těch retroklasických. Tahle mě zaujala právě proto,že není klasickou pohádkou, anýbrž více historickým pohádkovým filmem s dokonale padnoucí hudbou, s krásně nasnímanou českou krajinou - především lednického areálu, což mě zcela nahradilo absenci nějakého nosného příběhu. Je pravdou, že hodnocení této pohádce ubralo strategicky nevhodně zvolené časové nasazení premiéry. Není to klasická štědrovečerní pohádka, na kterou jsou svátečně napapaní čeští rodinní příslušníci zvyklí. ()

maxnot odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář napsalo dítě na základce, ale budiž. Ovšem režisér to dal natočit svému kocourovi a střih přihodil svému psu. Aby to dal nějak dohromady, tak se musel pořádně vožrat a sjet LSD. Úplně bych zapomněl na zvukaře a ruchaře. Ti byli v rauši celou dobu. Zvuk záchodu při potápění prince v jezeře je fakt "majstrštik". Chudáci děti.... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo na zámcích Lednice, Lysice a na hradu Bouzov. (otík)
  • Ve filmu je použita kromě jiných i hudební suita francouzského skladatele Camilla Saint-Saëns – „Karneval zvířat“ (věta VII. Akvárium). Slyšet ji lze např. v čase 9.40, kdy se král (Ondřej Pavelka) rozhodne pro svou nevěstu, nebo v čase 26.15, kdy se královna (Jana Krausová) dívá z balkonu. Stejná skladba je použita také v seriálu Simpsonovi (od r. 1989), v epizodě Akvamanželka (2007), např. když Marge u promítání rodinného filmu vzpomíná na dovolené na ostrově Barnacle Bay. (Kexina)

Reklama

Reklama