Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo se jednou zapletl do sítě zločinu, jen těžko uletí... Christian Morelli (Alain Delon), profesionální zabiják, má zabít afrického politika. Úkol odmítá a prchá před zadavateli zakázky. Na útěku potká Claire (Catherine Deneuveová), do které není těžké se zamilovat, a společně prchají do Tichomoří. Když se po nějaké době vracejí do Paříže, chce Christian skončit se svou "profesí". Ale nebude snadné jen tak opustit zločineckou organizaci... (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vystavěný příběh o dosluhujícím nájemném vrahovi, který již nechce znovu dostávat nabídky a proto ukončí oficiélně svou kariéru. Jenže objednavatel zakázek má jiný názor na věc a snaží se přimět stárnoucího zabijáka, aby neodcházel od řemesla... Dramatické události, které se jedním radikálním rozhodnutím rozjedou těžko naberou menších obrátek, je na zabijákovi, jak se k tomu postaví.. Na pozadí skvělá ústřední melodie od brilantního autora. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další člověk, který se do něčeho namotal, ale vystoupit z rozjetého vlaku mu zaměstnavatel nechce dovolit. To bývá časté téma hlavně současných snímků. Film z roku 82 se na věc dívá z opačného pohledu. Christian Morelli není tajný agent, ale zabiják. A i zdánlivě neřešitelné situace umí vyřešit se stoickým klidem a suchým humorem navíc. Tím se ukazuje, že se klidně mohl na pár filmů stát i Jamesem Bondem a divím se, že to jtehdy nikoho nenapadlo. K tomu oko divákovo potěší krásná Catherine Deneuve. Není to z nejlepších filmů Alaina Delona. Ten se navíc na scénáři podílel s režisérem Robinem Davisem pro nějž šlo o první takovou práci. ()

Reklama

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Kukuřice, bažiny, kukuřice, bažiny a do toho Delon jako chovatel krůt. Teda vlastně nájemný zabiják. Moc toho tady nenamluvil, drahoušek, o to víc využíval kouzla svých modrých očí, hulil jednu Rothmansku za druhou, ale celkově na mě působil takovým emočně okoralým a unaveným dojmem. Spojení s Deneuve mě taky moc neoslnilo. To snad byl víc sexy vztah s tím jeho kocourem (čtyřnohým). Ale špatný film to nebyl, to zase ne. Klasická stará škola s moc hezkou hudbou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I zabiják nelítostný a krutý, může začít chovat krůty! Delonův assassin, co hledá hřebík k pověšení, má tuze rád zvířátka a nenechte se zmást, že nadvakrát odstraní velrybu kuchyňskou a nechá vykrvácet proradného skunka! Scénář nevykazuje mazanost lišky, herci někdy připomínají slony v porcelánu, mléčné sklo sprchy neukáže fanynkám ptáčka a tím šokem je nejspíš konec, protože já do poslední chvíle sýčkoval, že budou mít práci červi. I v tom kulatém výřezu jsem ještě vyhlížel raketu země-vzduch.. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Spíš podprůměrná delonovka - chladnokrevný zabiják oddělá každého, kdo mu zkříží cestu, stejně chladnokrevně a bezcitně využívá i své milenky a nakonec se dá dohromady se stárnoucí blondýnou, která ho miluje tím víc, čím víc lidí oddělá, ať už jako nájemný vrah pro peníze nebo v nemilosrdném souboji se sobě podobnými kumpány. Dobrodružná podívaná, která nemá žádný přidaný přesah. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama