Lehce bláznivá moderní komedie, která pohádkovou metaforou zobrazuje modelovou situaci současné rodiny a zároveň je vystavěna na základech klasické pohádkové zápletky. Král touží předat vládu svému synovi, který se tudíž musí oženit. Mladému princi se však žádná z nabízených princezen nezamlouvá, protože miluje jinou, obyčejnou venkovskou dívku Aničku. Základem příběhu je drobná intrika královny vůči králi. Svého muže nechce podfouknout ze zlomyslnosti, nýbrž jakožto milující matka jen a jen v zájmu jejich syna. Věc se jí poněkud vymkne z rukou. Ze snahy oženit prince vyplyne řada peripetií, záhad i humorných situací korunovaných v závěru - jak jinak - šťastným shledáním dvou mladých lidí. (oficiální text distributora)
WANDRWALL
Snaha krále oženit syna, aby mu poté mohl předat žezlo a královskou korunu. Princ má rád jinou, než jakou si představuje král. Proč se ale princ zamiloval zrovna do vesnické dívky, která nemá knihovnu plnou knih, ale stále by jen uklízela a uklízela? Inu některé pohádkové příběhy jsou divné.(10.9.2010)
blackrain
Jedna z mnoha pohádek, které na nás chrlí ČT. Dvě hvězdičky si zaslouží král Ladislav Mrkvička a detektiv v podání Oldřicha Vlacha. Zbytek nestojí za nic.(25.7.2010)
sahe
Míra je tu suprovej :-) viď Míro... ;-)(21.9.2008)
Mrenka
no nic moc no, co více říci(26.7.2010)
honeysuckle
Už od začátku je jasné, kdo je zlý a kdo hodný, takže o "detektivní" pohádce nemůže být řeč. Mimoto příběh postrádá gradaci, jen si tak plyne, žádná krize, nic, a padouši jsou potrestáni ještě dříve než stihli něco pořádného napáchat. Roztomilá Čvanča, taktéž čtverka Adamovská-Mrkvička-Somr-Vlach, kteří podávají tradičně nadprůměrné výkony. Hodně mi vadila scénická hudba, která prochází celou pohádkou a hraje i ve scénách, kde je hudební podkres zbytečný, až otravný.(20.11.2011)