Reklama

Reklama

Rodinná dovolená a jiná neštěstí

  • USA RV (více)
Trailer

Přepracovaný Bob Munro se pokouší zachránit kdysi šťastnou rodinu, a proto chce vzít manželku Jamie, protivnou patnáctiletou Cassie a syna Carla na Havaj. Na firemním večírku však dceřina kamarádka Gretchen urazí Bobova šéfa Todda a obviní ho, že dětské nápoje, které vyrábí, jsou škodlivé. Todd sice Boba nepropustí, ale zruší mu dovolenou a pošle ho do Boulderu v Coloradu jednat o fůzi firmy s místní výrobnou sodovek. Protože nechce rodině prozradit pravdu, pronajme Bob velký karavan a tvrdí, že místo na Havaj si vyrazí do Skalistých hor, čímž všechny naštve. Na cestě se poznávají s Gornickeovými, děsivě optimistickou a dobráckou rodinou. Když je během krátké doby potkají už potřetí, přestane Bob věřit na náhody, přesvědčen, že je pronásledují. Navíc ve snaze utajit před rodinou, že dovolená je ve skutečnosti jeho služební cesta, musí práci vykonávat potají, což vede k dalším nedorozuměním. Když už je nejhůř a zdá se, že cesta skončí absolutním fiaskem, zachrání Bob děti před bandou výrostků a překvapivě si znovu získá jejich úctu. Od té chvíle si rodina začne netradiční dovolenou užívat. Jenže když už se zdá, že všechno klapne, vyjde nečekaně najevo pravda, a navíc se znovu objeví věčně optimisticky naladění Gornickeovi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Občas si našinec musí odpočinout u nějaké ztřeštěné komedie a tak i my jsme si jednoho večera doma pustili právě takový film s názvem Rodinná dovolená a jiná neštěstí. Líbilo se mi, že se jednalo o Road movie, protože tento žánr mám velmi rád a doufal jsem, že v něm nebudou nějaké nechutné ulítlosti. Jakousi jistotu mi v tomto ohledu dával herec Robin Willams, který zde ztvárnil přepracovaného jednatele firmy na výrobu nápojů Boba Munroa. Vůbec jsem mu nezáviděl nekompromisního šéfa, který po něm chtěl všechno co nejdříve a dokonce mu zrušil plánovanou dovolenou na Havaji. Proto Bob vymyslel náhradní plán a pronajal si obytný karavan, kterým s manželkou Jamie, protivnou patnáctiletou dcerou Cassie a mladším synem Carlem, vyrazili na cestu po USA. Měli namířeno do Skalistých hor, jenže Bob záměrně rodině neřekl, že na jednom místě v horách má pracovní schůzku ohledně fúze s malou firmou vyrábějící nápoje. Vyrazili tedy na cestu a hned zažili několik trapných situací, které nás doma rozesmáli. Bylo mi však líto Boba, že v noci musel připravovat prezentaci oné schůzky, zatímco ostatní spali...Další vtipné situace pak zažili v kempu, kdy se při vypouštění záchoda z karavanu - ano ani v této komedii jsem nebyl ušetřen hnědých nechutností - seznámili s jinou rodinou, cestující s dětmi v obytném autobuse. Hlavou rodiny Gornickeových byl Travis, kterého si zahrál výborný komik Jeff Daniels a byla to opravdu zajímavá konfrontace těchto dvou rodin. Zatímco na jedné straně stál přepracovaný muž s manželkou a dvěma nudícími se dětmi, na druhé byla šťastná manželská dvojice a bezprostřední děti, kteří nic neřešili a byli prostě svoji. Obě rodiny spolu v průběhu filmu zažily hodně zajímavých situací, i když jejich zájmy byly úplně odlišné. Robin Williams ve své komediální roli opět nezklamal a spolu s Jeffem Danielsem vytvořili pěkné pokoukáníčko na večerní odreagování. A ještě jedna věc- vždy když se na scéně objevila Mary Jo Gornicke, měl jsem problémy dívat se někam jinam než na .....V červnu 2020 jsem si tento film koupil na blu-ray disku a samozřejmě jsem se s chutí na tuto pěknou komedii znovu podíval. Kouzlo prvního překvapení bylo sice pryč, ale z průběhu snímku jsem si nepamatoval spoustu detailů, takže jsem si druhé podívání náležitě užil. Oči jsem mohl nechat opět na poprsí Mary Jo Gornicke, ale i přesto jsem se snažil hlouběji vnímat další aspekty filmu, kterými byly upřímnost, kamarádství či lidskost.. S úžasem jsem tak si tak užil velmi zajímavý náhled na fakt, že s poctivostí nejdál dojdeš, i když to v životě asi úplně naplatí. Ale vůbec mi to nevadilo, protože film s nádechem romantiky se mi hodně líbil a tak jsme investice do modré krabičky vůbec nelitoval a určitě se zase někdy na toto dílo podívám. No nic, přišel čas hodnotit. Suma sumárum, komedie Rodinná dovolená a jiná neštěstí ode mne získala tři rodinné hvězdy ***. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Slušná rodinná komédia (i keď na výkaly tiež dôjde) s pomaličky hasnúcou hviezdou Robinom Williamsom si vychutnáte len v prípade nie veľkých očakávaní. Dej sa rozbieha pozvoľna, gagy vám bránicu určite neroztrhajú (no vtipné sú a hlavne žiadne nie sú trápne). Ku koncu sa to všetko zlepšuje a Williams mi po dlhom čase (resp. po prvý krát) svojím nenúteným výkonom prišiel konečne zábavný. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Jako rodinná komedie to docela ušlo. Skoro nic mi tam nevadilo, u některých situací jsem se docela pobavil. Pokud u tohoto filmu vypnete myšlení, tak vám z toho filmu vznikne nenáročná rodinná oddechovka, která je místy trapná, jindy vtipná, ale nijak nevybočuje z průměru. Robin Williams dělá, co může, a docela se mu jeho role povedla. Dějově je to zkrátka docela v pohodě a nevidím důvod, proč jít na dvě hvězdičky. Jistě, možná to byl mírný podprůměr, nebo jsem jen nenáročný divák, který má rád rodinné filmy a komedie a nedokáže je hodnotit tak přísně. Ale na dvě hvězdičky mi to opravdu nepřijde. Děj to mělo, byl i relativně zajímavý, vtipné situace tam byly, a to mi stačí, abych udělil tři hvězdičky, protože tohle je ryzí průměr. Od komedie čekám pobavení a možnost oddechnout si u nenáročné zábavy, a tak se i stalo. Takže je to za tři hvězdičky. ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Taková moralizující komedie o práci a rodině. Robin Williams by na to měl být expert, ale toto mu moc nesedlo. Asi něco špatného snědl, neboť ho pořád bolelo bříško a musel na o-o. Půl filmu vypadal hůř než většina popelářů co znám od vidění. Docela si zahrál i karavan, kterému říkali nepůvabně "Kravinec" a je škoda, že jej tak zrušili, to si chudák nezasloužll. No nic, dávám 2 hvězdy. ()

Miki68 

všechny recenze uživatele

Režisér Sonnenfeld i představitel hlavní role Williams si v tomto filmu vybrali oddechový čas. Takovýhle recyklovaný a recyklovatelný bezpohlavní humor nemám rád. Natočit vkusnou rodinnou komedii přece dokázali oba dva jindy a jinde. Je to sice pořád lepší než kameňákovský odpad, ale proč si takovými filmy zaneřádit mozek a videotéku? ()

Galerie (96)

Zajímavosti (9)

  • Karavan rodiny Munro je Forest River, Georgetown 359 TS. Zakoupeno jich bylo pět v celku a jeden rozebraný na součástky, aby se dal během natáčení podle potřeb skládat. (Cheeker)
  • Jeff Daniels hrál na banjo ve všech hudebních scénách sám. (Cheeker)

Reklama

Reklama