Reklama

Reklama

Život jde dál

  • USA Catch and Release (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po smrti svého snoubence se Gray (Jennifer Garner) stěhuje k jeho nejlepším přátelům. Zatímco Sam (Kevin Smith) a Dennis (Sam Jaeger) dělají všechno možné, aby ji rozveselili, Fritz (Timothy Olyphant) o ní, zdá se, nejeví žádný zájem. Jednou ale Gray pronikne za bariéru, kterou kolem sebe Fritz staví a konečně poznává, proč si ho její snoubenec tolik vážil. Gray začne s Fritzem trávit stále více času a získává pocit, že smrt milované osoby nemusí bezpodmínečně znamenat konec šancí na lásku. Pak se ale přede dveřmi objevuje nečekaná návštěva, která všem zamotá hlavu. Přátelé Gray se budou muset hodně snažit, aby jí pomohli pochopit, že život je možná složitý, ale láska ještě složitější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (109)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Scénáristka/režisérka Susannah Grant dovedla vytvořit ze stejného výchozího bodu něco jiného než druhé "péesajlavjů", a jelikož se tu dějí věci zvláštní, ale takové, že si dovedete u jednotlivých minizápletek říct "no jo, vlastně proč ne, vždyť skoro přesně tohle jsem sám zažil nebo vím, že by se to stalo", je z toho celkově takový dost dobrý feeling. A pokud se jí většina z těch věcí přímo stala, tak omlouvám to, že se z toho potřebovala vypsat, protože s ohledem na výsledek je tohle výjimka potvrzující pravidlo, že tuhle sebeočistnou praxi je potřeba zakázat (s ohledem na výsledky obvyklé, tj. dost hrozné). Pozitivní zjištění je, že to zjevně není náctiletá emoblbka ani přestárlá yaoistka, i když k dokonalosti to má daleko, a postavu Kevina Smithe bych si do svého filmu nepřibíral ani za zlaté prase. Ačkoliv, při dnešních cenách zlata... No nic, zpátky k věci. Řemeslně fakt dost dobré, Boulder v Coloradu vypadá jako fajn místo s pěknou přírodou, Jennifer kromě fešného vzhledu i solidně hraje, a pan "OK, za Hitmana bych se měl stydět, ale když oni mi fakt dobře zaplatili" působí jako obvykle sympaticky a taky hraje slušně. Juliette Lewis mě celý film deptala, ale to byl zřejmě účel, že?:) A jelikož bych neměl problém podívat se za nějaký čas znova (teda samozřejmě kdyby se to objevilo v televizi, když bych se u ní zrovna nacházel, ne že bych sháněl DVD nebo tak něco), není důvod nedat 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost mě překvapilo, že do takového posmutnělého filmu se nakvartýroval zrovna Kevin Smith. Ale na druhou stranu musím říct, že těmi svými pozitivními kecy celý film zvedal přesně tam, kam ho asi každý chtěl mít. Život jde dál je přesně o takových situacích v životě každého z nás, kdy se něco radikálně posere. V tomto případě Vám umře někdo hodně blízký. Tento film ale takový příběh odvyprávěl s obrovským soucitem a hlavně s obrovskou nadějí, která donutí každého přiznat si, že život musí jít dál. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $15,539,051Tržby Celosvetovo $16,158,487Tržby za predaj DVD v USA $12,443,396 //počet predaných kusov 697,542 ()

imf 

všechny recenze uživatele

Technicky na úrovni, myšlenkově však mimo dosah... Susannah Grant to zřejmě v lásce neměla jednoduché a rozhodla se z toho vypsat a vyrežírovat. Daří se jí zachytit netradiční úvodní situaci, ale postup hrdinky skrz děj je nesystematický a postrádá jakékoliv záchytné body. Mohli bychom to považovat za originální, stejně jako postavu "věčného kamaráda" Dennise, která je určitě "ze života", ale právě díky přehuštěnosti zápletky a okatě přímočarému řešení v posledním aktu, nelze Catch and Release stavět nad průměr. Na to až příliš klopýtá a musí to maskovat slušnými hereckými výkony - Olyphant je fajn, Jennifer je roztomilá a Kevin Smith solidní... tahle trojka to spolehlivě odtáhne. Otázkou je kam... jestli venku zrovna prší, můžete to zkusit zjistit sami. (50%) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to hlavně kvůli Kevinu Smithovi, kterej si tady střihnul jednu z normálnějších rolí a celkem mu to šlo, ale tichej Bob, je tichej Bob, to se prostě nedá nic dělat. Jinak ale co se týká filmu, tak neni o co stát, takový průměrný romantický drama, kde vyniká hlavně Jennifer Garner, který to tu kupodivu docela sluší a celkově to nenudí, ale ani to nijak nezaujme ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Posledny film, ktory som videl s Jennifer Garner bol JUNO (2007), kde si zahrala zenu tuziacu po dietati a v tejto usmevnej drame si zahrala podobny typ ulohy, smutnu Gray, ktorej zomrel snubenec a odstupom casu po jeho smrti zistila rozne sokujuce informacie. Okrem toho sa pocas filmu zalubila do Fritza v podani Timothyho Olyphanta HITMAN, SMRTONOSNA PASCA 4.0. (obe 2007). Myslim si, ze film je ladeny predovsetkym pre zenske publikum a druha polovica filmu je lahko predvidatelna a zaver rozpravkovo sladky, az nerealny. Chvilkami je film nudny, kde obcas bezia prijemne melodie (nic v zlom, v noci by som asi zaspal :-), inak ukecany Sam v podani Kevina Smitha, ktoreho poznam ako mlcanliveho Boba z filmu DOGMA (19999 mi obcas zlepsil naladu...14.08.2008 ______ Jennifer Garner - (Gray) +++ Timothy Olyphant - (Fritz) +++ Kevin Smith - (Sam) +++ Sam Jaeger - (Dennis) +++ Juliette Lewis - (Maureen) +++ Fiona Shaw - (Paní Douglasová) +++ Joshua Friesen - (Mattie) +++ Hudba: Tommy Stinson, BT +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Do lehkého nadprůměru v daném žánru tahají tuhle relativně vkusnou a sympatickou story především herci. Předkládaný příběh je jinak zřejmě o zkušenostech tvůrkyně nebo nějaké její uplakané známé.. I to se ale počítá!! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jako romantická komedie pro volný víkendový večer je tohle ucházející. O ději se snad ani nemá cenu příliš zmiňovat. Pokud už tento film díky něčemu stojí za vidění, tak je to Kevin Smith, který zde má opravdu docela dobrou roli a jeho postava vás rozhodně nejednou rozesměje. Jinak se samozřejmě snaží i ostatní herci a na ten průměr to určitě stačí. Dějově je film zvládnutý docela dobře, ale určitě by mu slušela kratší délka. I když to není nějak brutálně přepálené, tak takových 20 minut by film určitě postrádat mohl. Možná místy byl děj až moc roztahaný, ale nebylo to nic tak hrozného, možná někde mohl zaúřadovat střihač. Celkově jako romantická komedie tedy tento film obstojí, ale určitě nenabízí nic nového či originálního, kvůli čemu byste měli tento film určitě vidět. Jen obyčejný příběh, nic víc. Ale na ten průměr to všechno stačí, takže je to za tři hvězdičky. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Překvapivě neurážející a pohodová zábava. Velkou zásluhu na tom má obsazení - zatímco Jennifer Garner a Timothy Olyphant jsou prostě "jen" sympaťáci, Kevin Smith a Juliette Lewis (oba v příhodných rolích) mě svou přítomností vskutku potěšili. Fajn byl i písničkový soundtrack. Škoda jen, že obsahově je to vesměs vata a směrem k závěru čím dál otravnější. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Život jde dál a dál půjde i po zhlédnutí tohoto filmu. Ten má hezkou fazonku, pěkné ozdoby v podání Smithe, Olyphanta, a především sympatické Jennifer, leč pod povedeným obalem se skrývá snímek, který vám je schopen nabídnout každý druhý režisér. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné, nepřekvapivé, no prostě romantická komedie okořeněná nějákým tím dramatem na začátku. A mě to docela bavilo, chvílemi to tedy obsahovalo pár scén, které mě trošku nudili, happy-end na konci byl asi jako vždycky strašně "uvěřitelný", ale vcelku bych se na to možná někdy podívala znovu. 3* ()

k212 

všechny recenze uživatele

Kéž by filmu vydržel černohumorný dech prvních 20 minut až do konce, bohužel :-( Po polovině přichází už jen romanticko-rodinná kašička, ble. Ale co, Kevin Smith nahrává či odpaluje jednu hlášku za druhou, Jennifer Garner se opět snaží, ale tak úplně jí to nejde, Timothy Olyphant je kůůl a Juliette Lewis standardně weirdó na entou. Tohle dílko prostě balancuje někde mezi komedií a dramatem, to první je v pohodě, to druhé bohužel ne. 55% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pokud na tenhle film brzy nezapomenu, tak jediné, co mi zůstane v paměti, bude sex na pohřbu, průpovídky Kevina Smithe, a to, že jsem chtěl vědět, jak to celé dopadne, protože od začátku to bylo skoro jasné, ale od půlky zase ne. 50% ●●● Samozřejmě jsem zapomněl na trochu černého humoru: -"Dlužím ti omluvu." -"Jenom jednu?" -"Myslím ten pohřeb. Omlouvám se, že jsem ti to zkazil." -"Jo, nebýt tebe, byl by to úplně skvělej den." ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Ok, here's the thing. Timothy Olyphant byl (a pořád je) extrémně sexy chlap, se kterým bych chtěla provádět velice nemravné věci. Jaké? Ale i ty jeden, I´m a lady! Stačí, když tam byl. Film se mi líbil, příjemně mi uběhl. Postavy byly fajn, všechny, vedlejší postavy mě nedráždily, protože neměly dostatek prostoru, ale zase ne tak málo, aby si je člověk aspoň trochu neoblíbil (jak jen je to ve filmu možné). Happy end, samozřejmě, ale tak nějak uvěřitelný, který to netáhl na sílu, že to prostě jako musí skončit dobře, i kdyby to sakra nedávalo smysl, tohle přece diváci chtějí, hořký konce mají ve svých životech. A ten Timothy, uf.. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film. Skvelé obsadenie a šikovná práca s povinným klišé povyšujú túto romantickú (občas aj) komédiu na niečo viac. Život ide ďalej ukázal, že PS: MILUJEM ŤA je "len" popcorn. Ak máte radi reálne humorné a reálne romantické filmy "zo života", toto by vás mohlo slušne pobaviť... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už ked do akože romantickej komédie strčia šukačku na záchodoch, je jasné, že akým štýlom sa tá rom-com bude uberať. Tým moderným, kde má byť práve toto vtipné. Ale keď tam ešte medzi hlavné postavy strčia tlustoprda, ktorý ma za úlohu pred kamerou robiť len svoju tradičnú činnosť - teda nekontrolovane žrať - a ešte mu tam hodia ponožky do sandálov, tak to si poviem, nie, ďakujem, to je už moc, keď chcem takých vidieť tak pôjdem kukať na turistov do Tatier. Samozrejme Garner ešte v peknej forme a dokonca bola tehotná, no to je prekvapenie, neviem odkiaľ dávala živiny, lebo toto chudučké ledva uživilo seba. V konečnom dôsledku film nie je ani dosť vtipný ani dosť romantický. Tak prečo ho voláte romantická komédia? ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tato romantická komedie je ukázkovým klišé snad ve všech směrech, které vykrádá mnoho svých předchůdců a vše se to snaží naoko zamaskovat v trochu jiném kabátě. Největším plusem je samozřejmě (jak už bylo řečeno) herecké obsazení - tím myslím zejména Kevina Smithe, který prostě válí. Nehorázně předvídatelné, ale zároveň milé a sympatické. ()

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Die House, Grind Smith!

Die House, Grind Smith!

08.01.2007

Pro mnohé jistě nejočekávanější film tohoto roku, režijní spolupráce dvou odchovanců filmu Tarantina a Rodrigueze, Grind House, se vedle Roba Zombieho a Eliho Rotha rozšířila o další jméno spojené v… (více)

Reklama

Reklama