Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro studenty elitní školy Spenser Academy jsou členové spolku Synové Ipswiche ti nejzkaženější studenti na škole. Ale to není jediné, co mají společného. Tito čtyři přátelé spolu sdílejí ještě jedno 300 let staré tajemství. Ve skutečnosti jsou totiž čarodějové - mladí následovníci čarodějnického sabatu ze 17. století. Takže když se z dlouhého vyhnanství nečekaně vrací pátý člen spolku a hrozí zabitím jejich blízkých, všichni si uvědomují, že musí čelit velmi silnému nepříteli, který má dost síly nejen na to, aby je oslabil, ale aby jejich sílu získal sám pro sebe. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (218)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $23,380,495Tržby Celosvetovo $37,597,471Tržby za predaj DVD v USA $26,122,685 //počet predaných kusov 1,568,773║ riadna zlátanina, Renny Harlin teda riadne upadol /15%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Partička modelů ve filmu, který ze všeho nejvíc připomíná Underworld a ohání se scénářem, jehož blbost byste nerozpárali ani motorovou pilou. Hodně jsem přál Rennymu Harlinovi zas nějakou pecku, ale jeho údělem zřejmě zůstane lavírovat mezi nadějnými (Lovci myšlenek) a beznadějnými béčky. A tohle je bohužel ten druhý případ. Tentokrát výjimečně můžeme distributorům poděkovat, že česká kina od tohoto "zázraku" uchránili. ()

DaViD´82 odpad!

všechny recenze uživatele

Pětaosmdesát minut nagelovaní bravíčkoví jinoši nabírají síly skrze žvatlání o osudu, aby si v poslední pětiminutovce mohli v dešti zahrát vybíjenou na život a na smrt s neviditelným "míčem". Přeloženo do srozumitelnější formy - prostě sračka, která bohužel není ani nechtěně směšná. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Brutálně zplácaná hovadina, kterou od odpadu! zachránila scéna ve sprše se slušnou atmosférou, scéna s pavouky a srážka automobilu s kamiónem...jinak těžká nuda, jelikož jsem 70 minut nevěděl, kdo je kdo, film má příšerně trapný scénář(hrozně špatně vyložený), né moc povedené triky a v hlavních rolích hrálo nejspíš komando z Beverly Hills 90210...film nemá atmosféru(krom sprchy), gradaci a finální duel se podobá vybíjené s průhledným míčem...Celkem slušný soundtrack...vidět a ihned zapomenout. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Sakra, nemůžete takto rozestavět figurky a potom to neudělat tak, že nevinně vypadající křehká blondýnka, co nově přichází do školy, není ve skutečnosti tajná vyděděná čarodějnice, která přišla všechny ze msty vyvraždit! Má mezi lopatkami vytetovaný kříž a na kostrči slunce, to už snad jasnější čarodějnice nemohla být! Béčková hovadina, co nemá béčkové zvraty, no kdo to kdy slyšel. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ukrutně nudná klučičí verze ČARODĚJEK s rozměry a feelingem napumpovaného (M)TV pilotu. Plytký scénář, rezignující Harlin, zaměnitelní osvalení BRAVO hezounci v bourácích a pár pěkných scének (tirák, pavouci a užil jsem si i debilní finální souboj), to vše provázeno neodbytným pocitem, že to mělo na víc. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bradavice 902 10.. Horor? Pokud myslí vydržet se dívat až do konce, tak ano.. Trpce lituji, že už není mezi námi inkvizitor Boblig, co by pod vyfénovanými hošany se spolku Metrosexuálů Ipswiche rozdělal ohýnek a já, stojíce opodál, bych pak ve vzduchu ucítil nasládlou vůni karamelu z připalujících se cukrových čarodějů. Buď Harlinovi při natáčení Cliffhangera spadl na hlavu Slyův cepín a nebo mu nenávratně omrzla část mozku.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Banda naleštěných egomaniaků válčí uprostřed tmavých lesů pomocí nadpřirozených sil. Ale no tak... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Another teenage movie. This time it's horror movie. Alespoň trochu originální začátek sto krát napsaného komentu ke stému naprosto stejnému snímku. Naprosto neznámí herci (pro některé) a navíc naprosto necharakterní herci (fakt že jsou mladí je v žádném případě neomlouvá) jsou toporní jak z reklamy na deodorant, na jehož funkčnost určitě chcete nějaký důkaz. Zmiňovat pěkné herečky je už takové klišé, že tohle je poslední komentář, kde to u podobného filmu udělám. To a některé scény stojí za těmi dvěmi malými hvězdičkami v mém hodnocení. Konkrétně jde o scény s pavouky, v koupelně a s kamionem. Nic originálního film nepřinese a zápletka taky není příliš originální. Renny Harlin už se prostě po Cliffhangerovi nikdy nepřekoná. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nad Bradavicemi se začíná smrákat a nastává Stmívání. Aneb Harry Potter meets Twilight. Čtveřice metrosexuálních, "napomádovaných frajerů", z nichž dva jsou se vzhledem Jacoba Blacka a Draca Malfoye, a Taylor Kitsch nehrál náhodou ve Stmívání? To byl asi někdo jiný, že... tak nic:) Chace Crawford byl sympaťák, škoda, že nedostal moc prostoru. Tihle frajeři mají super čarodějnické schopnosti, které dokáží poměrně rozumně využívat. Stojí totiž na straně dobra. Proti nim stojí Bucky Barnes, který tu sice ještě není takový "outstanding bad-ass character," jak se světu představil o mnoho let později, ale disponuje stejnou silou, jako hoši. S tím rozdílem, že on jí chce vládnout ještě více. Samotný příběh a scénář přesně odpovídá cílové skupině, pro niž jsou Síly temna určeny. Teenagerské publikum. Sexy plakátoví MTV hošánci. Steven Strait je fakt fešák a vypadá trochu jako nějaká pre-Tvajlajtovská verze Taylora Lautnera. Ovšem mnohem snesitelnější. Jeho jméno je taktéž až podivně podobné Caleb - Jacob. A šťastný to každý muž, který dostal pusu od Sebastiana Stana:) Obdobně hezká, ale docela nezajímavá dvojka holek. Jednoduché zpracování, jalové postavy, u nichž se o nějakém propracovaném charakteru nedá ani mluvit, povedený vizuál. Atmosféra prvoplánově vysoce ponurá, zamlžená a propršená. Jasné, kde spolu bojují temné síly, dobro a zlo, musí stále pršet, že:) Do tohoto prostředí je zasazena gotická budova akademie a jejích studentských kolejí, jejichž interiéry rozhodně nevypadají útulně, prosvíceně a hemžící se davy studentů, jak byste čekali. Dle filmu to vypadá tak, že v této kolosální, strašidelné budově je obývaný jen pokoj, ve němž přebývají Laura Ramsey a Jessica Lucas. Pokud se jde jedna z nich osprchovat (sama samozřejmě), vezme si s sebou jen ručník, a když se jí ve sprše zdá, že něco zaslechla, obalí si jej kolem mokrého těla a bosky začne zkoumat okolí. Takto oděna jde i po tmavé chodbě, šak proč by si měla obouvat trepky, že:) Poté se s úlekem otočí, když se za ní objeví jeden ze "Synů Ipswiche," který ji poté ochotně doprovodí zpět do koupelny, kde jí sdělí, že tam nikdo není. Snímek obsahuje slušné množství efektních scén (telekinetické vyhrnutí sukénky dívky u baru, rvačka za barem, pavoučci, či závěrečný "klučičí" čarodějnický souboj, jako boj dětí o hračku na písečku:). Nejslabší pro mě byl infantilní taneček v baru, stejně jako plytké pasáže, kde se mluví o tom, kdo koho sbalí a kdo je jak hezký. Pro puberťáky budou Síly temna možná ideální, pro ostatní průměr, ale k oddechovému zhlédnutí a pro pobavení vhodný film, pokud se dokážete povznést nad všechna ta americká klišé a scénář. Síly temna nejsou nijak extra chytrý film, ale není ani úplně hloupý. Rozhodně lepší, než Twilight:) I co se týče mužského osazenstva. Viděno ještě v době, kdy jsem nemohla ani tušit, že o několik let později budu do SebaStana zblázněná. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No ja si myslím, že Harlin z tohto trápneho béčkového scenára s minimom originálnosti vyťažil maximum. A to najmä za pomoci trikov a kvalitne našliapnutej hudby. Bolo jasné, že herci mali počas nakrúcania skôr bližšie k reklamám na spodné prádlo, ale aspoň sa na tom dalo s chuťou a úsmevom pozerať. Takže u mňa fajn. 55%. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Až na naprostou vymrdanost scénáře se jedná o celkem svižnou podívanou, která rozhodně nenudí a je i oku lahodící, takže spokojenost. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Harlin rastie pre seriál. Tento Fínsky remeselník so vstupom do nového millénia definitívne zabalil filmový vkus a servíruje tragickú zlátaninu, ktorá si koleduje o nálepku "made by Uwe". Alebo inač. Zmetená epizóda so seriálu s manekýnmi (čítaj nehercami) v hlavných úlohách, s vyslovene debilnými dialógmi natiahnutá na úmorných 97 minút bez hlavy a päty. A finálny súboj (metanie slzičiek) len podrthuje dojem zo sračkovitosti celej tejto "komédie". Ruky preč, pokiaľ Vám nie je 10 rokov a nieste nadšení zo všetkého, čo sa na plátne hýbe. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Bolo to svizne natocene, nenudil som sa, aj ked reziser Harlin by po svojich bohatych skusenostiach mohol trochu pridat na plyn a pridat este par kvalitnych trikov a akcii. Skoda, ze najlepsie zabery z filmu som uz videl v traileri. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin by to měl konečně zabalit, hodit nohy na stůl a dokola si pouštět svoje akční majstrštyky z devadesátých let. S bandou manekýnů před zeleným plátnem sáhl po připitomělém scénáři, který se bere smrtelně vážně a se kterým by nedokázal čarovat ani James Cameron. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"The Covenant" je zaujímavý hlavne filmovými trikmi a celkom dobrou kamerou. Ale dej a celé spracovanie tohto filmu je jednoznačne zamerané výhradne na cieľovú skupinu teenagerov. O nejakej horrorovej atmosfére, či hlbšom príbehu nemôže byť ani len reči. ** ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Scénář je blbost největšího kalibru, herci vůbec nehrají (na Lauru Ramsey se aspoň hezky kouká) a Renny Harlin se z toho všeho snaží vymáčknout co nejvíc a docela se mu to daří. Nic moc, ale v porovnání s předchozími Harlinovými filmy to pro jednou nevadí. 50% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabá záležitosť. Že to bude béčko so slabými efektmi a hereckými výkonmi bolo jasné od začiatku ale človek sa na to teší hlavne kôli takým scénkam ako zrážka auta s kamiónom z traileru. Začiatok ešte vyzeral sľubne, scénka auto vs. kamión sa odohrala asi v 10 minúte. Telekinetické schopnosti nie sú nijak vysvetlené, negraduje to, hlavný zlý predstaviteľ je bez akejkoľvek charizmy, logika dostáva cez hubu a finále je úplne trápne. Ešte som nemal možnosť zhliadnuť Harlinovho Exorcistu, ale toto je jeho určite najbiednejší film, ktorý natočil ako keby bez záujmu. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Přetočte mi biologické hodiny o polovinu nazpět a třeba mě opustí názor, že "Covenant" je neskutečně otravná teen sračka. Akčnější kříženec "Stmívání" a "Beverly Hills 90210" - půvabní chlapci a ztepilé dívky (nebo naopak? udělala mi v tom brajgl ta úhledná dítka) dělají "kůůl" věci, umí lítat s autem, donutit své soky (a také diváky) houfně zvracet a nechybí nezbytná dávka romantického pindání a vášnivého šmajchlování. Bohudík, podařilo se mi usnout. Já chtěla vidět horror nebo aspoň thriller - ne tuhle rádobystylovou usmrkanost! Jste-li pubertální pipka nebo gay libovolného věku, přihoďte si hvězdičku až dvě. 25% ()

Reklama

Reklama