Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro studenty elitní školy Spenser Academy jsou členové spolku Synové Ipswiche ti nejzkaženější studenti na škole. Ale to není jediné, co mají společného. Tito čtyři přátelé spolu sdílejí ještě jedno 300 let staré tajemství. Ve skutečnosti jsou totiž čarodějové - mladí následovníci čarodějnického sabatu ze 17. století. Takže když se z dlouhého vyhnanství nečekaně vrací pátý člen spolku a hrozí zabitím jejich blízkých, všichni si uvědomují, že musí čelit velmi silnému nepříteli, který má dost síly nejen na to, aby je oslabil, ale aby jejich sílu získal sám pro sebe. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Pejpr 

všechny recenze uživatele

I Stmívání (a Jsem číslo čtyři taky) má svého předchůdce, ani ne tak po žánrové stránce, ale stylem a pojetím jsou Síly temna v podstatě to samé. Na rozdíl od Stmívání mají Síly temna solidní tempo a docela mě i bavily, bohužel se jim ale nepovedlo vyvarovat se naprosto tupé schématičnosti, na kterou jsem už sice zvyklej, ale zrvona v tomhle případě to filmu podřezává větev pod nohama. Kdyby film skončil jinak, asi bych byl dost dlouhou dobu v komatu. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Partička modelů ve filmu, který ze všeho nejvíc připomíná Underworld a ohání se scénářem, jehož blbost byste nerozpárali ani motorovou pilou. Hodně jsem přál Rennymu Harlinovi zas nějakou pecku, ale jeho údělem zřejmě zůstane lavírovat mezi nadějnými (Lovci myšlenek) a beznadějnými béčky. A tohle je bohužel ten druhý případ. Tentokrát výjimečně můžeme distributorům poděkovat, že česká kina od tohoto "zázraku" uchránili. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Potreboval pán režisér aspoň dvakrát taký rozpočet? Alebo lepší scenár? Lepších hercov? Alebo už Renny Harlin nebol Rennym Harlinom? Veľa otázok a žiadna jednoznačná odpoveď. Myslím, že v každej otázke je aj dôvod (ne)kvality tohoto teen fantasy. Sem sa blyskne niečo, ako tvorčia invencia a talent, ktorým menovaný rejža niekedy ovplýval ( hity NOČNÁ MORA Z ELM STREET 4, SMRTONOSNÁ PASCA 2, CLIFFHANGER, ale aj finačné prepadáky DOBRODRUŽSTVÁ FORDA FAIRLANEA, OSTROV HRDLOREZOV a DLHÝ BOZK NA DOBRÚ NOC ). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No ja si myslím, že Harlin z tohto trápneho béčkového scenára s minimom originálnosti vyťažil maximum. A to najmä za pomoci trikov a kvalitne našliapnutej hudby. Bolo jasné, že herci mali počas nakrúcania skôr bližšie k reklamám na spodné prádlo, ale aspoň sa na tom dalo s chuťou a úsmevom pozerať. Takže u mňa fajn. 55%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Žil byl kdysi talentovaný režisér Renny Harlin, který jednoho dne na stole našel zapomenutý scénář zřejmě určený k pilotnímu dílu nějakého fantasy seriálu sepsaný režijním kolegou J.S.Cardonem. Neodolal a natočil podle něj film, který opatřil působivějším vizuálem než má pilot a pak už se k němu nehlásil. Kdo totiž film do detailu pochopil, je u mě génius. Harlin před kameru nahnal metrosexuální hereckou omladinu a tímto filmem se doslova vyřídil. Celý film je parádně zmatený a velmi neujasněně se pohybuje v několika žánrech, ale tak špatné přechody z žánru do žánru, jsem už dlouho neviděl. Z filmu bylo cítit, že je to celé špatné, a tak Harlin tu hrůzu vylepšoval občasnou, jakoby nápaditou vizuální vychytávkou, ale s nízkým rozpočtem se nemohl pouštět do velkých orgií, a tak to všechno chtěl mít raději rychle za sebou. Diváka už vytrestal i tak dost, když se na to dodíval až do konce. Za sebe můžu prohlásit, že to takřka bylo nedívatelné a je to nejhorší film Rennyho Harlina. Renny si pak koupil letenku do rodného Finska, protože po tomto propadáku už s ním asi nikdo nic nenatočí. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (3)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 42. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Filmové kopie, které mířily do kin, byly označeny pod krycím názvem "Full Power". (formelin)

Reklama

Reklama