Reklama

Reklama

Hory mají oči

  • USA The Hills Have Eyes (více)
Trailer

Poklidné automobilové putování se v hrůzyplném remaku klasického hororu Wese Cravena mění v boj o holé přežití! Osamělá rodina se v poušti Nového Mexika stává obětí zvráceného klanu krvežíznivých mutantů. Film Hory mají oči, ve kterém není nouze o kaluže krve a strašidelné scény, vás napětím nenechá ani na chvíli vydechnout! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (866)

Fr 

všechny recenze uživatele

Až pojedete pouští Nového Mexika, nezapomeňte uposlechnout rady ,,dobrého člověka“ a použít zkratku...... . Chvalme hospodina a rozdejme munici. Od počátku je zřejmé, že půjde jen o to, kdopak TOHLE přežije. Takže nejdřív ...... . A není to jedno? Jediné o co jde, je vyvolat pocit strachu. Je dobře, že se toho dost odehrává ve dne – je tedy dobře vidět. Vyvražďovačky moc nemusím, štve mě nelogika jednání zůčastněných. Ale kdo z nás se běžně dostává do podobných stresových situací. A pak že na poušti není nic k vidění... . ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Pro tenhle druh produkce už dávno nemám ani nejmenší pochopení, jediný přívlastek, který mě v souvislosti s Ajovým filmem napadá je hloupý film. I ty nesmělé náznaky jakési atmosféry, které ovšem troskotají na tvůrčí neschopnosti režiséra a dementním scénáři, jsou v druhé půli vystřídané zcela přímočarou vyvražďovačkou, která může meximálně vybudit agresivitu, ale určitě ne strach. V tomhle snímku tak nějak nic nedává smysl a nad logikou děje nemá smysl příliš hloubat. Celkový dojem: 10 %. Mimochodem, snaha na tuto šílenost naroubovat jakési poselství o nebezpečí jaderných výbuchů a vůbec zbraní hromadného ničení, je vzhledem ke kvalitě viděného vyloženě mimo... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Aja / to je boží jméno / si byl vědom, že nejen hory mají oči, ale i diváci a tak nám dopřál opravdu skvěle vizualně stvárněné dílko a dopřál nám, doslova oku lahodící zabijení. Napětí ve filmu připomíná petřínskou lanovku a prudce stoupá, bohužel někde mezi půlkou a cílem asi došel proud i s napětím. Sice rychle přispěchala na pomoc slečna brutalita, ale ta už druhou půlku nezachránila . Povedlo se však do brutality začlenit třeba americkou vlajku ta mě vždycky v hororech docela chyběla a za ten nápad fakt tleskám . Tak tedy je na čase přestat čumět na filmy a vzhůru na výlet, někam do hor a až se budete balit, nezapomeňte si vzít papouška ! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $41,778,863Tržby Celosvetovo $70,355,814Tržby za predaj DVD v USA $27,010,510 //počet predaných kusov 1,237,799║ „ Tento film má čo do seba ohľadom scén s takým hustím napätím že som takmer začal odvracať zrak a že toto je ešte dokonca upravené verzia kvôli cenzorom. No sakra ! Tak čo mám potom ešte čakať? Asi už len niečo ďalšie brutálne – zvrátené! „ Režisér Alexandre Aja natočil ešte len druhí film (pred tým Noc s nabrúsenou britvou, škoda ešte som nevidel) a už sa zaradil medzi tých najbrutálnejšie tvoriacich režisérov tipu Wes Craven a spol., v podstate je to vylepšený remake od samotného majstra horroru Cravena(veselo môže odísť do penzie, má dokonalého nástupcu). Prvá hodinka filmu nám navodí čoraz hustejšiu atmosféru a už len netrpezlivo čakáme kedy sa to všetko začne ... až prichádza noc a tesne pred 24:00 to prepukne, vtiahne nás to do stredu brutálneho deja odohrávajúceho sa v karavane , strnulo a takmer bez dychu dúfame že príde strih a bude už konečne po tom hnusnom pekle! Ja osobne by som mu nedal prístupnosť vôbec pod 20 rokov a to bez komentára, stačilo my keď som videl po skončení filmu tie vyjavené výrazy v tvárach asi tak 16-ročných chalanov sediacich v kine o pár kresiel ďalej, pozerali na mňa akoby čakali že ich teraz zmasakrujem ja alebo možno aj tí ďalší 3 ľudkovia nemo sediaci o pár riad dole. „ Aj keď film je žánrová delikatesa, ku koncu sa to mierne zvrhne na akčnú doslovne mlátanicu akože kto s koho, ale až na tento malí úlet to nemá chybu! “ Vo filme nehrá nikto známi, takže mediálna kampaň bola postavená ohľadom šírenia reklamy vzhľadom na brutálne prevedenie Francúzskeho režiséra Alexandra Aja a na tento filmový prípad ozaj právom, človek môže len neblaho rozmýšľať čo na nás pustí nabudúce. „ Tento film je mixom Úsvitu mŕtvych , Texaského masakru mot. pílou a Pachu krvi ale ani jeden z nich nemá takú silu v úrovni napätia a šokových scén.“ /videl v kine 2x: 95%/ ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Úvod je podobně stylový jako ten ze Snyderova Úsvitu mrtvých a slibuje velkou porci zábavy. Avšak tlející maso na pochodu je mnohem lákavější látkou k z-remake-ování, než-li zmutovaná banda horníků. I onen podtext, kterým se oháněl originál už v dnešní době ztratil na aktuálnosti. Proto se po chvíli z THHE stává zbytečný hororový přírůstek, kde mnoho záběrů na hory atmosféru spíše potápí. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (36)

  • Téměř všechny repliky Big Boba (Ted Levine) byly improvizované. (imro)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Reklama

Reklama