Reklama

Reklama

Hory mají oči

  • USA The Hills Have Eyes (více)
Trailer

Poklidné automobilové putování se v hrůzyplném remaku klasického hororu Wese Cravena mění v boj o holé přežití! Osamělá rodina se v poušti Nového Mexika stává obětí zvráceného klanu krvežíznivých mutantů. Film Hory mají oči, ve kterém není nouze o kaluže krve a strašidelné scény, vás napětím nenechá ani na chvíli vydechnout! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (866)

petero 

všechny recenze uživatele

Francúzska brutalitka Haunte Tension (2003) ma pekne navnadila na ďalší tentoraz americký projekt mladučkého režiséra Alexandra Aja a zároveň som bol zvedavý ako dopadne po zásahu cenzúry a v dnešnej vlne remakov. Úvodná scénka určite zaujme a v maličkej miere dá tušiť čo nás asi čaká. A potom dlho dlho nič. Polovicu filmu sa nič nedeje (rozumej žiadny poriadny masaker). Ale zoznámenie s početnou rodinou, ktorá sa vydá naprieč púšťou karavanom, musí byť. Návšteva benzínky, odporučenie od pumpára na skvelú skratku, havária karavanu, hľadanie pomoci, ... to všetko zaberá polovicu filmu. Proste nič nové pod slnkom. Žiadny nápad, všetko je nemastné neslané. Herci niesú nijak oslňujúci, dialógy sú len tak aby sa nepovedalo a tak si povzdychnem za Ajovým Haunte Tension, kde to po prvých desiatich minutách bolo pekne husté. Našťastie potom nasleduje konečne prepad karavanu párom šialencov za zvukov drsného techna (hardcoru) a väčšina rodinky, ktorú tvorily mama, otec, syn, dve dcéry, jedna s manželom a dieťatom + dvaja vlčiaci, je v ťahu. Mutanti sú proste náležite drsný a rázny. To čo nasleduje potom je v rámci žánru slušným oživením a originálnym riešením. Vyriaďovanie účtov je husté, krompáče, sekery a iné exkluzívne zbrane zapríčiňujúce efektné úmrtia lietajú vzduchom, zásahy sú rázne, krvy je požehnane (zásah cenzorov nieje badateľný) a ego postáv hneď len tak sála z filmu. No, klasiku som nevidel, ale pochybujem že je lepšia. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nech Douga na pokoji. Je to demokrat. Ti na zbraně nevěří...... AJAjááááj!!! Tak od tohoto hororu som si sľuboval veľmi veľa. Prvá polhodina je za jasných 5*. Parádne stupňované napatie a stihlo ma poriadne trhnúť 3-krát. Potom však ukázali mutantov kanibalov a bola scénka s tým malým chlapcom (SPOILER veľmi nemilo ma prekvapilo, že sa mu nič nestalo, ale hlavná vec, že psa zjedli) a začalo to ísť dole vodou. Príliš často ukazovaní mutanti (mne pripadali viac smiešni ako desiví), príliš blbé chovanie postáv, príliš neuveritelný prerod zbabelca na vraždiaceho hrdinu, príliš veľký počet nelogických a divných vecí (deti mutanti kanibali nejedia?, a čo to malé mutantie decko? kolko morálnych hodnôt sa v ňom prebudilo, atď...). Veľmi veľké sklamanie. Asi som už nejaký veľmi náročný alebo ja neviem. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Konečně horor, na který se dá koukat se ctí. Alexander Aja setsakra umí a je to fakt vidět, akční scény se povedly, atmosféra se povedla a nejvíc mě potěšily výborné exteriéry. Zmutovaný dělnící jsou fakt nechutný a herci si role asi užili. Z normální crew mi utkvěl Aaron Stanford, který film začal v roli takové slečinky, aby se ke konci změnil ve zkrvavenýho badasse se sekerou, brokovnicí, baseballkou, no vyberte si. Jde hlavně o to že jsem mu obě polohy jeho role naprosto věřil (uznávám když byl celej od krve tak byl mnohem víc cool). Supr film a stopro by se dostal do top 5 mejch nej hororů. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Aja tady stejne jako u Haute tension sazi hlavne na krvavost a opet mu to vyslo. Film nema nejak zvlast hororovou atmosferu a lekacky jsou ty uplne nejobycejnejsi typu nekdo nekde vybehne, neco bouchne a moc nevystrasi, ale krvavy sceny to vynahradi. Sice to nejsou nejaky ultra jatka z kterejch by se clovek poblil, ale neni tu nouze o rozmlaceny xichty a litry krve a uvodni masakr vedcu a upaleni me potesilo. Bohuzel tu jsou dva problemy. Nasral me zaver, pac hlavni hrdinove nejsou nejaky zvlast velky sympataci a pral sem jim, aby uz je neco sejmulo, navic to, co vydrzel Doug, by neprezil snad ani Rambo. A druhej problem je, ze z mutantu de strach jen minimalne, vetsinu by je clovek spis politoval, nemluve o tom, ze ve filmu vyskakujou, jak se to zrovna scenaristum hodilo, aby mohli udelat lacinou lekacku. Ale je fajn, ze tu vrazdi mutanti, to v moc filmech neni. Taky je dobry zasadit pribeh do pouste. Posledni dobou se moc dobrejch hororu neurodilo, navic je tenhle pekne brutalni, takze mu ty 4* dam. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Lidi odjakživa mají tendenci všechno zjednodušovat, urychlovat nebo zkracovat. Když podivný pumpař navrhne ústředním cestovatelům zkratku skrz kamenitou poušt v Novém Mexiku, nikdo samozřejmě nezaváhá a o několik minut později se už sjíždí z krásné rovné silnice do hrbolatého terénu. A masakr začíná... Hned po úvodním prologu musí být divákům jasné, že v horách se nebudou producírovat modrooké blondýny, ale patřičně hnusné zrůdy, s jejichž tělem si pohrál radioaktivní spad. V první polovině se buduje (možná trochu zdlouhavě) atmosféra, aby se vzápětí přiřítila první hardcore akce, při které během pěti minut zaklepe na nebeskou bránu hned půlka výletníků. A pokud jste zrovna po dobrém nedělním obědě, rozhodně vám tahle scéna usnadní trávení. V tomto duchu se vlastně nesou všechny akční střety, dříve kontaminovaným vzduchem opisují ladné půlkruhy krompáče a sekery a jejich zahrocené konce se s vervou zahryzávají do lebečních kostí. Ke slovu se dostanou i střelné zbraně, u mě významné plus má brokovnice. Velmi výrazná je i hudba, zejména při prvním přepadení karavanu. Herci nejsou příliš přesvědčiví, ale v rámci žánru to lze odpustit, skvělá je kamera a skvělé jsou rovněž i lekačky, při kterých možná vaše tělo opustí nějaký ten přebytečný vzduch. Typicky otevřený konec. 15 miliónů dolarů(rozpočet)/70 milionů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (36)

  • V jednom z prvních záběrů, kdy se rodina nachází u benzinové pumpy, je možné všimnout si při pohybu kamery okolo auta v jeho okénku odrazu konstrukce, která kameru nese. (Prochy38)
  • Mutanta "rovnátkáře" si zahrál maskér Greg Nicotero, spoluzakladatel KNB EFX Group. (warner)
  • Na place se stalo zvykem, že si štáb v prostojích mezi natáčením jednotlivých záběrů krátil dlouhou chvíli inscenováním zápasů se zbraněmi, které byly používány jako rekvizity. (imro)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Reklama

Reklama