Reklama

Reklama

Hory mají oči

  • USA The Hills Have Eyes (více)
Trailer

Poklidné automobilové putování se v hrůzyplném remaku klasického hororu Wese Cravena mění v boj o holé přežití! Osamělá rodina se v poušti Nového Mexika stává obětí zvráceného klanu krvežíznivých mutantů. Film Hory mají oči, ve kterém není nouze o kaluže krve a strašidelné scény, vás napětím nenechá ani na chvíli vydechnout! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (866)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vizuálně vytříbený film, plný tísnivé atmosféry a krutého jednání. Je mi sympatické, jak jsou tvůrci k postavám nevybíraví (a zaslouží se zmínit i dobré obsazení), nicméně mi v The Hills Have Eyes vadí některé logické díry a především mě drtí heroický konec, který je jak vystřižený z válečného filmu (což je částečná zásluha divného soundtrack). Z poslední doby jde však rozhodně o jeden z těch lepších hororů – 3 a ½* ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Konečně horor, na který se dá koukat se ctí. Alexander Aja setsakra umí a je to fakt vidět, akční scény se povedly, atmosféra se povedla a nejvíc mě potěšily výborné exteriéry. Zmutovaný dělnící jsou fakt nechutný a herci si role asi užili. Z normální crew mi utkvěl Aaron Stanford, který film začal v roli takové slečinky, aby se ke konci změnil ve zkrvavenýho badasse se sekerou, brokovnicí, baseballkou, no vyberte si. Jde hlavně o to že jsem mu obě polohy jeho role naprosto věřil (uznávám když byl celej od krve tak byl mnohem víc cool). Supr film a stopro by se dostal do top 5 mejch nej hororů. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Plné hodnotenie pri hororovom žánri, ktorý síce mám už od detstva rád, ale jeho kvality sú väčšinou predsa len dosť pochybné je u mňa veľmi zriedkavé a aj to som využil vlastne len pri tých originálnejších snímkoch, no Hory majú oči sú výnimka. Alexandre Aja už svojim predchádzajúcim kúskom Noc s nabrúsenou britvou dokázal, že je talent a aj úplne ohraný subžáner dokáže povýšiť minimálne o úroveň vyššie a tu to nielen znovu potvrdil, ale podľa mňa to už doviedol k dokonalosti. A pritom sa vôbec nejedná o film, ktorý by sa snažil niečím prekvapiť alebo aspoň desiť, v noci, čo je to najtypickejšie žánrové klišé sa film odohráva len minimálne a navyše aj protivníci sa tu ukazujú prakticky už od začiatku, takže o nejakom skrytom zle tu nemôže byť ani reči, ale film funguje dokonalo v každom ohľade, dokonca nielen už úvodná krvavá sekvencia je perfektná, ale aj titulky jasne naznačia, že toto nebude len nejaká zabudnuteľná záležitosť. Síce prvá polovica sa ešte nesie v takom pokojnejšom duchu, ale filmu to len prospieva, aspoň majú priestor postavy, ktorým sa konečne dá aj fandiť, všetky do jednej sú zaujímavé a pritom aj sympatické a keďže sa jedná o rodinu, o to je každá stráta bolestivejšia a pre divákov aj nepríjemnejšia, pri žiadnom inom horore sa na mňa emócie nepreniesli tak dobre. Ale aj mimo predstavovania rodiny tu určite je o čo stáť, atmosféra je perfektná a tých znepokojivých výjavov je dosť. A v polovici sa to už naplno rozbehne, konkrétne od scény v karavane, ktorá je jednoducho nezabudnuteľná, nič tak intenzívne som v tomto žánri nikdy nevidel, kladné postavy umierajú v nečakanom poradí a sadistických protivníkov som maximálne znenávidel a prial im len tú najbolestivejšiu smrť. A aj v tomto film určite funguje. nielen, že atmosféra je vynikajúca a aj napätie funguje veľmi dobre, ale ani o krvavé, nechutné a akčnejšie scény rozhodne nie je núdza a kvalitou patria medzi žánrovú špičku. Naháňačka s mutantom po dome už intenzívnejšia byť ani nemohla a hlavne tie dve drsné likvidácie behom záchrannej akcie som si skutočne vychutnal, priniesli aspoň nejaký pocit zadosťučinenia. S obsadením tu nemám najmenší problém, ako som spomínal, kladné postavy sú sympatické a nájde sa medzi nimi dostatok známych tvárí, ale dokonca aj samotní mutanti sú hraní celkom kvalitnými a známymi hercami, takže sa tiež nejedná o nejaké zameniteľné figúrky, ale dokázali lepšie predať aj tú svoju sadistickú povahu. Režijne sa tu nedá absolútne nič vytknúť a veľkým plusom je aj hudba, ktorá mi prišla dosť znepokojivá. Takže pre mňa je Hory majú oči jeden z najlepších hororov vôbec, rád sa k nemu vraciam a stále funguje prvotriedne. 87% ()

hellstruck odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud máte nějaké morbidní sklony a baví vás sledovat hekající zmutované horníky, kteří znásilňují mladou dívku, tak (ne)chápu, že se Vám Hills have eyes líbí. Ovšem mně připadá, že takové horory můžou vymýšlet jen lidé, kteří to v hlavě nemají úplně v pořádku.. Na takové věci zkrátka nemám žaludek.. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Mám mnohem radši atmosférické a tajmené horory, než explicitní vyvražďovačky. "Hory mají oči" se poměrně dlouho tvářili velmi slibně, hustá, mrazivá atmosféra po polovině pomalu, ale jistě bohužel přešla v totální krvák. Posledních asi 30 už to dotáhl film tak daleko, že jsem nevěděla, jestli se mám smát nebo zvracet, protože míra nechutnosti silně stoupla a tajemná atmosféra byla okamžitě tatam. Scénu z karavanu považuji za jednu z nejodpornějších, jako jsem kdy viděla. Přesto musím říct, že v osobě režiséra vidím značný potenciál, film dobře gradoval a jen mi asi chybí silnější žaludek. Škoda druhé půlky, která totálně zabila slibně rozjetý začátek. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (36)

  • Pro film vytvořená čerpací stanice vypadala tak autenticky, že se u ní čas od času někdo zastavil s úmyslem načerpat benzin. Pumpa po natáčení nebyla zbourána, zůstala v poušti u silnice z Ouarzazate do Agadiru v jižním Maroku coby svého druhu atrakce. Přinejmenším deset let po vzniku filmu byla stále na svém místě, v zachovale odporném stavu. (akisha)
  • Mutanti ve snímku vznikli kombinací klasických masek s dodatečnými počítačovými efekty. (imro)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Reklama

Reklama