Reklama

Reklama

Hory mají oči

  • USA The Hills Have Eyes (více)
Trailer

Poklidné automobilové putování se v hrůzyplném remaku klasického hororu Wese Cravena mění v boj o holé přežití! Osamělá rodina se v poušti Nového Mexika stává obětí zvráceného klanu krvežíznivých mutantů. Film Hory mají oči, ve kterém není nouze o kaluže krve a strašidelné scény, vás napětím nenechá ani na chvíli vydechnout! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (865)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Prvé ma napadá zrovnanie s Hostelom (ktorý vo mne celý čas rezonoval a ktorému som dal onehdá ***), lebo to je posledný film podobného razenia, s ktorým som mal tú česť a musím povedať, že Hills Have Eyes válcujú. Po usoplene ťahavej prvej polovici Aja rozpútava hotové peklo a ja sa nemôžem nabažiť všetkej tej krvi a odseknutých končatín. Exotické Falloutovské prostredie, s beznádejnou rozpálenou pustinou je príjemná zmena proti zatuchnutým špinavým barákom. Nieje kam zdrhnúť, kam sa schovať. Palec hore. Čo sa týka gore, na mňa pôsobia scény typu "odkladania mŕtvej matky" emocionálne oveľa silnejšie, ako urezané hlavy a ku koncu som Aaronovi so zatajeným dychom fandil, skoro som si palce polamal. Zostrihať prvú polovicu na 10 minút a je to čistých 5. Za vizuál, za hudbu, za skvelý popkorn. Mňa Aja nesklamal. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První režisérův film mi zřejmě nesedl, i když tam už byl vidět jistý um se kterým francouz Alexandre Aja překvapil nejednoho diváka. Abnormální brutalitou a výbornou, nervydrásající atmosférou. Hory mají oči mě ihned od začátku seznamují s tím, co mě čeká a musím se přiznat, že tato tématika mě hodně zaujala. Nukleární testy, zničené město, vláda zapírá. To všechno si je Americe vlastní? V jistých ohledech. Příběh v první polovině ubíhá svým pomalejším tempem, ale už zde je vidět jisté napětí, to ve druhé půlce sledujete prakticky jednu scénu a jste u vytržení, kdo padne jako poslední nebo kdo komu vrazí krumpáč do palice. Prostě a jednoduše: Hory mají oči je výborný atmosférou nabitý horor, obsahující možná ještě více brutálních scén a krve rozlité po poušti než v samotné sérii Saw. --- V letech 1945 až 1962 provedly Spojené státy 331 atmosferických jaderných testů. vláda dodnes popírá genetické vady způsobené radioaktivním spadem.... ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Pro ty, kteří mají rádi drsné vyvražďovačky, ukazované do těch nejmenších detailů, musí být toto dokonalostí samou. Pro ty, kteří se rádi lekají, nápodobně. Pro fanoušky klasického hororu to zas až tak fantastické být nemusí. Film má nějaké mouchy, ale přece jenom musím uznat, že víc jsem ani nečekal, v rámci žánru je to v současné době nadprůměr. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že se Aja nějak režisérsky zlepšil. Zatímco v předchozím snímku budoval napětí pozvolna a dařilo se mu ho udržet, zde se vždycky nečekaně objeví, načež se vytratí. Přesto silné 3*, protože jsem dlouho neviděl tak brutální film (scéna napadení karavanu je bezchybná). Aja rozhodně má budoucnost, jen si musí vybírat lepší scénáře. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Aja / to je boží jméno / si byl vědom, že nejen hory mají oči, ale i diváci a tak nám dopřál opravdu skvěle vizualně stvárněné dílko a dopřál nám, doslova oku lahodící zabijení. Napětí ve filmu připomíná petřínskou lanovku a prudce stoupá, bohužel někde mezi půlkou a cílem asi došel proud i s napětím. Sice rychle přispěchala na pomoc slečna brutalita, ale ta už druhou půlku nezachránila . Povedlo se však do brutality začlenit třeba americkou vlajku ta mě vždycky v hororech docela chyběla a za ten nápad fakt tleskám . Tak tedy je na čase přestat čumět na filmy a vzhůru na výlet, někam do hor a až se budete balit, nezapomeňte si vzít papouška ! ()

Galerie (65)

Zajímavosti (36)

  • Mutanti žijí v takzvaném Nuketownu, tzn. v jednom z měst pro armádní testy jaderných a atomových bomb, které byly skutečně budovány. (ČSFD)
  • Autonehoda se točila tři dny. (Tereza666)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Reklama

Reklama