Reklama

Reklama

Hory mají oči

  • USA The Hills Have Eyes (více)
Trailer

Poklidné automobilové putování se v hrůzyplném remaku klasického hororu Wese Cravena mění v boj o holé přežití! Osamělá rodina se v poušti Nového Mexika stává obětí zvráceného klanu krvežíznivých mutantů. Film Hory mají oči, ve kterém není nouze o kaluže krve a strašidelné scény, vás napětím nenechá ani na chvíli vydechnout! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (866)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Perfektní Haute tension a skoro perfektní Hills have eyes...no jo, kdyby byl lepší scénář, tak to bude další parádní dílko. Ale saaakra, nevím o kolik je toho nového v UNRATED verzi, ale nechtěl bych teda přijít ani o vteřinu. Co se týče brutalit a několikrát zde již zmíněného "napadení"...kdybych missnul jen jednu milisetinu, to bych si kurva dlouho rval vlasy - yeah, I'm sick bastard...and I like it, though :) ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Točit horor ve dne a ještě k tomu v poušti není snadný hned z několika důvodů. V mizanscéně (prostorem před kamerou) se totiž není o co opřít, máte postavy a za nimi prázdný panoráma a musíte vystačit pouze s tím, přičemž každá chyba je znatelná. Úlohu filmu navíc ztížil vykutálený scénárista, který zavelel rozvíjet strach ve dne, což obrací pravidla hororového žánru, ve kterým se ve dne chatuje (tj. plká) a v noci straší (tj. dekapituje). To vše pochopitelně kladlo maximální požadavky na režiséra i kameramana. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Až pojedete pouští Nového Mexika, nezapomeňte uposlechnout rady ,,dobrého člověka“ a použít zkratku...... . Chvalme hospodina a rozdejme munici. Od počátku je zřejmé, že půjde jen o to, kdopak TOHLE přežije. Takže nejdřív ...... . A není to jedno? Jediné o co jde, je vyvolat pocit strachu. Je dobře, že se toho dost odehrává ve dne – je tedy dobře vidět. Vyvražďovačky moc nemusím, štve mě nelogika jednání zůčastněných. Ale kdo z nás se běžně dostává do podobných stresových situací. A pak že na poušti není nic k vidění... . ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sic heroický a přehnaný závěr, scénář dýchá, seč může, přesto nechápu výtky v řadě hodnocení. Nelogičností jsem v řadě hororů z poslední doby viděl nespočet, v tomhle případě měl divák (alespoň) prostor seznámit se s jednotlivými členy rodinky a z několika drobných poznatků (asi jen pro ty vnímavější) pochopit, co se s dělníky ve skutečnosti stalo. Několik zmínek o jaderných pokusech mi dostatečně stačilo. Nekomplikovaný scénář sice uchovává několik zbytečných klišé, ale i mistr tesař... Protože tenhle žánr staví hlavně na atmosféře (která byla bezchybná), nejistotě a napětí, a chtěl bych vidět „hrdinu“, který znuděný po celý film seděl doma v křesle. Zároveň se někdo konečně zabýval i tím, že když se holku pokouší znásilnit nechutnej vidlák a vidí u toho svou sestru, jak jí jinej prožene kulku hlavou, tak to s ní asi kapánek zamává, nebo ne? Remake je dneska v Hollywoodu hodně populární pojem, myslím ale, že Aja bude moci svému předchůdci, hororovému klasikovi Cravenovi, brzy konkurovat. Další pozitivum je bezesporu rodina (a uvěřitelné vztahy v ní), kolem které se vše točí. Nejenže její členové dobře hrají, ale těch teenagerů už bylo dost a tady jen stěží odhadnete, kdo půjde na řadu jako první, kdo jako druhý… Lehounce k ději: republikán a bývalý policista, jinak otec tří dětí, se rozhodne strávit rodinnou dovolenou v San Diegu a na radu podivína od pumpy volí zkratku, která změní rodinné pohodlí od základů. Nervózní vyčkávání (kdy přijde první kontakt s horníky) zvládá Aja bravurně. Vzápětí přijde noční (a velice brutální) atak na karavan, který předčí veškeré scény z hororů za POSLEDNÍ LÉTA. Atmosféra je prvotřídní, Aja má kuráž, libuje si v barevných filtrech, autentické kameře, těkavém střihu, zvukových efektech. Nemůžu si pomoct, ale já byl s výslednou podobou více než spokojený!! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Rodinka amerických republikánů si vždycky poradí! A ten, kdo republikánem není, se jim nakonec stejně stane, protože být republikánem znamená mít rád zbraně a mít rád zbraně znamená dokázat se uprostřed pustiny ubránit bandě masožravých mutantů. Hory mají nejen oči, ale i pár scén s výbornou atmosférou. Velmi se mi zamlouvala hudba od dvojice umělců tomandandy – byla tak nějak moderně znepokojivá a naznačující, že za humny kdejakého městečka číhá zlo jaderného původu (čímž nechci nijak znepokojovat obyvatele z okolí Temelína). Hodina předcházející hodům není ničím objevná, ale uteče rychle a bezprostředně následující cca desetiminutový karavanový teror si v zájmu zachování duševního zdraví už nikdy nebudu pouštět sám a v noci. Film se pak sice z buranského hororu láme v kapku (pravda, nemalou kapku) drsnější „revenge movie“, ale až do závěrečných minut si udržuje tvář nekompromisní podívané pro extra odolné diváky. Některé výjevy budu z hlavy dostávat stejně obtížně jako tupý šroubovák. ___ Druhé zhlédnutí žádoucí. 70% Zajímavé komentáře: Marius, mm13, anderson, dzej dzej, Balu... ()

Galerie (65)

Zajímavosti (36)

  • Jedním z mutantů byl producent Peter Locke, který si zahrál už v původní z roku 1977. (Karlos80)
  • Pro film vytvořená čerpací stanice vypadala tak autenticky, že se u ní čas od času někdo zastavil s úmyslem načerpat benzin. Pumpa po natáčení nebyla zbourána, zůstala v poušti u silnice z Ouarzazate do Agadiru v jižním Maroku coby svého druhu atrakce. Přinejmenším deset let po vzniku filmu byla stále na svém místě, v zachovale odporném stavu. (akisha)
  • Téměř všechny repliky Big Boba (Ted Levine) byly improvizované. (imro)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Reklama

Reklama