Reklama

Reklama

Hory mají oči

  • USA The Hills Have Eyes (více)
Trailer

Poklidné automobilové putování se v hrůzyplném remaku klasického hororu Wese Cravena mění v boj o holé přežití! Osamělá rodina se v poušti Nového Mexika stává obětí zvráceného klanu krvežíznivých mutantů. Film Hory mají oči, ve kterém není nouze o kaluže krve a strašidelné scény, vás napětím nenechá ani na chvíli vydechnout! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (865)

castor 

všechny recenze uživatele

Sic heroický a přehnaný závěr, scénář dýchá, seč může, přesto nechápu výtky v řadě hodnocení. Nelogičností jsem v řadě hororů z poslední doby viděl nespočet, v tomhle případě měl divák (alespoň) prostor seznámit se s jednotlivými členy rodinky a z několika drobných poznatků (asi jen pro ty vnímavější) pochopit, co se s dělníky ve skutečnosti stalo. Několik zmínek o jaderných pokusech mi dostatečně stačilo. Nekomplikovaný scénář sice uchovává několik zbytečných klišé, ale i mistr tesař... Protože tenhle žánr staví hlavně na atmosféře (která byla bezchybná), nejistotě a napětí, a chtěl bych vidět „hrdinu“, který znuděný po celý film seděl doma v křesle. Zároveň se někdo konečně zabýval i tím, že když se holku pokouší znásilnit nechutnej vidlák a vidí u toho svou sestru, jak jí jinej prožene kulku hlavou, tak to s ní asi kapánek zamává, nebo ne? Remake je dneska v Hollywoodu hodně populární pojem, myslím ale, že Aja bude moci svému předchůdci, hororovému klasikovi Cravenovi, brzy konkurovat. Další pozitivum je bezesporu rodina (a uvěřitelné vztahy v ní), kolem které se vše točí. Nejenže její členové dobře hrají, ale těch teenagerů už bylo dost a tady jen stěží odhadnete, kdo půjde na řadu jako první, kdo jako druhý… Lehounce k ději: republikán a bývalý policista, jinak otec tří dětí, se rozhodne strávit rodinnou dovolenou v San Diegu a na radu podivína od pumpy volí zkratku, která změní rodinné pohodlí od základů. Nervózní vyčkávání (kdy přijde první kontakt s horníky) zvládá Aja bravurně. Vzápětí přijde noční (a velice brutální) atak na karavan, který předčí veškeré scény z hororů za POSLEDNÍ LÉTA. Atmosféra je prvotřídní, Aja má kuráž, libuje si v barevných filtrech, autentické kameře, těkavém střihu, zvukových efektech. Nemůžu si pomoct, ale já byl s výslednou podobou více než spokojený!! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď som tento film videl o jednej v noci, mal som čo robiť aby som potom zaspal a to je už čo povedať, keď sa to stane mne. Pán Alexandre Aja si teda servítku pred ústa určite nedáva a servíruje nám ešte drsnejšie horrorové scény ako v predošlom jeho filme. Požieranie čriev vystrelený mozog so záberom vyše dvojsekundovým atď, skoro by som povedal, že dielo Roba Zombieho! Vidno aj spoluprácu s Wesom Cravenom, film sa odkláňa od tradičného horrorového scenára, kde je každých 15minút zabitý jeden "dobrý" a konečne, naozaj konečne a to mi nemôžete vytknúť, ani jedna scéna vo filme nieje poznačená naivitou, alebo tým, že by mi nad tým zastával mozog! Pre mňa na horror 90%. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Na dnešné pomery takmer delikátna vyvražďovačka, ktorej vyvrcholenie trvá prakticky celé druhé dve tretiny filmu. Šťavnaté, morbídne, vizuálne atraktívne, primerane akčné, správne čiernohumorné. A scenáristicky výrazne upgradujúce jednoduchší originál Wesa Cravena z roku 1977. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Francúzska brutalitka Haunte Tension (2003) ma pekne navnadila na ďalší tentoraz americký projekt mladučkého režiséra Alexandra Aja a zároveň som bol zvedavý ako dopadne po zásahu cenzúry a v dnešnej vlne remakov. Úvodná scénka určite zaujme a v maličkej miere dá tušiť čo nás asi čaká. A potom dlho dlho nič. Polovicu filmu sa nič nedeje (rozumej žiadny poriadny masaker). Ale zoznámenie s početnou rodinou, ktorá sa vydá naprieč púšťou karavanom, musí byť. Návšteva benzínky, odporučenie od pumpára na skvelú skratku, havária karavanu, hľadanie pomoci, ... to všetko zaberá polovicu filmu. Proste nič nové pod slnkom. Žiadny nápad, všetko je nemastné neslané. Herci niesú nijak oslňujúci, dialógy sú len tak aby sa nepovedalo a tak si povzdychnem za Ajovým Haunte Tension, kde to po prvých desiatich minutách bolo pekne husté. Našťastie potom nasleduje konečne prepad karavanu párom šialencov za zvukov drsného techna (hardcoru) a väčšina rodinky, ktorú tvorily mama, otec, syn, dve dcéry, jedna s manželom a dieťatom + dvaja vlčiaci, je v ťahu. Mutanti sú proste náležite drsný a rázny. To čo nasleduje potom je v rámci žánru slušným oživením a originálnym riešením. Vyriaďovanie účtov je husté, krompáče, sekery a iné exkluzívne zbrane zapríčiňujúce efektné úmrtia lietajú vzduchom, zásahy sú rázne, krvy je požehnane (zásah cenzorov nieje badateľný) a ego postáv hneď len tak sála z filmu. No, klasiku som nevidel, ale pochybujem že je lepšia. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nech Douga na pokoji. Je to demokrat. Ti na zbraně nevěří...... AJAjááááj!!! Tak od tohoto hororu som si sľuboval veľmi veľa. Prvá polhodina je za jasných 5*. Parádne stupňované napatie a stihlo ma poriadne trhnúť 3-krát. Potom však ukázali mutantov kanibalov a bola scénka s tým malým chlapcom (SPOILER veľmi nemilo ma prekvapilo, že sa mu nič nestalo, ale hlavná vec, že psa zjedli) a začalo to ísť dole vodou. Príliš často ukazovaní mutanti (mne pripadali viac smiešni ako desiví), príliš blbé chovanie postáv, príliš neuveritelný prerod zbabelca na vraždiaceho hrdinu, príliš veľký počet nelogických a divných vecí (deti mutanti kanibali nejedia?, a čo to malé mutantie decko? kolko morálnych hodnôt sa v ňom prebudilo, atď...). Veľmi veľké sklamanie. Asi som už nejaký veľmi náročný alebo ja neviem. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (36)

  • Mutanti ve snímku vznikli kombinací klasických masek s dodatečnými počítačovými efekty. (imro)
  • Ve scéně, kdy rodina s přívěsem přijíždí k pumpě a matka vystupuje z auta, je na chvíli vidět, že je Brenda (Emilie de Ravin) na zadním sedadle vzhůru a upravuje si vlasy. V dalším záběru ale tvrdě spí a její bratr Bobby (Dan Byrd) ji budí. (Terva)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Reklama

Reklama