Reklama

Reklama

Hory mají oči

  • USA The Hills Have Eyes (více)
Trailer

Poklidné automobilové putování se v hrůzyplném remaku klasického hororu Wese Cravena mění v boj o holé přežití! Osamělá rodina se v poušti Nového Mexika stává obětí zvráceného klanu krvežíznivých mutantů. Film Hory mají oči, ve kterém není nouze o kaluže krve a strašidelné scény, vás napětím nenechá ani na chvíli vydechnout! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (866)

tron 

všechny recenze uživatele

Ajaov remake klasického Cravenovho hixploitationu premostil priepasť medzi nekorektnosťou a rodinným filmom s posolstvom. Ponúkol tiež najnamakanejšieho filmového vlčiaka za posledných 3O rokov, poriadny revenge movie nášup, najdrsnejšieho predajcu mobilných telefónov na svete a pôsobivú odpoveď na otázku "Prečo nemať karavan?". Krv do žíl a rodina, s ktorou nebude nikto vyjebávať. Cravenov originál si vážim (je to pilier hixploitation, môjho obľúbeného hororového pod-žánru), ale až remake (hoci sa jedná o relatívne PRESNÝ remake, samozrejme po vizuálnej stránke vyzerá stokrát lepšie, ako nízkorozpočtový originál) sa mi páčil. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja je maník a remakem klasického díla Wese Cravena Hory mají oči přinesl hororovým fanouškům patřičnou dávku brutální a krvavé podívané, přesně ve svém "Ajovském" stylu. "Teen/Family Slasher" tradičního formátu, kde se setkává americká rodinka se zmutovanými kreaturami, které provozují "gore" praktiky na náhodných turistech. Začíná boj o přežití. V určitých místech mi film připomínal Dům voskových figurín a taky sem spadla "kapka" z Texaského masakru. Celkově se jedná o kvalitní příspěvek do daného žánru v rámci (nejen) remakeů, který se však nedokáže vyhnout některým klasickým klišé. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Až pojedete pouští Nového Mexika, nezapomeňte uposlechnout rady ,,dobrého člověka“ a použít zkratku...... . Chvalme hospodina a rozdejme munici. Od počátku je zřejmé, že půjde jen o to, kdopak TOHLE přežije. Takže nejdřív ...... . A není to jedno? Jediné o co jde, je vyvolat pocit strachu. Je dobře, že se toho dost odehrává ve dne – je tedy dobře vidět. Vyvražďovačky moc nemusím, štve mě nelogika jednání zůčastněných. Ale kdo z nás se běžně dostává do podobných stresových situací. A pak že na poušti není nic k vidění... . ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Úvod je podobně stylový jako ten ze Snyderova Úsvitu mrtvých a slibuje velkou porci zábavy. Avšak tlející maso na pochodu je mnohem lákavější látkou k z-remake-ování, než-li zmutovaná banda horníků. I onen podtext, kterým se oháněl originál už v dnešní době ztratil na aktuálnosti. Proto se po chvíli z THHE stává zbytečný hororový přírůstek, kde mnoho záběrů na hory atmosféru spíše potápí. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Plné hodnotenie pri hororovom žánri, ktorý síce mám už od detstva rád, ale jeho kvality sú väčšinou predsa len dosť pochybné je u mňa veľmi zriedkavé a aj to som využil vlastne len pri tých originálnejších snímkoch, no Hory majú oči sú výnimka. Alexandre Aja už svojim predchádzajúcim kúskom Noc s nabrúsenou britvou dokázal, že je talent a aj úplne ohraný subžáner dokáže povýšiť minimálne o úroveň vyššie a tu to nielen znovu potvrdil, ale podľa mňa to už doviedol k dokonalosti. A pritom sa vôbec nejedná o film, ktorý by sa snažil niečím prekvapiť alebo aspoň desiť, v noci, čo je to najtypickejšie žánrové klišé sa film odohráva len minimálne a navyše aj protivníci sa tu ukazujú prakticky už od začiatku, takže o nejakom skrytom zle tu nemôže byť ani reči, ale film funguje dokonalo v každom ohľade, dokonca nielen už úvodná krvavá sekvencia je perfektná, ale aj titulky jasne naznačia, že toto nebude len nejaká zabudnuteľná záležitosť. Síce prvá polovica sa ešte nesie v takom pokojnejšom duchu, ale filmu to len prospieva, aspoň majú priestor postavy, ktorým sa konečne dá aj fandiť, všetky do jednej sú zaujímavé a pritom aj sympatické a keďže sa jedná o rodinu, o to je každá stráta bolestivejšia a pre divákov aj nepríjemnejšia, pri žiadnom inom horore sa na mňa emócie nepreniesli tak dobre. Ale aj mimo predstavovania rodiny tu určite je o čo stáť, atmosféra je perfektná a tých znepokojivých výjavov je dosť. A v polovici sa to už naplno rozbehne, konkrétne od scény v karavane, ktorá je jednoducho nezabudnuteľná, nič tak intenzívne som v tomto žánri nikdy nevidel, kladné postavy umierajú v nečakanom poradí a sadistických protivníkov som maximálne znenávidel a prial im len tú najbolestivejšiu smrť. A aj v tomto film určite funguje. nielen, že atmosféra je vynikajúca a aj napätie funguje veľmi dobre, ale ani o krvavé, nechutné a akčnejšie scény rozhodne nie je núdza a kvalitou patria medzi žánrovú špičku. Naháňačka s mutantom po dome už intenzívnejšia byť ani nemohla a hlavne tie dve drsné likvidácie behom záchrannej akcie som si skutočne vychutnal, priniesli aspoň nejaký pocit zadosťučinenia. S obsadením tu nemám najmenší problém, ako som spomínal, kladné postavy sú sympatické a nájde sa medzi nimi dostatok známych tvárí, ale dokonca aj samotní mutanti sú hraní celkom kvalitnými a známymi hercami, takže sa tiež nejedná o nejaké zameniteľné figúrky, ale dokázali lepšie predať aj tú svoju sadistickú povahu. Režijne sa tu nedá absolútne nič vytknúť a veľkým plusom je aj hudba, ktorá mi prišla dosť znepokojivá. Takže pre mňa je Hory majú oči jeden z najlepších hororov vôbec, rád sa k nemu vraciam a stále funguje prvotriedne. 87% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (36)

  • Autonehoda se točila tři dny. (Tereza666)
  • Na začiatku filmu má Bobby (Dan Byrd) modré boxerky, no na konci ich už má čierne, pričom počas celého filmu sa neprezliekal. (ShortyIC)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Reklama

Reklama