Reklama

Reklama

Geochilmaru

Recenze (4)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Výborný, plne amatérsky martial arts filmík, natočený fanúšikmi bojových umení pre rovnakú krvnú skupinu. Celkovú dynamiku filmu okrem krátkej stopáže podtrhujú uvoľnené komentáre narátora, vďaka čomu v úvode filmu pred samotným "showdownom" sú charaktery jasne načrtnuté. Navyše archaická kostra príbehu s možno nadbytočnou linkou policajta, založená na prefláknutom vyraďovacom kľúči tu veľmi sviežo plní aj hlbší pohľad do podstaty duše pravého bojovníka ako i hravého prekreslenia diferencie rôznych štýlov. Ako fanúšika bojových umení ma však trocha mrzel fakt, že nie všetky vyraďovacie súboje, resp. kombinácie štýlov, na ktoré som sa tešil boli natočené (určite aj vzhľadom na nízke finančné zázemie vzniku filmu). ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Korejský filmový Tekken, odehrávající se vesměs v zimních reáliích. Moderní martial arts filmy jsou mým oblíbeným žánrem, přesto k filmu nebudu tak benevolentní jako kolegové korejcofilové. Snímek je sice natočen fanoušky bojových umění, leč nejedná se o žádný zázrak. V Geochilmaru snad není jediná bojová scéna, kterou bych si chtěl pustit znovu. Na tom se jistě podepsal rozpočet filmu, souboje vypadají převážně obyčejně, nejsou vyšperkovány efektními vizuálními perličkami, kvalita jejich choreografie je kolísavá. Rozptyl stylů a rozmanitost bojovníků má slušnou úroveň, jen ten 58 kilový teenagerský boxer mi přišel v partě fighterů vysloveně do počtu. Na snímku je vidět, že se při jeho natáčení všichni aktéři bavili, ale to ho v mých očích nad průměr nepozvedne. ()

Reklama

t_gon 

všechny recenze uživatele

Geochilmaru – postava uctívaná mnoha mladými lidmi, jež mají bojový sport jako součást svého života. Tito bojovníci k němu vzhlíží s respektem a obdivem, jež má základ v jeho schopnostech bojových umění. Nikdo ho nezná, neví se jak vypadá a co vlastně umí. To se může změnit pro 8 vyvolených bojovníku mnoha různých stylů, když jsou pozvání setkat se s ním. Jenže pozvání není nic než začátek turnaje mezi vybranými fightery, kteří se mezi sebou utkají stylem „každý s každým“ a vítěz bude mít s „G“ dostaveníčko… Příjemný fandovský projekt, kde ne všechny zápasy (nutno dodat že se všichni mlátí pouze venku na sněhu) jsou k zahození může někoho pobavit. Pro některé kolegy zde může „zábava na place“ vést k průměru, pro mě se však ani na tento stupínek film nevyšplhal (nutno dodat, že mi celkem hodně nesedl styl „domácí kamery“ a více než polovina „hráčů“)… ()

Shit 

všechny recenze uživatele

To, že to je od amatérů, je na kvalitě filmu celkem poznat, ale musí se nechat, že jakmile dojde na souboje tak jsou až nečekaně dobře zvládnutý. Krom toho se nekoná žádnej Van dammův profláklej turnaj, nýbrž se to odehrává takovým volnějším stylem, že kdo se s kym potká, tak ty se prostě seřežou, ale většinou v celkem přátelským duchu, což je podle mě trošku na škodu a ubírá to fightům správnej náboj. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama