Slečinky z Rochefortu
Muzikál / Komedie
Francie, 1967, 120 min
Agnès Varda, Jacques DemyHudba:
Michel LegrandPlakáty
Poněkud složitý příběh dvou krásných sester - dvojčat Solange a Delphine, které touží najít tu pravou lásku. Do jejich příběhu se zamotávají osudy dalších postav přístavního města - jejich matky, která se po letech potkává se svým někdejším milencem, amerického hudebníka, mladého námořníka a další. Film plný jasných barev, tance a hudby - prostě 60. léta. (Amala)
Houdini
Oscar 1 nominace: Hudba - M(21.4.2004)
Rob Roy
Komu se líbily Paraplíčka ze Cherbourgu, půjde i do i Slečinky z Rochefortu a naopak. Slčinyk mě nezasáhly tolik emocionálně, ale zato propracovaná choreografie je tu uchvacující.(25.12.2007)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $91,837║Tržby Celosvetovo $800,000║(25.5.2010)
Dawe.zs
Slečinky z Rochefortu je francouzský film par excelence, s nenapodobitelným švihem a elegancí.Je to pohádka,idyla, sen o štěstí.Krásná 60.léta :-)(1.1.2009)
Skip
Film plný hudby, tance a písní, vše v zářivých barvách, prostý, možná až naivní děj, ale báječná podívaná.(7.5.2005)
Revanx
Jeden z 1001 filmů, které musíte vidět, než umřete.(14.2.2009)
Toj
Slečinky jsou větší, delší, mají víc hvězd, velkolepější choreografie a více dějových linek než Paraplíčka. Paraplíčka jsou ovšem silnějším, osobnějším a krásnějším filmem. To ale nemění nic na tom, že tohle je perfektní a moc pěkný film.(19.10.2010)
Terva
Hledání, ztrácení a nacházení to jsou Slečinky z Rochefortu. Přehlídka tance, kostýmů, ale bohužel skoro stále stejných hudebních motivů. CITÁT - Je vám vidět kombiné...........(22.1.2012)
fuckme
Muzikál, který nijak nezakrývá svou kýčovitou nálož ani předvídatelnost příběhu opírajícího se o nejzaběhlejší klišé, ale přesto působí i na svůj věk stále svěže. Velkou roli hraje luxusní obsazení (Dorléacová dle mě trochu zastiňuje svoji slavnější sestru a opravdu zamrzí její předčasná smrt ve stejném roce), chytlavé písně, rozmáchlá choreografie a šarm ospalého městečka, kde se skoro zdá, že se všichni znají, ale přesto se po celý děj protagonisté, kteří by se měli setkat k uzoufání míjejí a ty co by se měli setkat s jednou ze sester jako na potvoru narazí na druhou, čímž je tématika dvojčat originálně využita. Film z něhož opravdu dýchá uvolněnost šedesátých let promíchaná s rozotidivnými vůněmi sladké Francie.(3.1.2011)
pijavica
8.0/10 Roztopašný muzikál o večných francúzskych témach, láske (resp. jej hľadaniu) a (bezstarostnom) živote. A zaručený "vylepšovač" nálady, pokiaľ sa nenecháte znechutiť miernou infantilnosťou. Niekomu môžu prekážať aj tak trochu amatérsky posobiace muzikálove čísla (hlavne vďaka, ehm, "synchronizácii" - akoby herci svoje výstupy ani poriadne nepreskúšali a natočili na jeden záber), čo bude ešte výraznejšie po tom, ako do deja vstúpi Gene Kelly ( - ten však svojou uhladenosťou, strojenosťou a perfekcionistickým prístupom pôsobí rovako smiešne...). Ale čo tam potom, dôležitý je dobrý pocit, ktorým vás Slečinky určite nakazia.(15.10.2007)
B26354
Debilní příběh, při kterém debilně působící herci debilně poskakují v debilních kostýmech na pozadí mírně debilní hudby:) (debilní můžete libovolně nahradit za kýčovitý, bezdůvodně veselý a šťastný). K duhu tomuto filmu ale musím přičíst, že se nesnaží zastřít, že je právě takovým rozkošným způsobem debilní. Proto chápu, že dokáže spoustě lidem zvednout náladu. Mě ne.(8.1.2008)