Reklama

Reklama

Černá komedie natočená na základě cen Darwin Awards. Toto ocenění vzniklo na základě Darwinovy evoluční teorie přirozeného výběru. Vítězové jsou vybíráni z řad lidí usmrcených při idiotských nehodách, které si zavinili díky vlastní hlouposti. Zásluha těchto jedinců pro živočišný druh Homo Sapiens tak spočívá v tom, že své geny nadobro vyřadili ze hry. Policejní detektiv Michael (Joseph Fiennes) a Siri (Winona Ryder), která dělá pro pojišťovnu, se vydávají pátrat po lidech, jejichž největším nepřítelem jsou oni sami. Ale postavit se blbosti možná není nejchytřejší nápad. Adepty na ocenění si zahráli také David Arquette, Juliette Lewis, Tom Hollander a Alessandro Nivola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Tento film ocenia jedine hrdí vlastníci funkčnej lebečnej výplne, ktorý sú podobne ako ja fascinovaný ľudským kokotizmom! Niet pochýb že najlepšie fóry prináša sám život. Avšak ak sa skĺbi s neochvejná predstava čiastočne gramotného jedinca o svojej pravde s murphyho zákonmi či strelnými zbraňami o scenár je okamžite postarané. Based on true story a vrodená škodoradosť sa okamžite prejavila na hodnotení. Takže oznam pre kokotov: nemyslite moc a nebojte sa riskovať ja chcem dvojku! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasický problém trojhviezdičkových filmov - dobrý, originálny nápad a zároveň jeho podpriemerné využitie. A potenciál bol o to vyšší, že aj herci sa očividne snažili. Za Metallicu by som dal aj o hviezdu vyššie, ale to by som nebol objektívny. Ale aspoň viem, že kvôli tomu si túto skľudnenú šialenosť rád ešte niekedy pozriem. 60%. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Násilně roztáhnout a nadto rozpitvat jednořádkové "fóry" (tzn. notoricky známá hloupá úmrtí) na několikaminutové scénky se málokdy povede, no ani tady se to nevyplatilo. Nadřazená zápletka, kdy se zakřiknutý nekňuba posedlý bezpečím pokouší sestavit psychologické profily kandidátů Darwinových cen a zjistit, co mají společného, pobrala vtipnosti ještě méně a ve své romantické rovině nefungovala vůbec. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, horší však realizace. Odfláknuté efekty, nedotažené scénky, naopak zase oživující střih a dobří herci. Nevyváženost dokresluje postavička "dokumentaristy", která je taková berlička, která má přidávat na realističnosti a v případě slepé uličky vypomůže třebas mobilem... No nevím, také jsem z tak šťavnatého sousta čekal více výživnou podívanou. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jojojo, tak to je fáákt hustáá komedie :-) Nic jsem si od tohoto filmu nesliboval, ani neviděl zdejší hodnocení a musím říct, že jsem nadmíru spokojen. Přesná trefa do mého vkusu. Sympatičtí herci, parádní "darwinovy kousky" a neskutečná zábava. Vřele doporučuju :-) Zajímavosti: Okno, kterým se snaží proskočit A. Nivola bylo opravdu tvrzené. Proskočit se mu ho podařilo až na 4. pokus. / Hmotnost automatu na sušenky byla 1250 kg. / Jistě vás taky zajímá rychlost, kterou se řítil náš "šílený Max". Hodnota v posledním měřeném úseku činí 783km/h, čímž drží světový rekord. Bohužel za něj zaplatil životem. / Vzdálenost, kterou se podařilo ujet na autopilota, činila 725 metrů. / Příběh s rybářema je vymyšlený... :-) 80% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Prodávající ve skladu vojenského arsenálu si zahrála známá dvojice "Bořičů mýtů" Adam Savage a Jamie Hyneman, kteří ve svém pořadu často s podobně "extrémními" předměty pracují. (sg.sysel)
  • Vo filme sa objavili zábery z koncertu skupiny Metallica, v závere filmu si členovia kapely navyše zahrali menšiu scénku. (surfound)
  • Príhoda o bývalom seržantovi letectva, ktorý si k autu primontoval rakety na tuhé palivo, patrí medzi vymyslené. Tento príbeh patrí medzi najznámejšie, avšak neskôr bolo zistené že ide len o mýtus a v skutočnosti sa nestal. (Smok)

Související novinky

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

15.05.2006

Slyšeli jste už někdy o Darwinovi? Charlesi Darwinovi, chlapíkovi, který formuloval evoluční teorii o vývoji druhů a různé další z toho odvozené práce, na něž připadl na Galapágách při pozorování… (více)

Reklama

Reklama