Reklama

Reklama

Černá komedie natočená na základě cen Darwin Awards. Toto ocenění vzniklo na základě Darwinovy evoluční teorie přirozeného výběru. Vítězové jsou vybíráni z řad lidí usmrcených při idiotských nehodách, které si zavinili díky vlastní hlouposti. Zásluha těchto jedinců pro živočišný druh Homo Sapiens tak spočívá v tom, že své geny nadobro vyřadili ze hry. Policejní detektiv Michael (Joseph Fiennes) a Siri (Winona Ryder), která dělá pro pojišťovnu, se vydávají pátrat po lidech, jejichž největším nepřítelem jsou oni sami. Ale postavit se blbosti možná není nejchytřejší nápad. Adepty na ocenění si zahráli také David Arquette, Juliette Lewis, Tom Hollander a Alessandro Nivola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě vím, o co v Darwinových cenách jde, ale vůbec jsem si nedokázal představit, o čem je tenhle film. Šel jsem do něj vlastně jen kvůli zajímavým jménům v obsazení. Fakt je, že Joseph Fiennes mi nikdy nebyl dvakrát sympatický a i tady mi přijde jen jako menší zlo, dokázal bych si představit i lepší obsazení jeho role. S ostatními už je to lepší, Winona vyloženě potěšila, Arquette, penn i Lewis potěšili. Nejvíc mě rozsekala ta Metallica v závěru, to jsem si zachrochtal blahem (byť už to dávno není má vůbec nejvíc nejoblíbenější kapela). Nakonec z toho vznikl podivný mix více méně zábavných scén a úmrtí (metalisti vedou, rybo"lovci" hned v závěsu), který docela příjemně pobaví. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jojojo, tak to je fáákt hustáá komedie :-) Nic jsem si od tohoto filmu nesliboval, ani neviděl zdejší hodnocení a musím říct, že jsem nadmíru spokojen. Přesná trefa do mého vkusu. Sympatičtí herci, parádní "darwinovy kousky" a neskutečná zábava. Vřele doporučuju :-) Zajímavosti: Okno, kterým se snaží proskočit A. Nivola bylo opravdu tvrzené. Proskočit se mu ho podařilo až na 4. pokus. / Hmotnost automatu na sušenky byla 1250 kg. / Jistě vás taky zajímá rychlost, kterou se řítil náš "šílený Max". Hodnota v posledním měřeném úseku činí 783km/h, čímž drží světový rekord. Bohužel za něj zaplatil životem. / Vzdálenost, kterou se podařilo ujet na autopilota, činila 725 metrů. / Příběh s rybářema je vymyšlený... :-) 80% ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Komedie, která postrádá humor. Nejvtipnější na celé téhle patlanině je totiž námět - samotná ústřední myšlenka Darwinových cen. Pokud pak něco aspoň trochu funguje ve filmu samotném, tak možná vzájemný vztah bývalého detektiva Michaela a postavy dokumentaristy, který se za žádných okolností nesmí vměšovat. Na této úrovni Darwinovy ceny mohou zůstat stát s hlavou zdviženou. Základní "dějová" linie už je jednou velkou tragédií postádající vše, co by se od od dobré komedie dalo čekat. A že by alespoň film mohl nadchnout svou absurditou? Nikoli. Samotná vybraná úmrtí jsou sice idiotská, ale idiotská tak moc, že působí spíše trapným dojmem. Film nemá šmrnc, styl a ani spád. Jde o několik rádoby vtipných skečů propojených dohromady tak nešikovným způsobem, že divákovu pozornost spíše odrazují, než přitahují. Ne,říkám, ruce pryč. A ani kvůli Winony se to nevyplatí skouknout... [duben 2007] ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je stejně šílený jako Darwinovy ceny samotné. Máte tu bandu idiotů, kteří zcela vědomě vyvádí naprosté blbosti a nakonec to pro ně dopadne vždycky špatně. Ta vata kolem toho, které můžeme říkat příběh, je vcelku snesitelná a film působí daleko lepším dojmem než dnešní americké komedie. Podobně jako u snímku Máš ji si tu cením toho, že tvůrci svým způsobem pracují s reálnými faktory. Život je přeci jenom komedie sám o sobě. Na to jak je tenhle film neznámý mě navíc překvapilo, kolik tu poznávám tváří a camea Bořičů mýtů rozhodně potěšila. Po dlouhé době tu máme dílko, u kterého si říkám, že by si zasloužilo vyšší hodnocení a dávám mu s čistým svědomím 80% ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

V obsazení figurovali semé známé osoby. Darwinovi ceny jsou zajíavý materiál pro zpracování, neboť ti ocenění jsou opravdový idioti. Zde bylo, za prvé vybrané celkem špatné a méně vtipné příklady a za druhé zasazení do děje, kde je hlavní postavou divný člověk s hemofobií, trochu divné a pošetilé. Asi nejvtipnější z vybraných byli ti dva borci co se chtěli podívat na Metallicu a ten typ co zkoušel to okno. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Prodávající ve skladu vojenského arsenálu si zahrála známá dvojice "Bořičů mýtů" Adam Savage a Jamie Hyneman, kteří ve svém pořadu často s podobně "extrémními" předměty pracují. (sg.sysel)
  • Príhoda o bývalom seržantovi letectva, ktorý si k autu primontoval rakety na tuhé palivo, patrí medzi vymyslené. Tento príbeh patrí medzi najznámejšie, avšak neskôr bolo zistené že ide len o mýtus a v skutočnosti sa nestal. (Smok)
  • Vo filme sa objavili zábery z koncertu skupiny Metallica, v závere filmu si členovia kapely navyše zahrali menšiu scénku. (surfound)

Související novinky

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

15.05.2006

Slyšeli jste už někdy o Darwinovi? Charlesi Darwinovi, chlapíkovi, který formuloval evoluční teorii o vývoji druhů a různé další z toho odvozené práce, na něž připadl na Galapágách při pozorování… (více)

Reklama

Reklama