Reklama

Reklama

Černá komedie natočená na základě cen Darwin Awards. Toto ocenění vzniklo na základě Darwinovy evoluční teorie přirozeného výběru. Vítězové jsou vybíráni z řad lidí usmrcených při idiotských nehodách, které si zavinili díky vlastní hlouposti. Zásluha těchto jedinců pro živočišný druh Homo Sapiens tak spočívá v tom, že své geny nadobro vyřadili ze hry. Policejní detektiv Michael (Joseph Fiennes) a Siri (Winona Ryder), která dělá pro pojišťovnu, se vydávají pátrat po lidech, jejichž největším nepřítelem jsou oni sami. Ale postavit se blbosti možná není nejchytřejší nápad. Adepty na ocenění si zahráli také David Arquette, Juliette Lewis, Tom Hollander a Alessandro Nivola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

numi 

všechny recenze uživatele

Komedie, která postrádá humor. Nejvtipnější na celé téhle patlanině je totiž námět - samotná ústřední myšlenka Darwinových cen. Pokud pak něco aspoň trochu funguje ve filmu samotném, tak možná vzájemný vztah bývalého detektiva Michaela a postavy dokumentaristy, který se za žádných okolností nesmí vměšovat. Na této úrovni Darwinovy ceny mohou zůstat stát s hlavou zdviženou. Základní "dějová" linie už je jednou velkou tragédií postádající vše, co by se od od dobré komedie dalo čekat. A že by alespoň film mohl nadchnout svou absurditou? Nikoli. Samotná vybraná úmrtí jsou sice idiotská, ale idiotská tak moc, že působí spíše trapným dojmem. Film nemá šmrnc, styl a ani spád. Jde o několik rádoby vtipných skečů propojených dohromady tak nešikovným způsobem, že divákovu pozornost spíše odrazují, než přitahují. Ne,říkám, ruce pryč. A ani kvůli Winony se to nevyplatí skouknout... [duben 2007] ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

veselý a slibný rozjezd hned na samotném začátku .. něco podobného už bylo použito u filmu Magnólie .. pak ale najednou stopka .. a pokračování je jen jedna velká uměle nastavovaná křeč … ale jsem rád, že jsem alespoň viděl Winonu Ryder, jak ji to sluší v současnosti ... škoda, té nevyužité šance .. mohla to být super jízda .. takto zůstávají jen rozpaky a mírné rozčarování … ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Dost ulítlý námět, který je ale tak trošku násilně poslepován do jednoho kontinuálního příběhu. Určitě by to šlo elegantněji, než přes elitního detektiva s téměř nadpřirozenými schopnostmi. Jednotlivé "epizody" o šílených příbězích celkem fungují a nepochybně dokážou pobavit, nicméně úroveň zábavy v průběhu filmu jako celku spíše kolísá. Celkově je film takový splachovací a kromě několika vybraných smrťáků i zapomenutelný. 85 minutová stopáž je plus. 6/10 ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Smrt nebyla nikdy tak vtipná... sice to není vůbec pěkné (a upřímně se za to stydím), ale u každého skonu jsem se vážně bavil. Smutné je na tom celém spíše jen to, jací exoti chodí mezi námi. Typicky průměrný film zvedají dobří herci a vůbec překvapivě vysoká koncentrace hvězd ve spoustě cameo roliček - včetně lehce trapného camea Metalliky... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Násilně roztáhnout a nadto rozpitvat jednořádkové "fóry" (tzn. notoricky známá hloupá úmrtí) na několikaminutové scénky se málokdy povede, no ani tady se to nevyplatilo. Nadřazená zápletka, kdy se zakřiknutý nekňuba posedlý bezpečím pokouší sestavit psychologické profily kandidátů Darwinových cen a zjistit, co mají společného, pobrala vtipnosti ještě méně a ve své romantické rovině nefungovala vůbec. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Príhoda o bývalom seržantovi letectva, ktorý si k autu primontoval rakety na tuhé palivo, patrí medzi vymyslené. Tento príbeh patrí medzi najznámejšie, avšak neskôr bolo zistené že ide len o mýtus a v skutočnosti sa nestal. (Smok)
  • Keď je Michael (Joseph Fiennes) v knižnici, objaví sa za ním muž čítajúci knihu s názvom "Darwinové ceny", čo je zbierka príbehov podobných tým vo filme. (beso74)
  • Vo filme sa objavili zábery z koncertu skupiny Metallica, v závere filmu si členovia kapely navyše zahrali menšiu scénku. (surfound)

Související novinky

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

15.05.2006

Slyšeli jste už někdy o Darwinovi? Charlesi Darwinovi, chlapíkovi, který formuloval evoluční teorii o vývoji druhů a různé další z toho odvozené práce, na něž připadl na Galapágách při pozorování… (více)

Reklama

Reklama