Reklama

Reklama

Černá komedie natočená na základě cen Darwin Awards. Toto ocenění vzniklo na základě Darwinovy evoluční teorie přirozeného výběru. Vítězové jsou vybíráni z řad lidí usmrcených při idiotských nehodách, které si zavinili díky vlastní hlouposti. Zásluha těchto jedinců pro živočišný druh Homo Sapiens tak spočívá v tom, že své geny nadobro vyřadili ze hry. Policejní detektiv Michael (Joseph Fiennes) a Siri (Winona Ryder), která dělá pro pojišťovnu, se vydávají pátrat po lidech, jejichž největším nepřítelem jsou oni sami. Ale postavit se blbosti možná není nejchytřejší nápad. Adepty na ocenění si zahráli také David Arquette, Juliette Lewis, Tom Hollander a Alessandro Nivola. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Asi nadlouho mi zůstane záhadou, jak vůbec mohl z takového námětu a s takovým obsazením vzniknout tak jalový film. Zatímco samotná ‚idiocie umírání‘ je notoricky známá z kdejakých internetových fan stránek, její obrazové provedení nenabídne ani špetku inovace. Z nevytěžených charakterů utkví matně v paměti leda tak ňouma Fiennes a dvojka ‚MythBusterů‘. Ve zručnějších tvůrčích rukou by z toho byla pamětihodná řachanda pro další generace, tohle ale leží právem v zapomnění. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zábavné byly pasáže, kdy šlo pouze o filmovou interpretaci variant ne zcela běžných metod sebepoškození či přímo smrti. Zbytek filmu byla jen taková vata okolo, kdy tvůrci potřebovali natáhnout stopáž aspoň na "nezbytné minimum". Škoda, z téhle vody se dalo uvařit o dost více polívky... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jedna z dosti povedených teenagerských komedií, která sice měla několik Achillových pat (naprostá předvídatelnost, méně humoru, než by bylo záhodno, nevyužití slibného potenciálu...), ale přesto obstála se ctí a dá se říci, že patří k tomu lepšímu, co tenhle (mnou poněkud přehlížený) žánr zatím vyprodukoval... Neurazí ani romantická dějová linie a když navíc přičtu hereckou anabázi samotného Lawrence Ferlinghettiho (jedna z klíčových scén zápletky se odehrává v jeho slavném sanfranciském knihkupectví...) a nejen hudební účinkování Metallicy, tenhle film náhle aspiruje téměř na čtyři hvězdičky... Ale přeci jenom...ten nevyužitý potenciál... Sekvence s raketovým pohonem byla skutečně velmi vtipná a povedená...:-) ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

No zklamání, čekal jsem něco ve stylu podrobnějšího Nezvratného osudu:), a dostalo se mi jen trochu nezáživné romatnické komedie s občas probleskujícími dobrými nápady... Skore zvedá skvělé obsazení, ale kdyby se autoři soustředili na samotné Darwinovy ceny jako takové, mohla by vzniknout parádní ujetá tragikomedie, ale todle je promarněná šance. 50% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Statečnost a hloupost se nevylučují.…. Nic nepobaví víc, jak neštěstí druhýho. Tento film je toho důkazem. Vidět idioty na vlastní oči – je to prdel! S inteligentní zábavou má sice tato ,,přehlídka“ pramálo společnýho, ale nechtějte víc, neposlouchejte monology, soustřeďte se na podstatu. ,,Inteligentním“ vtipem srší i J.Fiennes a tím předvádí další cenné ukázky ze života těch, kteří neštěstí přitahují. Kravina! Ale pobaví! PŘÍBĚH * HUMOR **** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušná zábava s příjemně trhlým a černým nápadem. Detektivní vložka je výborná, je okořeněna slušnými dialogy a fajn detaily. Dalo by se říci, že se jedná o variaci na nehororový nezvratný osud. Já se bavil místy jsem se i nasmál. Škoda, že ke konci docházel dech. 65% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No potencial tu byl, ale tvurci ho nezvladli plne vyuzit. Film zamerenej na nejdementnejsi smrti by byl fajn, jenze celej je pospojovanej ne moc zajimavym pribehem a tech smrti se tu zas tolik nestane. Ale je fakt, ze jsou obcas slusne krvavy, vtipny a docela napadity. Navic se ve filmu predstavi cela rada znamejch xichtu v cele s vtipnym Fiennesem, kterej me nejvic asi dostal jeho ochranou proti mejdlu ve sprse. Film tak srazi dolu hlavne technicky zpracovani, kamera se obcas tvari jakoze dokumentarni, kde vse zachycuje nejakej otravnej student, jenze to je fakt dost spatne zpracovany a ve vysledku to proste pusobi lacine az osklive, navic trikove dost hrozny. Ale kdyz tohle clovek prekousne, tak se celkem dobre pobavi. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Rád se dívám na lidi, kteří si nechávají na čele rozseknout zářivku křovinořezem nebo metají salta z paneláku do sněhu, ale ti se v tomto snímku nevyskytují. Tady si musí divák vystačit s výbušnou výrobou děr v ledu, s raketovým pohonem osobního vozidla či s karavanem s autopilotem a to jistou zábavnost taky má. Její míra však není nijak závratná a připočteme-li k tomu, že případy vyšetřuje nudný týpek, který se zavěšuje na jistící lana i při sprchování, tak mi z toho vychází pouze průměrný průměr, který mi rozhodně vyjít neměl. Tohle prostě mohla a měla být smršť humoru na téma lidské debility a nikoli fádní detektivka s několika vtipnými momenty. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dost ulítlý námět, který je ale tak trošku násilně poslepován do jednoho kontinuálního příběhu. Určitě by to šlo elegantněji, než přes elitního detektiva s téměř nadpřirozenými schopnostmi. Jednotlivé "epizody" o šílených příbězích celkem fungují a nepochybně dokážou pobavit, nicméně úroveň zábavy v průběhu filmu jako celku spíše kolísá. Celkově je film takový splachovací a kromě několika vybraných smrťáků i zapomenutelný. 85 minutová stopáž je plus. 6/10 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jednotlivý příběhy o adeptech na Darwinovy ceny mě hodně bavily. Sice většina z těch příběhů je notoricky známá, ale jsou to tak šílený situace, že to snad nemůže nepobavit. Bohužel mezi těmahle scénkama se nic moc zajímavýho neděje. Prostě se tam odehrává takovej 1000× omletej romantickej příběh o tom, jak se dva lidi, co se ze začátku nemaj zrovna moc rádi, nakonec daj dohromady. Komedie to neni špatná, ale souhlasim s tim, co už tady psali ostatní. Je to dost nevyužitej potenciál. Potěšila účast mejch oblíbenejch "bořičů mýtů". A kdyby do filmu zakomponovali tu slavnou akci, když cikáni v Kladně kradli nosníky v nějaký tovární hale a spadla na ně střecha, hvězdičku bych přidal :-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Občas to podrží nad vodou camea, jinak Joseph Fiennes tradičně otravný, detektivní i romantická linie spíše rušivá a s přibývajícím časem klepe na dveře scenáristická bezradnost. Režisér Finn Taylor nejen že téma nevyčerpal, on ho doslova promrhal (dle potřeb jadrnosti lze písmeno „h“ zaměnit).. U vystavených genofondových stopek a urban legends by byl možná atraktivnější jen veskrze povídkový formát - takhle mi ten příběh přišel násilně naroubovaný a já si navíc nepřečetl v závěrečných titulcích, že: „…při natáčení tohoto snímku nebyl zraněn žádný pískomil.“ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasický problém trojhviezdičkových filmov - dobrý, originálny nápad a zároveň jeho podpriemerné využitie. A potenciál bol o to vyšší, že aj herci sa očividne snažili. Za Metallicu by som dal aj o hviezdu vyššie, ale to by som nebol objektívny. Ale aspoň viem, že kvôli tomu si túto skľudnenú šialenosť rád ešte niekedy pozriem. 60%. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Niektoré nápady zostali nevyťažené, iné boli až prečerpané... a tak ide - až na hryzavý čierny humor - len o priemernú romantickú komédiu s prekvapivo kvalitným obsadením maličkých rolí, okorenenú niekoľkými cameo scénkami a látkou, ktorú doteraz (aj keď v odlišnom vyznení:-) ponúkla iba séria Nezvratných osudov. Veď napokon, či už človek zomrie vďaka hlúpej súhre náhod alebo vďaka vlastnej blbosti, výsledok je rovnaký ;-) ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Když si člověk vybaví všechny ty reálné adepty na Darwinovu cenu a jejich absurdní skony, tak je až škoda, že vznikla takhle obyčejná, ničím nápaditá komedie .. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Dobrá odpočinková záležitost. Doufal jsem víc v trpkou notu lidskýho idiotizmu, ale i tak dobrá ukázka toho, jak nereálná je realita :-) ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Není to zas tak špatné. Nekteré nehody jsou opravdu hrozné, ale každá z nich má v sobě špetku vtipu nad kterou se zasmějeme. Joseph Finnes byl výborný detektiv s dobrým smyslem pro předvídavost situace, která se zúčastněným stala. Trošku mi vadilo to jeho stálé omdlévání, a také ten kameraman..... Samozřejmě vše šlo dotáhnout více, ale kritizovat umí každý z nás (( ::. Scénu s automatem musím pustit svému kamarádovi, který na tom byl docela podobně, až na to, že to přežil "jen" se šroubama v noze, takže vše je reálné a kvůli tomu dávám za čtyři + za originalitu snímku. Jinak 70%. ()

Související novinky

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

15.05.2006

Slyšeli jste už někdy o Darwinovi? Charlesi Darwinovi, chlapíkovi, který formuloval evoluční teorii o vývoji druhů a různé další z toho odvozené práce, na něž připadl na Galapágách při pozorování… (více)

Reklama

Reklama