Reklama

Reklama

Černá komedie natočená na základě cen Darwin Awards. Toto ocenění vzniklo na základě Darwinovy evoluční teorie přirozeného výběru. Vítězové jsou vybíráni z řad lidí usmrcených při idiotských nehodách, které si zavinili díky vlastní hlouposti. Zásluha těchto jedinců pro živočišný druh Homo Sapiens tak spočívá v tom, že své geny nadobro vyřadili ze hry. Policejní detektiv Michael (Joseph Fiennes) a Siri (Winona Ryder), která dělá pro pojišťovnu, se vydávají pátrat po lidech, jejichž největším nepřítelem jsou oni sami. Ale postavit se blbosti možná není nejchytřejší nápad. Adepty na ocenění si zahráli také David Arquette, Juliette Lewis, Tom Hollander a Alessandro Nivola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Asi nadlouho mi zůstane záhadou, jak vůbec mohl z takového námětu a s takovým obsazením vzniknout tak jalový film. Zatímco samotná ‚idiocie umírání‘ je notoricky známá z kdejakých internetových fan stránek, její obrazové provedení nenabídne ani špetku inovace. Z nevytěžených charakterů utkví matně v paměti leda tak ňouma Fiennes a dvojka ‚MythBusterů‘. Ve zručnějších tvůrčích rukou by z toho byla pamětihodná řachanda pro další generace, tohle ale leží právem v zapomnění. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Hodně odlehčený, ale taky hodně sympatický filmeček stavějící na problematice Darwinových cen, tj. prostě praštěných případů úmrtí. Je to doopravdy hodně odlehčená komendie, které můžeme dát trochu přízvisko romantická či dobrodružná, ale doopravdy trochu. Ono i slovíčko komendie je trošku zavádějící, protože typická komedie vypadá jinak. Ze známých jmen můžu jmenovat sympaťačku Winonu Ryder. Škoda, že takováhle kočka musí krát v obchodech. :-) ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

No fuj!Už samotný námět filmu mě docela zrazoval,ale že to dopadne až takhle hrozně?Opravdu nudný blábol,kde se míchalo několik žánrů,ovšem ani jeden nefungoval,autoři se navíc snažili o jakési originální pojetí celého filmu,a to jak stylem vyprávění,tak podáním řady scén v jiném světle,ovšem i to se naprosto minulo s účinkem.Navíc naprosto příšerní herci svými odfláklými výkony dokonale domršili tento nesmysl na hrubo.Darwinovy ceny by měli asi nejblíže k nějaké nekomerční romantice(kterou ovšem pro mě zabili právě oba hlavní představitelé),ovšem zábavnosti,či dokonce nějaké vtipné scény se zde člověk nedočká ani náhodou.Je to zkrátka paskvil,který mi naprosto nic nedal. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

V obsazení figurovali semé známé osoby. Darwinovi ceny jsou zajíavý materiál pro zpracování, neboť ti ocenění jsou opravdový idioti. Zde bylo, za prvé vybrané celkem špatné a méně vtipné příklady a za druhé zasazení do děje, kde je hlavní postavou divný člověk s hemofobií, trochu divné a pošetilé. Asi nejvtipnější z vybraných byli ti dva borci co se chtěli podívat na Metallicu a ten typ co zkoušel to okno. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Policejní detektiv Michael Burrows (Joseph Fienes) je po posledním velkém průšvihu, kdy mu uteče celostátně hledaný vrah, vyhozen od policie. Aby se uživil, začíná se zabývat tím, čím byl vždy posedlý - zkoumáním adeptů na tzv. Darwinovu cenu, tedy těch, kteří se sami zprovodí ze světa, a to natolik kuriózním způsobem, že svojí smrti jen vylepší lidský genetický kód. Michael nabízí své služby pojišťovně, které tímto odhalením může zachránit desítky miliónů dolarů. O své teorii musí ale nejdříve přesvědčit likvidátorku pojišťovny Siri Taylorovou (Winona Ryder)... Darwinovy ceny mne fascinují taktéž, sice ne natolik, jako Michael Burrowse, ale to co (a hlavně jak) jsou někteří lidé schopni udělat, je až zarážející. Film, tvářící se částečně jako dokument (tajemný kameraman dokumentuje celé snažení Michaela Burrowser) a částečně jako romantická komedie, tímto spojením bohužel docela trpí, a i když jsou jednotlivé příběhy docela vtipné (nejvíc mne dostalo chytání ryb za pomoci granátu), ke konci už film ztrácí tempo a předvídatelně se šine do konce. Určité plus je vystoupení Metallicy :) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Prodávající ve skladu vojenského arsenálu si zahrála známá dvojice "Bořičů mýtů" Adam Savage a Jamie Hyneman, kteří ve svém pořadu často s podobně "extrémními" předměty pracují. (sg.sysel)
  • Keď je Michael (Joseph Fiennes) v knižnici, objaví sa za ním muž čítajúci knihu s názvom "Darwinové ceny", čo je zbierka príbehov podobných tým vo filme. (beso74)
  • Príhoda o bývalom seržantovi letectva, ktorý si k autu primontoval rakety na tuhé palivo, patrí medzi vymyslené. Tento príbeh patrí medzi najznámejšie, avšak neskôr bolo zistené že ide len o mýtus a v skutočnosti sa nestal. (Smok)

Související novinky

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

15.05.2006

Slyšeli jste už někdy o Darwinovi? Charlesi Darwinovi, chlapíkovi, který formuloval evoluční teorii o vývoji druhů a různé další z toho odvozené práce, na něž připadl na Galapágách při pozorování… (více)

Reklama

Reklama