Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletý vojín Aikens slouží v misi v Iráku. Jako nastávající otec natáčí pro svého nenarozeného syna video deník, v němž se setkáváme s jeho jednotkou vedenou náročným, ale oblíbeným seržantem Delvecchiem. Při rutinní průzkumné akci padne jednotka do léčky a ocitá se pod palbou. Seržant je těžce zraněn a vojáci se musí rozhodnout, zda počkají na vrtulník, nebo ho přepraví do místní nemocnice. Ukáže se však, že záchrana života jejich velitele znamená ohrožení jejich vlastních životů. Navíc pro některé z nich je to první zkušenost se zabitím člověka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Chladek 

všechny recenze uživatele

Film mi příjde jako kdyby se sešlo pár kamarádů dohromady a natočili svůj vysněný snímek. Z tohoto pohledu se to jeví jako amatérský film (čímž nechci autory urazit). Jestli je to vskutku tak, tak film se vydařil, je opatřen skvělými efekty, dobrou kamerou, střihem a výpravou. Z toho druhého hlediska jsou ale některé scény až moc košaté, neustále přicházející výbuchy z ničeho nic se stanou ohrané a herecké výkony vojáků stojících nad mrtvými kamarády jsou nepřesvědčivé. Co ale tomuhle filmu dodalo k velkému plusu jsou: místní policista (nejednou vojákům pomohl, pravý přítel, dobrý voják atd.) a závěrečná scéna. V té se totiž poprvé setkáváme s tím, co vše je voják ochotný udělat pro svou vlast, ale i pro své kamarády. Boj novodobých vojáků s noži proti přesile je jedinečný a kromě filmů ze 2. sv. války moc nevídaný. ()

ShotgunED odpad!

všechny recenze uživatele

Jediná kvalita snímku je v tom,že nám (částečně) ukazuje jak to bohužel v této oblasti chodí. Sebevražední atentátníci,bomby v autech, nátražná výbušná zařízení.Bohužel,ale celkové podání a příběh(dá-li se to tak nazvat) je naivnější než 15-ti letá blondýna hledající lásku v bordelu. Dialogy asi napsal někdo z armádního náborového střediska,protože taková snůška keců se jen tak nevidí a celkově to budí dojem,že to natočila parta s modrýma knížkama doma za vesnicí. Zkrátka odpad,je pro tento film značne vysoké hodnocení. ()

Reklama

Black3R 

všechny recenze uživatele

NO! Tento film ani neviem čo vyjadroval, dosť často som mal pocit: čím najviac zbraní čím viac ranených tým lepšie :-/ Asi každých 5 min. bola americká jednotka napádaná nepriateľmi ,ktorí na nich strieľali z 60% iba RPG!!! To som sa už na to ani nemohol pozerať že letí RPG do auta a to sa ani z miesta nepohne :-D Strašne zleeeeeee a nahrubo sfilmovné!! Jedine čo ma na tom bavilo je česť amerických vojakov bojovať za dobro, ale aj to iba do určitej miery, predsa sú to len amíci :D A bolo tam pár dobrých hlášok......30% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Ja to vidim takhle: parta military nadsencu z Kanady si koupila hd kameru, vecer pod stanem dali hlavy dohromady, a do rana vymysleli a sepsali svuj prvni scenar. Pak pozvali dva ochotniky z mistniho divadla a natocili tuhle valecnou "epopej"...blby proste je to, kdyz je valecny vazne mineny film k smichu (a tim nemyslim vtipny). Nektere sceny jsou doslova debilni. 2- ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Parta amerických vojáků jezdí, občas zastaví, vystřílí pár zlých Iráčanů, prohodí nějakou tu "ultra-hlubokou" myšlenku, sem tram něco vybouchne a takhle to jde pořád dokola. Akce působí jako když parta kluků hraje v lese airsoft, jen tam občas někdo po někom chrstne kbelík červený barvy. A to vše nesnesitelné 2 hodiny. ()

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na skutečném příběhu vojáků z 12. dubna 2004. (ARI50)

Reklama

Reklama