Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletý vojín Aikens slouží v misi v Iráku. Jako nastávající otec natáčí pro svého nenarozeného syna video deník, v němž se setkáváme s jeho jednotkou vedenou náročným, ale oblíbeným seržantem Delvecchiem. Při rutinní průzkumné akci padne jednotka do léčky a ocitá se pod palbou. Seržant je těžce zraněn a vojáci se musí rozhodnout, zda počkají na vrtulník, nebo ho přepraví do místní nemocnice. Ukáže se však, že záchrana života jejich velitele znamená ohrožení jejich vlastních životů. Navíc pro některé z nich je to první zkušenost se zabitím člověka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Kanadský film o Američanoch v Iráku? WTF? To bola moja prvá reakcia, keď som o tomto filme čítal tu na CSFD. Bol som však milo prekvapený. Samozrejme je to nízkorozpočtovka, to zistíte behom 2-3 minút, ale je vydarená, výbuchy slabšie ale neva, plno vystrielanej munície a mŕtvych na oboch stranách. Najviac sa mi z akcie páčila prestrelka pri stanici a záverečná prestrelka a bitka na nože. Takže dávam 3* a 4* pridávam kvôli hodnoteniu, tento film si ho zaslúži vyššie. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Chabý pokus o zobrazenie amerických jednotiek v Iráku. Veľmi slabé herecké obsadenie, strih a aj scénarovo to bolo slabé. Miestami to budilo amatérsky dojem. Ale najviac to stroskotalo na príbehu, ktorý tomuto filmu chýbal. Konanie amerických vojakov bolo stupídne a často proti logike. Malá skupina vojakov sa vzoprie svojím krajanom, ktorí spadajú pod CIA, pretože týrajú teroristov (Tí by ani na sekundu neváhali a postrieľali ich všetkých do jedného aj s ich rodinami) a preto sa ich rozhodnú zachrániť. Pritom nemyslia na následky, ktoré ich čakajú pri ich hlúpom jednaní. Pre mňa podpriemerný film. Vôbec ma to nezaujalo a aj cez tu krátku stopáž skôr nudilo. Zaujímavé akurát, že kanadský režisér sa rozhodne natočiť práve film o amerických vojakoch. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh z válečného Iráku, který vlastně téměř příběhem ani není. Děj sleduje jakousi jednotku snažící se dostat do nemocnice raněného seržanta a to je tak v podstatě vše. Všichni musí po svých, protože záchranná helikoptéra nepřiletí. Po celou stopáž se tedy jedná o neustálé přestřelky a napadení. Použitou šablonou a stylem natočení tohle hodně připomíná dávné válečné snímky o válce ve Vietnamu. Tam se vždy rojili jako včely bojovníci Vietkongu, zde zase pro změnu z Al-Káidy. Kanadští tvůrci to zkrátka pojali postaru a vytvořili tak akční snímek, který jakoby neměl konce. Ale jedno se musí nechat. Snad poprvé je zde k vidění scéna, kdy všem dojdou náboje a tak se všichni na sebe vrhnou s nožem v ruce. Takže klasické nekonečně nabité zásobníky se tu nekonají. Když se to shrne, jde o film z prostředí války v Iráku, kde je místo příběhu v popředí neustálá akce, kterou si užijí snad jen příznivci válečných scén. Akční válečný film jako každý jiný s videoprodukce, což znamená, že díru do světa tohle rozhodně neudělá. Ve videotéce si však své místo zaslouží. ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý kanadský válečný film, u jehož sledování jsem místy vyloženě trpěl. Děj celého filmu - jezdí se a střílí (a to by možná ani nebylo na škodu, ale jen kdyby se na to aspoň dalo dívat !). Iráčani mají ve filmu očividně rádi RPG, ale mohli by se nejdříve naučit s ním střílet (respektive mířit). Jo a pak je tu ještě ta scéna kdy nastane zoufalá situace - došla munice - a na řadu přišly nože. To sem se fakt musel smát jak Kanada udělala z nenáviděných sousedů superhrdiny. Minizápletka s vězni a policií působí v tomto ,,nedějovém" filmu jako pěst na oko. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Hrozně proamerická slátanina, skoro úplně nereálná a tupá, iráčani padaj jako švestky, amíci tři a už je konec světa. Rakety z RPG jdou vždycky těsně vedle auta (i tak by střepiny sundali půl náklaďáku :) ) .Samozřejmě všichni teroristi maj mušku jak ožralej Vinnetou s vypíchlejma očima, všichni jezděj pick-upama a vždy jsou aspoň tři na korbě a jeden řídí přesně do dráhy střel amíků...no prostě prdel ale koukal jsem se na to při tří a půlhodinový cestě do Brna po vykloktaný D1, takže mě to přece jenom ukrátilo čas :) ()

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na skutečném příběhu vojáků z 12. dubna 2004. (ARI50)

Reklama

Reklama