Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Cyklus Manželské etudy vysílala Československá televize v roce 1987 a jednotlivé díly mapovaly život šesti mladých manželských dvojic od jejich svatby po dobu šesti let (1980 - 1986). Česká televize se spolu s režisérkou Helenou Třeštíkovou rozhodla na tento projekt navázat, vyhledat sledované páry a zaznamenat jejich současný život (1999 - 2005). Získaný materiál se stal nejen výpovědí o lidské psychice, ale také o současnosti a změnách, které s sebou přinesla doba po pádu totality. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Uživatel Kulmon smazal svůj příspěvek.

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

Dokument,sledující manželské páry po dobu dvaceti let,velice zajímavé a poučné.

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

Včerejší díl (Ivana, Vašek a jejich pět dětí) byl zatím nejemotivnějším, tedy nejlepším.

Pennyzka

Pennyzka (hodnocení, recenze)

Ač ještě nemám ani těch 20 let, připadalo mi to jako krátká doba těch 20 let. Bavilo mě to,takže dávám ****.

Dr.film

Dr.film (hodnocení, recenze)

Saishi: Vysokoškolské vzdělání, vlastní dům - "velemoderně zařízený", rekonstrukce domu na Vinohradech atd. Kde berou momentálně finance je mi také záhadou, ale předchozí výčet je jasný. Vybudovat tohle při pěti dětech žádná legrace není. Je pravdou, že nedostatek času může mít negativní dopad na výchovu, ale patnáctiletej smrad už dobře musí vědět, co v základech obnáší odpovědnost a úcta k rodičům, kteří se o tebe starají.

Saishi

Saishi (hodnocení, recenze)

Dr.Film: Ehm s prominutím a co dokázal poslední pár vybudovat? Neúspěšnou firmu, kam podle slov majitele "přijdou dva lidi za den a nic nekoupí", nechci se ani radši ptát kolik ten veledůležitý projekt stál a jak to splácí (i imbecil se základními znalostmi o účetnictví si klepe na čelo, kde se berou dukátky jak na chod firmy, tak na velemoderně zařízený dům. A předem říkám, že závist ze mě nečiší, jen racionální myšlení.). Oni ty své děti absolutně nezvládali a neuhlídali. Napsat jednoduše "jo to je fracek, ten se nepovedl" je až moc jednoduché řešení. Oni prostě nemají na děti čas a pak se nemůžou divit, že jim proklouzají mezi prsty.

Dr.film

Dr.film (hodnocení, recenze)

Dudek: Chápu, já jen že ke konci pořadu vypadala hodně zle, což je samozřejmě logické...

Jinak díl o manželském páru s pěti dětmi byl taktéž hodně zajímaví. Obětaví a pracovití rodičové, kteří něco dokázali vybudovat. Jeden nepovedenej spratek však postačil k tomu, aby maminka za pár let skončila v Bohnicích.

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Dr.film: Je mi docela líto, že jsme si jí tak trochu smáli, kvůli její výšce :(, ani jsem netušil, že má tak podělaný život... Jak je na tom? Namám tušení, je to kuchařka, nijak s ní nekomunikuji

Saishi

Saishi (hodnocení, recenze)

Pořad se mi líbí, pravda tohle ukazuje o našem národě víc než Vyvolení s Big brotherem dohromady. Jo ta sbírka je sice fajn nápad, ale kdyby té paní neumřela dcera, tak jí nepošle nikdo ani korunu a ještě by se našlo pár chytráků, co by ji odsuzovali, že si sama zpackala život. To je totiž ta naše falešná česká lítost. Co kdybych začali pomáhat i lidem, kteří bydlí nedaleko nás a nejen těm jejichž dojemný příběh vidíme v televizi a pak nás trochu tíží svědomí?

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Tak v pátém díle byla jako manželka naše kuchařka (školní), nevěděl jsem, že její život je tak smutný

 (hodnocení, recenze)

Tento 5.díl tohoto dokumentu,byl pro mě neuvěřitelně silně emoční zážitek. jak někdo může mít smůlu od začátku až do konce, skoro se ani nechce věřit. Člověk si opravdu musí začít vážit všeho co má,po shlédnutí tohoto dílu. Měla jsem pocit, že musím té ženě poslat nějaký peníze, nebo nějakým způsobem jí pomoci, je mi jí neuvěřitelně líto. jsem ráda, že to zapůsobilo na víc lidí, že nejsem sama kým tento díl otřásl. Krásně natočený dokument-tohle je pravá reality show.

 (hodnocení, recenze)

bože,jsem v šoku. Tento poslední díl mě naprosto odzbrojil. Něco tak hlubokého jsem rozhodně nečekala. Nevím jestli to bylo tou dobou (že se lidé brali strašně mladí) nebo tím, že prostě když má prostě někdo mít smůlu, tak ji mít bude ať potká "sodovkáře" nebo třeba sběratele známek. Ta tchyně byla na ranu a její manžel na dvě. Teď nechápu jak si jen můžu stěžovat na to, že.... máme malý byt, málo peněz atd. vždyť ve finále to ,že máš někoho a máš v něm oporu je mnohem víc. PS: dokument je tak trochu reality schow, ale tato schow mě neuráží ani neznechucuje. Jen mě trošku šokuje tím, jaký život taky může být.

902 10

902 10 (hodnocení, recenze)

dil, ve kterem te zene na konci umre dcera, je to nejsmutnejsi, co jsem v tv videl za hodne dlouho. cely cyklus neni zrovna nic pro veselou hodinku pri televizi, ale tohle bylo silny...

makowitz

makowitz (hodnocení, recenze)

Dnešní díl....byl... obrovskej, smutnej a strašně lidskej :-( asi sem ještě nepochopil čeho sem byl nechtěným svědkem... tragického příběhu od začátku do konce... neni to jenom koncem, ale celkovou náladou, gradující beznadějností příběhu jedné rodiny... život v přímém přenosu...tento pořad je neuvěřitelnej...

Balet

Balet (hodnocení, recenze)

Ten včerejší fotograf byl úchvatnej.. 3x historka o ateliéru a marihuaně.. Vážně jsem se bavil...

Reklama

Reklama