Reklama

Reklama

Věda je zábava

(pořad)
  • Austrálie Backyard Science (více)

Obsahy(1)

Cyklus, určený pro zvídavé děti zhruba od osmi do dvanácti let. Přestože pochází až z daleké Austrálie, nenajdeme v něm nic, co by nešlo udělat v našich podmínkách. Řeč je totiž o pokusech všeho druhu s využitím nejrůznějších nepotřebných věcí, zejména použitých obalů, pet láhví, plechovek či novin. Spolu s dětmi si můžeme postavit a odstartovat raketu, zkonstruovat zahradní altánek ze starých novin a lepenky a podniknout spoustu zajímavých pokusů s předměty tak obyčejnými jako třeba rymínko na šaty. Řadu pokusů si určitě budou chtít vyzkoušet i dospělí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. | Vzpomínám si, že když jsem byl menší, strašně moc rád jsem na na tento "pořad" koukal. Vytvářelo se tu vtipně spoustu vynálezů, které si můžeme udělat v pohodlí domova za pomocí logického vysvětlení, proč daná věc takto funguje. | Průměr všech zhlédnutých dílů: 70% (3*) | ()

duch 

všechny recenze uživatele

Geniální seriál, jako malý jsem na něm doslova ujížděl. A vůbec mi nevadila, podle některých, ujetá dvojice moderátorů... Byly zde představeny velice zajímavé pokusy, mnoho z nich jsem si i sám zkusil - s větším či menším úspěchem. A také chápu, že s nějakým věkem už přestáváme o tento fajn seriál jevit zájem. Ale když jsme ve věku, pro který je tento seriál stvořený a baví nás fyzika a experimentování všeho druhu, tak není co řešit... ()

Reklama

Olafa 

všechny recenze uživatele

Cca 90 % experimentů je naprosto trapných a zbytečných a vždycky mě fascinuje, jak na to ti haranti přijdou ("Fuj, to ale byla dřina! Proč se ale potím? Tak si zkusím jednu nohu dát suchou fusekli a na druhou mokrou a uvidím, co uvidím... Aha! Takže na hnát s mokrou fuseklí je mi větší zima - takže se potím proto, aby se mé tělo lépe ochlazovalo!") atd. NĚKDO se očividně pokoušel navázat na Populární mechaniku pro děti, avšak NĚKOMU se to fakt nepovedlo. Těžko říct, jestli by se mi to jako 8leté líbilo, ale sama doufám že ne, už jen kvůli tomu, že bych si teď musela přijít jak idiot. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podivný australský klon Populární Mechaniky Pro Děti, zaměřený na mladší publikum, a hlavně nezabývající se jen vědou, ale i různými "vychytávkami" jako z různých "tvořivých" pořadů. Pokusy jsou z nějakého důvodu dodatečně namluvené a jejich přímí aktéři mlčí a jen dělají různé grimasy, což u některých z nich působí až strašidelně:) O dvojici sluníčkově afektovaných moderátorů se zrůdně vybělenými zuby, klátící se před psychedelickým pozadím, škoda mluvit. Tohle se opravdu nepovedlo... co se stalo, že dramaturgové Déčka z rybníčku pořadů daného typu vylovili tenhle slabý kus, je mi záhadou. 50%, přinejlepším. ()

mirliflore 

všechny recenze uživatele

Věda sice zábava je (když ji zrovna nepropagují profesoři na gymplu), ale tenhle seriál teda moc zábavný není. Pokusy jsou teda docela fajn, ale s Populární mechanikou pro děti se to nedá srovnávat. Tam se člověk mohl těm ftípkům alespoň občas zasmát, zde se dá smát jenom neuvěřitelné trapnosti. Děti jsou strašně nesympatické a jejich čeští dabéři jim propůjčili zrovna takové hlasy. Vím, že je to pro děti, ale i dětská zábava může mít přece nějakou úroveň, ne? ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama