Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (450)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Obsah mluví za vše, těžko víc komentovat bez prozrazení děje. Teutates začátek nazval "postmoderní romantickou sračkou", s tou pasáží jsem problém neměl, čekal jsem co přijde. Spíš později byly chvíle, kdy byl děj pomalejší, jakoby nadbytečný, říkal jsem si slušný nápad, ale na dvacetimunutovou scénku, ne to roztahovat na celý film. Ale neskončilo u toho. Nevím, jak moc byl děj reálný, ale vše do sebe hezky zapadalo. # příběh 8 | hudba 6 | humor 0 | akce 0 | napětí 7 | pustil bych si znovu 7 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Poslabší romantický úvod výborne posilnila stredná časť filmu, kde sa láme príbeh. Scéna transplantácie srdca a následné preradenie do soft-hororového, duchárskeho žánru , nemá problém udržať diváka v pozornosti a tak to už ostane až do konca. Scény matka-syn, dávajú za pravdu starému známemu – mama ti chce len dobre a urobí pre to všetko. J. Alba je prirodzená a uveriteľná v romantickej polohe, ale po zvrate v príbehu už herecky nestíha. T. Howard a jeho výčitky svedomia možno mohli dostať viac priestoru, ale to by už film asi nemal taký spád. 80%. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Clayton leží při operativní výměně srdce v narkóze, ale přesto slyší a vnímá vše, co se kolem něj děje. Debaty doktorů o sportu, jídle ani narážky na osobu operovaného nejsou příliš etické, ale Claytona spíše znepokojí informace, že s jeho přežitím zákroku se nepočítá. Zmatenému Claytonovi skáče nechápající duše z těla a vyráží zjistit pravdu o skutečných úmyslech lidí, jimž bezmezně věřil. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Idilku lásky a přátelství naruší neodvratná transplantace srdce. Ale jenom nakrátko...poté bude přeci vše, jako před "spánkem" nebo snad né? Je lehké někomu věřit, dokud jste šťastní. Ale pokud zjistíte, že Vás někdo ranil, důvěra se těžko získává zpátky. V tomto případě se pravdu dovíme, až když usne...Zajímavý příběh, jehož napětí se stupňuje do poslední minuty.75% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Strhujícím způsobem natočený snímek, jehož intimita a oduševnělá romantika skvěle ladí s výtečně promakaným scénářem a originálním nápadem, který jsem ve světě filmu dost možná ještě neviděl. Poprvé v životě Jessica Alba není jen na okrasu a Hayden Christiansen není pro smích. Už tenhle fakt je natolik raritní, že není možné film nesledovat s nadšením. Přidejme vynikající vedlejší role a minutu co minutu brutální a nekompromisní útok na city, přičemž jak Hayden, tak divák se nestačí divit, jak se to nakonec všechno zvrtne. Závěrečná proměna je těžko uvěřitelná, nicméně koncepčně naprosto v pořádku. Originální a odzbrojujícím způsobem ambientní a procítěný film. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Film neměl žádnou novinářskou projekci. (Othello)
  • Počas postprodukcie, na ceste z nahrávacej kabíny pre ADR (proces nahrávania dialógov v štúdiu po natáčaní), si Hayden Christensen vyvrtol členok po tom, čo zakopol o uvoľnený drôt. Rozhodol sa, že spoločnosť Weinstein Company nebude žalovať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama